Απέρριψαν και νέα πρόταση για αυξήσεις σε μισθούς οι εργαζόμενοι της Boeing-Συνεχίζεται η απεργία

Οι απεργοί εργαζόμενοι της Boeing απέρριψαν και τη νέα προσφορά από την εταιρεία, η οποία αφορούσε αύξηση μισθών κατά 35% μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Το συνδικάτο International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM) δήλωσε ότι το 64% των μελών του ψήφισε κατά της προτεινόμενης συμφωνίας.

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι της Boeing έχουν συμμετάσχει στην επίσχεση εργασίας, η οποία ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά την απόρριψη της αρχικής προσφοράς.

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει την απόρριψη της τελευταίας της προσφοράς.

Είναι η δεύτερη φορά που οι απεργοί εργαζόμενοι απορρίπτουν με ψηφοφορία την προτεινόμενη συμφωνία. Η προηγούμενη προσφορά απορρίφθηκε τον Σεπτέμβριο από το 95% των εργαζομένων.

Λίγες ώρες νωρίτερα, όπως αναφέρει το BBC, ο επικεφαλής της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ, προειδοποίησε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε «σταυροδρόμι», καθώς οι ζημίες της εταιρείας εκτοξεύτηκαν σε περίπου 6 δισ. δολάρια.

Ο Όρτμπεργκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου τον Αύγουστο, δήλωσε ότι εργαζόταν «πυρετωδώς» για τη σταθεροποίηση της εταιρείας, καθώς προσπαθούσε να αποκαταστήσει τη φήμη της, η οποία έχει πληγεί από τις ανησυχίες για την κατασκευή και την ασφάλεια.

Το 2024 εξελίχθηκε σε μία από τις χειρότερες χρονιές για την Boeing.

Στις αρχές Ιανουαρίου εξερράγη στον αέρα μία πόρτα αεροσκάφους, κάτι που θα μπορούσε να μεγάλοι αριθμό θυμάτων. Εν τω μεταξύ, το διαστημικό της πρόγραμμα υπέστη πλήγμα όταν το σκάφος Starliner αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Γη χωρίς να μεταφέρει αστροναύτες.

Η απεργία επιδείνωσε τα προβλήματα, οδηγώντας σε δραματική επιβράδυνση της παραγωγής. Υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 100 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Το τμήμα των εμπορικών αεροσκαφών ανέφερε λειτουργικές ζημίες ύψους 4 δισ. δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ το αμυντικό τμήμα έχασε σχεδόν 2,4 δισ. δολάρια.

Αλλά ακόμη και αν λήξει η απεργία αύριο, η επαναλειτουργία των εργοστασίων της εταιρείας θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Ο Αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού μίλησε για πιθανότητα να τερματιστούν οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ
Ο Σολτς απορρίπτει το ενδεχόμενο να προσκληθεί άμεσα η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
Ανήλικοι Παλαιστίνιοι έγιναν ανθρώπινες ασπίδες για τις «εκκαθαρίσεις» των IDF στη Γάζα-Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Απέρριψαν και νέα πρόταση για αυξήσεις σε μισθούς οι εργαζόμενοι της Boeing-Συνεχίζεται η απεργία
Περισσότεροι από 700 νεκροί στη Γάζα σε διάστημα τριών εβδομάδων
Σε ηγετικές μορφές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα το βραβείο Ζαχάρωφ
Η Γαλλία εξετάζει την καθιέρωση εισιτηρίου στην Παναγία των Παρισίων
Απειλές δέχτηκε Ιταλίδα δικαστής που δεν επικύρωσε την παραμονή μεταναστών στα κλειστά κέντρα της Αλβανίας
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια μετά την ένοπλη επίθεση στην Άγκυρα
Ένας νεκρός και τραυματίες από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στη Νορβηγία