Η κατάθεση του οκτάχρονου δίνει κατεύθυνση για το περιστατικό στο Δημοτικό-Δύο έρευνες σε εξέλιξη

Στην κατάθεση του οκτάχρονου φαίνεται ότι βρίσκεται το κλειδί, που θα ρίξει φως στη υπόθεση του τραυματισμού του στο Δημοτικό Σχολείο στη Λάρνακα, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες και τη λήψη οπτικοακουστικών μαρτυριών. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να διαπιστώσει τις συνθήκες γύρω από τον τραυματισμό του ανήλικου, την ώρα που οι καταγγελίες για εκφοβισμό απορρίπτονται κατηγορηματικά.

Το περιστατικό που γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, τόσο στην κοινωνία όσο και στις αρμόδιες αρχές, που άρχισαν αμέσως τις έρευνες. Η αρχική καταγγελία του πατέρα στην Αστυνομία έκανε λόγο για περιστατικό εκφοβισμού, ωστόσο οι αρχές αφήνουν προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει τις αναφορές για περιστατικά bullying σε σχολεία της Αραδίππου η Σχολική Εφορία

Κλειδί αναμένεται να αποτελέσει η κατάθεση του οκτάχρονου παιδιού, ο οποίος έλαβε εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι του, καθώς είναι ο πλέον κατάλληλος, όπως διαμηνύεται, να δώσει τις λεπτομέρειες πίσω από τις συνθήκες του τραυματισμού του. Σημειώνεται πως η κατάθεση του οκτάχρονου αναμένεται να είναι οπτικοακουστική, ενώ ανάλογες μαρτυρίες θα δώσουν και οι υπόλοιποι ανήλικοι που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Πάντως, αυτό που ξεκαθαρίζεται από την Αστυνομία είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο τραυματισμός του μαθητή να προήλθε από ατύχημα, σημειώνοντας δε πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν δίνουν ξεκάθαρη κατεύθυνση.

Διερευνά και το Υπουργείο Παιδείας

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας και το Υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει δική του έρευνα, δεδομένου ότι το περιστατικό κρίνεται αρκετά σοβαρό, είτε πρόκειται για εκφοβισμό είτε για ατύχημα. Και σε αυτή την έρευνα, αυτό που θέλουν οι αρμόδιοι να διαπιστώσουν είναι τις συνθήκες γύρω από τον τραυματισμό του παιδιού και κατά πόσο ήταν αποτέλεσμα εκφοβισμού ή ατυχήματος.

Πάντως, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πίσω από τον τραυματισμό του οκτάχρονου κρύβεται εκφοβισμός, τότε το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δεδομένου ότι αρκούντως ανησυχητικό να παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα σε Δημοτικά Σχολεία. Ουσιαστικά, το Υπουργείο Παιδείας και οι αντίστοιχες υπηρεσίες του θα πρέπει να ενσκύψουν στο θέμα, σε μία προσπάθεια να φτάσουν στη ρίζα του προβλήματος, με στόχο την ολιστική αντιμετώπισή του.

Πάντως, από τις δημόσιες τοποθετήσεις που υπήρξαν μέχρι στιγμής, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τη σχολική εφορία, οι ισχυρισμοί περί εκφοβισμού έχουν απορριφθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΠΟΕΔ, που έχει επισκεφτεί το σχολείο και έκανε επιτόπια αυτοψία, ώστε να έχει εικόνα για το χώρο που έγινε το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα ΥΠΑΝ για την καταγγελία για bullying εναντίον οκτάχρονου-«Το σχολείο δεν χειρίστηκε το περιστατικό»

Σημειώνεται πως μετά τη δημοσιοποίηση, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για να λάβει ενημέρωση για τα ακόλουθα:

  1. Σε πόσες σχολικές μονάδες υπάρχουν ακόμα συμβατικά-κλασικά γυαλιά;
  2. Πόσες αντικαταστάσεις υαλοπινάκων εκκρεμούν;
  3. Πόσες είναι οι περιπτώσεις που αντί, αντικατάστασης, θα τοποθετηθεί ειδική μεμβράνη ασφαλείας;
  4. Ποιος ο προγραμματισμός αντικατάστασης ή τοποθέτησης ειδικής μεμβράνης ασφαλείας των γυαλιών που κρίνονται ως επικίνδυνα;
  5. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για τη συνολική αντικατάσταση ή τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης ασφαλείας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία για bullying και τραυματισμό οκτάχρονου σε σχολείο-Δίνει οπτικογραφημένη κατάθεση το θύμα

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του οκτάχρονου, κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα στην Αστυνομία ότι ο γιος του, ο οποίος φοιτά σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, τραυματίστηκε στα χέρια από γυαλιά.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Χρυσοστόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «το Σάββατο 19 Οκτωβρίου πατέρας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιος του ηλικίας 8 ετών που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στα χέρια από γυαλιά. Ο πατέρας κατήγγειλε επίσης ότι η διεύθυνση του σχολείου δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε το περιστατικό».

Ο κ. Χρυσοστόμου πρόσθεσε ότι «ζητήθηκε από τον πατέρα όπως μεταφέρει εντός των επόμενων ημερών το παιδί στην Αστυνομία προκειμένου να δώσει οπτικογραφημένη κατάθεση, ούτως ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε, για να ξέρουμε και πως θα χειριστούμε το περιστατικό. Αναμένεται ότι το παιδί θα δώσει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, δηλαδή τι έγινε και τους λόγους που οδήγησαν στον τραυματισμό του».

Δειτε Επισης

Υπό κράτηση για δυο ημέρες τα τρια άτομα για επεισόδια στις Φοινικούδες
Παράνομες οι έρευνες της Αστυνομίας στις Κεντρικές χωρίς εντάλματα-Έκθεση της Επιτρόπου με αυστηρές υποδείξεις
Στο Νοσοκομείο μαθητής στην Πάφο-Τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να πηδήξει από περίφραξη σχολείου
Μεγαλώνει ο κύκλος συλλήψεων για το κύκλωμα μαστροπείας-Χειροπέδες σε πρώην ποδοσφαιριστή
Ελλείπει από το χώρο διαμονής της στο Γέρι 27χρονη-Χάθηκαν τα ίχνη από πέρσι το Νοέμβριο
Νέα αναβολή στη δίκη για τους καθαιρεμένους μοναχούς-Ενημέρωσε για προδικαστική ένταση η υπεράσπιση
Φορτωμένη με laughing gas 22χρονη στη Λεμεσό-Kατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερη
Τροχαίο ατύχημα με το καλημέρα στον αυτοκινητόδρομο Λιβαδιών-Λευκωσίας-Πυκνή τροχαία κίνηση στο σημείο
Πολίτης βοήθησε στη σύλληψη κατά συρροή διαρρήκτη στη Λεμεσό-Εμπλέκεται σε επτά υποθέσεις
Στο μικροσκόπιο των αρχών ο εμπρησμός για τη φωτιά στη Λεμεσό-Μαρτυρία για ύποπτο όχημα στην περιοχή