ΒΙΝΤΕΟ: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία-Εξουδετερώθηκαν οι δράστες

Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και τραυματιοφορείς έσπευσαν στην περιοχή μόλις άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς στις εγκαταστάσεις της TUSAS (Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική βιομηχανία) στην περιοχή Kahramankazan της Άγκυρας, στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες από επίσημα χείλη μιλούν για τέσσερις νεκρούς και για 14 τραυματίες και χαρακτηρίζουν την επίθεση «τρομοκρατική». Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ali Yerlikaya, δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της tusa στην Ankara Kahramankazan. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες». Λίγο αργότερα ενημέρωσε πως «δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των BRICS, καταδίκασε την «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση».

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης Bilkent και Etlik και στο νοσοκομείο εκπαίδευσης και έρευνας Yenimahalle. Ένας από τους τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας Yenimahalle με ελικόπτερο.

Ζωντανή εικόνα από την περιοχή

Τουρκικά ηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν ενόπλους να εισβάλουν στο κτίριο της TUSAS και να ακούγονται πυροβολισμοί και μια ισχυρή έκρηξη. Άλλες εικόνες δείχνουν μια κατεστραμμένη πύλη και ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα χώρο στάθμευσης.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων διήρκησαν αρκετά λεπτά ενώ υπάρχουν αναφορές για ομήρους. Το προσωπικό της τουρκικής βιομηχανίας κατευθύνθηκε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

Πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας στην Τουρκία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο ένα (1) των εγκαταστάσεων απ’ όπου και ακούγονταν πυροβολισμοί. Εικάζεται ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Σε άλλα πλάνα οι δράστες φαίνονται να κουβαλούν όπλα και σακίδια πλάτης καθώς μπαίνουν στο κτίριο. Πυκνός λευκός καπνός υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

cats13

tourk5

Ο ανταποκριτής του CNN TÜRK στην Άγκυρα ανέφερε μετά την έκρηξη και τους πυροβολισμούς: Η υποψία ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Υπάρχουν κάποια άτομα που εισήλθαν από το φυλάκιο με ένα όχημα. Το παγιδευμένο όχημα εξερράγη και ένοπλοι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις και ξέσπασε σύγκρουση με τις ιδιωτικές μονάδες ασφαλείας.

Στα πρώτα πλάνα από την επίθεση, ένοπλοι που έφτασαν στην περιοχή με ένα ταξί, άρχισαν να πυροβολούν μετά την έκρηξη. Εκείνες τις στιγμές, η εικόνα του ενόπλου αποτυπώθηκε στην κάμερα κινητού ενός πολίτη που βρισκόταν στο σημείο.

Να σημειωθεί πως μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών. Οι εκπρόσωποι της αμυντικής βιομηχανίας αναχώρησαν από την Κωνσταντινούπολη για την Άγκυρα. Την ώρα του περιστατικού, ο Haluk Görgün, πρόεδρος των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), ο Mehmet Demiroğlu, Γενικός Διευθυντής της Turkish Aerospace Industries Inc (TAI), και ανώτεροι αξιωματούχοι της αμυντικής βιομηχανίας παρακολουθούσαν την έκθεση SAHA EXPO.

Κέντρο Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης: Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί θα πρέπει να αγνοηθούν

Το Κέντρο Αντιμετώπισης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προεδρικού ζήτησε από τους πολίτες να μην βασίζονται σε αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τα γεγονότα στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας.

Στην ανακοίνωση του Κέντρου για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης αναφέρεται: «Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις δηλώσεις που θα γίνουν από επίσημες πηγές σχετικά με τα γεγονότα στις εγκαταστάσεις της TAI Kahramankazan. Αγνοήστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Στην ακόλουθη φωτογραφία από το κύκλωμα ασφαλείας διακρίνονται ένοπλοι που μπήκαν στην εγκατάσταση με ένα ταξί, το οποίο αργότερα εξερράγη…

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και 8 Εισαγγελείς» και καταδίκασε «έντονα την τρομοκρατική επίθεση που οργανώθηκε κατά των εγκαταστάσεων της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας στην περιοχή Kahramankazan της Άγκυρας».

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα. Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

Δήλωση του αντιπροέδρου Cevdet Yılmaz

«Καταδικάζω την προδοτική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Turkish Aerospace Industries Inc (TAI) στην Άγκυρα. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους ήρωες της αμυντικής μας βιομηχανίας που μαρτύρησαν στην επίθεση και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης, οι δυνάμεις ασφαλείας μας επενέβησαν στο περιστατικό και ξεκίνησε δικαστική έρευνα από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας.

Αυτή η ύπουλη τρομοκρατική επίθεση είχε ως στόχο τα επιτεύγματα της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία. Ωστόσο, πρέπει να γίνει γνωστό ότι αυτές οι επιθέσεις δεν θα αποθαρρύνουν τους ηρωικούς εργαζόμενους της αμυντικής μας βιομηχανίας, ούτε θα αποθαρρύνουν ούτε έναν από τους πολίτες μας που ιδρώνουν μέρα και νύχτα για το ιδανικό μιας πλήρως ανεξάρτητης Τουρκίας σε κάθε τομέα. Ο ισχυρός και αποφασιστικός μας αγώνας κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων θα συνεχιστεί όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε: «Στεκόμαστε στο πλευρό του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας. Καταδικάζουμε σθεναρά όλες τις μορφές τρομοκρατίας».

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ λέει ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά πυραύλους ακριβείας στις συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό
Πέντε νεκροί και 22 τραυματίες στην τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα
Politico: Το τέλος της βρετανικής αυτοκρατορίας
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 14 νεκροί λόγω της καταιγίδας Trami στις Φιλιππίνες-Δεκάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Ποιοι και γιατί αιματοκύλισαν την Αεροδιαστημική Βιομηχανία της Τουρκίας-Το PKK βάζει στο στόχαστρο η Άγκυρα
ΒΙΝΤΕΟ: Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία-Εξουδετερώθηκαν οι δράστες
Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ-Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του
Η ιστορία της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας της Τουρκίας-Γιατί έγινε στόχος τρομοκρατών
Οι πρώτες εικόνες από την εισβολή των ενόπλων στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βιομηχανίας στην Τουρκία
ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη και πυροβολισμοί στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες στην Άγκυρα