Ψάχνουν απαντήσεις για τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα-«Θέλω να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών μου»

Την ώρα που το θέμα με τους θανάτους 4 βρεφών στην Αμαλιάδα έχουν λάβει διαστάσεις θρίλερ, η μητέρα των δύο βρεφών που έφυγαν από τη ζωή , προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση προσθέτοντας ότι θέλει να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών της και να διαλυθούν «οι σκιές που βαρύνουν εμένα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση που ήρθε στο φως μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου έχει ως κοινό πρόσωπο την 24χρονη Ειρήνη η οποία είχε χάσει τα δύο της παιδιά πριν δύο χρόνια και ήταν παρούσα και σε άλλα δύο τραγικά περιστατικά.

Τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» πυροδότησαν ένα «ντόμινο» αποκαλύψεων και τελικά την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι αναφορικά με τους θανάτων μωρών της 24χρονης, δεν έχει προκύψει από την ιατροδικαστική εξέταση καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας.

Τι αναφέρει η 24χρονη μητέρα

Σε δήλωσή της η μητέρα των δύο βρεφών στην Αμαλιάδα σημείωσε πως δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

«Συνεχίζω και επιθυμώ τη διερεύνηση αναφορικά με την αιτία θανάτου των δύο βρεφών μου.

Για το τρίτο παιδί αναμένω και εγώ τα αποτελέσματα από την ιστολογική-τοξικολογική εξέταση» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για να προσθέσει.

«Συνεχίζω να φωνάζω πως δεν έχω καμία εμπλοκή. Θέλω να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών μου και να διαλυθούν οι σκιές που βαρύνουν εμένα».

Την ίδια στιγμή, ερωτήματα εγείρονται για τη στάση των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών για το θέμα, ύστερα από ανακοίνωση – παρέμβαση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Η οργάνωση αναφέρει ότι για την 24χρονη μητέρα που έχασε μέσα σε ένα χρόνο τα δύο κοριτσάκια της, 20 ημερών και δύο μηνών, και ερευνάται για ενδεχόμενη εμπλοκή της στους αιφνίδιους θανάτους δύο ακόμα βρεφών, είχε λάβει αναφορές για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.

Μάλιστα οι αναφορές έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από το 2017 έως και το 2020 και ήταν ενήμερες τόσο οι αστυνομικές όσο και οι εισαγγελικές αρχές όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην ανακοίνωσή του αφήνει σαφείς αιχμές για την κινητοποίηση και τον συντονισμό αστυνομίας, εισαγγελίας και κοινωνικών υπηρεσιών:

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα». αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πάνω από 10 θερμόμετρα είχε αγοράσει η 50χρονη που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της με υδράργυρο
Ψάχνουν απαντήσεις για τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα-«Θέλω να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών μου»
Ενδοοικογενειακή βία στη Θεσσαλονίκη-Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή «τον προσέβαλε»
Μυστήριο με τα 4 νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα-Έρευνα ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών
Στο Μιλάνο θα νοσηλευτεί μετά τη Βοστώνη ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού των Τεμπών
Τραγωδία στο Ναύπλιο-Αγόρι έπεσε από τις εξέδρες γηπέδου και σκοτώθηκε
Η εφιαλτική περιγραφή της 13χρονης στη Λέσβο-«Τσίριζα, με έπεισαν να πάω βόλτα και με βίασαν»
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού των Τεμπών
Ομάδα είκοσι ατόμων επιτέθηκε σε τέσσερις νεαρούς και τους έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο στην Ελλάδα
«Πόλεμος των Ρόουζ» για πρώην ζευγάρι στην Κρήτη-Έβαλε κοριούς στο αυτοκίνητό της κι απειλούσε πως θα τη σκότωνε