Απαντά στον Φειδία η ΠΣΕΜ-«Οι μαθητές έχουν φωνή, αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας»

Ξεκαθαρίζει για άλλη μία φορά την θέση της η ΠΣΕΜ από τη σημερινή διαμαρτυρία μερίδας μαθητών στην Πλατεία Ελευθερίας, την οποία διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αφορούσε τους οργανωμένους μαθητές και κάπου εκεί θα έπρεπε να τελειώσει το θέμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή από την πρώτη στιγμή πουν ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της στάσης της απέναντι στην «διαμαρτυρία» που διοργάνωσε Ευρωβουλευτής για την απαγόρευση των κινητών. «Ξεκαθαρίσαμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αφορούσε τους οργανωμένους μαθητές και κάπου εκεί θα έπρεπε να τελειώσει το θέμα».

Σε μία προσπάθειά της να διορθώσεις κάποιες ανακρίβειες, όπως λέει, που ακούστηκαν σήμερα, χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση, τόνισαν πως «επανειλημμένα ο Ευρωβουλευτής, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του, είπε ότι οι μαθητές-μαθήτριες «δεν έχουν φωνή», για αυτό και έκανε ότι έκανε».

Επισήμαναν πως οι μαθητές και μαθήτριες έχουν φωνή, σημειώνοντας πως «α Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια, τις Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών, την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών», τονίζοντας την ίδια ώρα πως «αυτή την φωνή την κέρδισαν οι αγώνες του μαθητικού κινήματος εδώ και χρόνια, αφού οι μαθητές εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους καθώς «η ΠΣΕΜ και οι μαθητές /ιες γνωρίζουν πώς, πότε και γιατί να διοργανώνουν διαμαρτυρίες και να κάνουν αγώνες για τα αιτήματα τους. Το απέδειξαν στην πράξη, με τις νίκες που οι αγώνες αυτοί έφεραν (π.χ. εξετάσεις τετραμήνων)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρομοίασε την απαγόρευση κινητών με τα εμβόλια κορωνοϊού ο Φειδίας-Ζητά συνάντηση με Πρόεδρο και υπουργό

Επιπρόσθετα, αναφέρουν πως ο κ. Παναγιώτου είπε πως «μίλησε με την ΠΣΕΜ» και ότι ο λόγος που δεν συμμετείχαν ήταν ότι δεν προλάβαιναν γιατί μόλις χθες καταρτίστηκαν, κάτι για το οποίο, όπως σημειώνουν δεν «αυτό δεν ισχύει αφού αποτελεί μόνο τη μισή αλήθεια».

Η ΠΣΕΜ, όπως αναφέρει, δεν συμμετείχε γιατί:

Α) Οι μαθητές και τα εκλεγμένα σώματα τους δεν ακολουθούν Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και influencers. Οι μαθητές αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας, στην βάση των απόψεων των μαθητών/ιων.

Β) Δεν επικοινώνησαν έγκαιρα μαζί μας για να ερωτηθεί η άποψη των οργανωμένων μαθητών πριν να ανακοινωθεί οτιδήποτε.

Γ) Οι διαμαρτυρίες δεν πρέπει να είναι σπασμωδικές, πρέπει να έχουν ξεκάθαρα αιτήματα, μαζικότητα και να αποφασίζονται συλλογικά.

«Το θέμα έχει τελειώσει και ο μόνος λόγος που τα αναφέρουμε αυτά, είναι για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις» σημειώνει η Επιτροπή.

Αναφέρει παράλληλα πως η διαφωνία τους για την απαγόρευση των κινητών, διατυπώθηκε από τον περασμένο Μάιο, τονίζοντας πως δεν είναι το μόνο πρόβλημα των σχολείων. «Σχολικές υποδομές υπό διάλυση, απουσία κλιματιστικών, τεράστια ύλη, σχολικός εκφοβισμός, συντηρητικοί κανονισμοί λειτουργίας, «κυνήγι» τρίχας και στολής, αυταρχικές διευθύνσεις, σχολικές μεταφορές, απαγόρευση κινητών τηλεφώνων είναι τα βασικά προβλήματα μας», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα πως «η ΠΣΕΜ πρώτα συζητά, επιχειρηματολογεί και μετά λαμβάνει μέτρα».

Σημείωσαν την ίδια ώρα πως στις 11 Νοεμβρίου προγραμματίστηκε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κατά την οποία η νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ έθεσε τα πιο πάνω προβλήματα, προτείνοντας και συγκεκριμένες λύσεις και μέσα στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουμε, πριν τη συνάντηση.

«Αναμένουμε τη συνάντηση, για να προχωρήσει ο διάλογος. Ανάλογα με την στάση της κυβέρνησης, κανένα μέτρο δεν αποκλείεται. Η κινητοποίηση δεν είναι αυτοσκοπός. Η φωνή των εκλεγμένων αντιπροσώπων των μαθητών απαιτούμε να ακούγεται. Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να έχει στο επίκεντρο τους μαθητές. Το ίδιο και οι αγώνες για την αλλαγή-βελτίωση του», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απαντά στον Φειδία η ΠΣΕΜ-«Οι μαθητές έχουν φωνή, αποφασίζουμε για τους εαυτούς μας»
Θέλουν πάση θυσία τους δύο βαρυσήμαντους για τον Ανδρονίκου-Οι ομολογίες, η στάση της ΚΑ και η υπόθεση Αλέξη
Πάνω από 20 δράσεις αξίας πέραν των €30 εκατ. για την ύπαιθρο Τροόδους-Οι εξαγγελίες Χριστοδουλίδη
Προθεσμία μέχρι την 21η Ιανουαρίου για κατάθεση του νομοσχεδίου επιδοματικής πολιτικής για ΑμεΑ
Προκήρυξη οκτώ υποτροφιών του ιδρύματος Ανδρέας Π. Λανίτη για μεταπτυχιακές σπουδές
Χωρίς καθυστέρηση εξυπηρετήθηκαν πολίτες στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λάρνακας
Πρόκληση για αγροδιατροφικό σύστημα οι επιπτώσεις κλιματικής αλλαγής
Αποφασίστηκαν ενέργειες για αντιμετώπιση αδικιών για επιδόματα αιχμαλώτων
Φοιτητές εγκατέλειψαν τις σπουδές λόγω ακρίβειας-Καταγγελίες για μαγειρεμένα στοιχεία από Κυβέρνηση
Συγκλονίζει ο πατέρας του Κυπριανού-«Όσο λειτουργώ υπάρχω, αν σταματήσω θα διαλυθώ κι εγώ και η παπαδιά μου»