Ανακατεύει την τράπουλα ο Αρναούτης-Αλλάζουν Αστυνομικούς Διευθυντές η Πάφος και η Λάρνακα

Μετά την πρώτη φουρνιά μεταθέσεων, σε νέες ανακατατάξεις προέβη ο Αρχηγός Αστυνομίας, Θεμιστός Αρναούτης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία σε μία κρίσιμη περίοδο όπου το Σώμα Ασφαλείας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω διαδοχικών αστοχιών, με αποκορύφωση την απόδραση του ισοβίτη που έφερε την καρατόμηση του Στέλιου Παπαθεοδώρου. Σε μία προσπάθεια να ανατρέψει την εικόνα της Αστυνομίας και να προβεί σε αναδιοργάνωση του Σώματος, ο κ. Αρναούτης φαίνεται να επιθυμεί να ανακατέψει την τράπουλα σε διάφορα τμήματα, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει και νέος γύρος μεταθέσεων, ειδικότερα μετά τους διορισμούς των Βοηθών Αρχηγών.

Στις νέες μεταθέσεις ο Αρχηγός Αστυνομίας προχωρεί σε αλλαγή στην Πάφο, όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής, Νίκος Τσαππής μετατίθεται στην Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων του Αρχηγείου και την θέση του αναλαμβάνει ο Κλείτος Ερωτοκρίτου ο οποίος βρισκόταν στη θέση του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού.

Περαιτέρω ο Αστυνομικός Διευθυντής της Λάρνακας Πάμπος Ζαχαρίου, μετατίθεται στη θέση του Διευθυντή στης Αστυνομικής Ακαδημίας και ανταλλάζει θέση με τον Παναγιώτη Κουντουρέσιη που μετακινείται στη Λάρνακα.

Επιπλέον, ο Ανώτερος Αστυνόμος, Μάριος Αγιώτης αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή του Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ ο Χρίστος Μούης από Διοικητής της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων μετακινείται στη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων. Επίσης ο Γιάννης Σωτηριάδης, βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής, θα έχει καθήκοντα Διοίκησης και Επιχειρήσεων.

Ωστόσο των πιο πάνω προαγωγών ακολούθησαν άλλες στις οποίες προέβη ο Θεμιστός Αρναούτης, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σε πρώτη φάση, ο Αρχηγός είχε μεταθέσει τα πρόσωπα που πλαισίωναν αυτά τα τέσσερα χρόνια τόσο τον Στέλιο Παπαθεοδώρου, όσο και τον τέως Υπαρχηγό, Δημήτρη Δημητρίου, που επίσης παύθηκε και την σκυτάλη έλαβε ο Πανίκος Σταύρου.

Συγκεκριμένα, είχε προβεί σε συνολικά 19 μεταθέσεις, ανάμεσα στους οποίους και ο Μάριος Αγιώτης, ο οποίος βρισκόταν στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και ήταν Διευθυντής του Γραφείου του Αρχηγού, όχι μόνο του Στέλιου Παπαθεοδώρου αλλά και προηγούμενων. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατείχε την συγκεκριμένη θέση για πάνω από δέκα χρόνια.

Άλλη μια αλλαγή που ξεχώριζε, ήταν αυτή του Χρίστου Ανδρέου, Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, ο οποίος πριν λίγο καιρό ανέλαβε να εκτελεί προσωρινά και παράλληλα με τα καθήκοντά του και καθήκοντα Διευθυντή στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και στη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων και Επιθεωρήσεων.

Ωστόσο και τις δύο αυτές θέσεις, ανέλαβε ο Μάριος Αγιώτης που μετατέθηκε από το γραφείο του Αρχηγού.

Από εκεί και πέρα, μετάθεση είχε λάβει και ο Μάρκος Νικολεττής που υπηρετούσε ως Διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου, ο οποίος μεταφέρθηκε ως επικεφαλής στην Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Στη λίστα των μεταθέσεων βρισκόταν και ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Χάρης Φιλιππίδης, τον οποίο επίσης καρατόμησε ο Πρόεδρος λόγω της απόδρασης του ισοβίτη αφού του καταλογίστηκαν ευθύνες, ο οποίος λόγω και του βαθμού του, ανέλαβε καθήκοντα ως Διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου.

Επίσης, στην λίστα των μεταθέσεων βρίσκονταν δύο μέλη, σε βάρος των οποίων, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν διατυπωθεί σχετικές καταγγελίες, ενώ ήταν και τα ονόματα των ιδιαιτέρων και των οδηγών του πρώην Αρχηγού και πρώην Υπαρχηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 14χρονο για τις μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες-Παραδέχθηκε ενοχή
Ανακατεύει την τράπουλα ο Αρναούτης-Αλλάζουν Αστυνομικούς Διευθυντές η Πάφος και η Λάρνακα
Στις 7 Νοεμβρίου θα απαντήσουν σε κατηγορίες οι τρεις για τα επεισόδια στις Φοινικούδες
Αναγκαστική επιστροφή εννέα προσώπων-Διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Όχι Ανωτάτου στην έφεση Γιαννάκη για το αίτημά του να ανασταλούν οι σε βάρος του κατηγορίες
Έστειλε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού-Πιάστηκε με πληροφορίες της EUROPOL
Βρήκε εν μέρει λύση ο ΟΚΥπΥ για την υποστελέχωση της Νεφρολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Λάρνακας
Κυκλοφόρησαν μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες μαθητριών σε Γυμνάσιο-Διέταξε έρευνα το ΥΠΑΝ
Στην 31η θέση η Κύπρος στον Δείκτη Κράτους Δικαίου 2024 του WJP
Προετοίμασε το έδαφος και μετά ξεγέλασε ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου-Έφυγε με 40 χιλ. ευρώ