Αναγκαστική επιστροφή εννέα προσώπων-Διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22/10/2024, με σκοπό την αναγκαστική επιστροφή εννέα προσώπων, τα οποία διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η απέλαση τους έγινε με κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής παράτυπων μεταναστών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις Ελληνικές Αρχές και υπό τον συντονισμό του οργανισμού FRONTEX.

Πρόκειται για τη 13η συμμετοχή της Αστυνομίας Κύπρου σε κοινές επιχειρήσεις επιστροφής του οργανισμού FRONTEX, για το έτος 2024.

Σημειώνεται ότι, ο συνολικός αριθμός των προσώπων που έχουν απελαθεί/ επαναπατριστεί από την Κύπρο προς τις χώρες καταγωγής τους για το έτος 2024 μέχρι τις 24/10/2024, ανέρχεται στα 8,131, ενώ ο συνολικός αριθμός την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ήταν 7,668 πρόσωπα.

Απέλαση έντεκα υπηκόων τρίτων χωρών

Έντεκα αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, επέστρεψαν χθες βράδυ στις χώρες καταγωγής τους, μετά από άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας για επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Οι έντεκα αλλοδαποί είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υπηρεσίας στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας η  επιχείρηση διεξήχθη, μεταξύ των ωρών 4π.μ. και 7π.μ. χθες, από μέλη της ΥΑ&Μ και της Υποδιεύθυνσης Επιτήρησης της Πράσινης Γραμμής.

Κατά τη διάρκειά της εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε άνδρες και έξι γυναίκες, που όπως διαπιστώθηκε διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.

Εναντίον τους εκδόθηκαν εντάλματα κράτησης και απέλασης και με άμεσες ενέργειες του Γραφείου Επιστροφών της ΥΑ&Μ, γύρω στις 8μ.μ. της ίδιας μέρας αναχώρησαν για την πατρίδα τους, με πτήση από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 14χρονο για τις μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες-Παραδέχθηκε ενοχή
Ανακατεύει την τράπουλα ο Αρναούτης-Αλλάζουν Αστυνομικούς Διευθυντές η Πάφος και η Λάρνακα
Στις 7 Νοεμβρίου θα απαντήσουν σε κατηγορίες οι τρεις για τα επεισόδια στις Φοινικούδες
Αναγκαστική επιστροφή εννέα προσώπων-Διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Όχι Ανωτάτου στην έφεση Γιαννάκη για το αίτημά του να ανασταλούν οι σε βάρος του κατηγορίες
Έστειλε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού-Πιάστηκε με πληροφορίες της EUROPOL
Βρήκε εν μέρει λύση ο ΟΚΥπΥ για την υποστελέχωση της Νεφρολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Λάρνακας
Κυκλοφόρησαν μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες μαθητριών σε Γυμνάσιο-Διέταξε έρευνα το ΥΠΑΝ
Στην 31η θέση η Κύπρος στον Δείκτη Κράτους Δικαίου 2024 του WJP
Προετοίμασε το έδαφος και μετά ξεγέλασε ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου-Έφυγε με 40 χιλ. ευρώ