Απορρίπτει τις αναφορές για περιστατικά bullying σε σχολεία της Αραδίππου η Σχολική Εφορία

Δεν υπάρχουν περιστατικά bullying σε σχολεία της Αραδίππου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος Σχολικής Εφορίας Αραδίππου, Παύλος Δημητριάδης, προσθέτοντας πως το περιστατικό με τον τραυματισμό 8χρονου αγοριού σε Δημοτικό Σχολείο, που είδε το φως της δημοσιότητας, έγινε κατά τη διάρκεια παιγνιδιού.

Ερωτηθείς για το περιστατικό, ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε πως «δεν υπάρχουν περιστατικά bullying σε σχολεία της Αραδίππου και όλα όσα αναφέρονται περί τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα μας στενοχωρούν αφάνταστα», είπε, και σημείωσε πως «το περιστατικό με το αγοράκι που φοιτά σε Δημοτικό Σχολείο της Αραδίππου έγινε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος την ώρα του παιγνιδιού στο σχολείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα ΥΠΑΝ για την καταγγελία για bullying εναντίον οκτάχρονου-«Το σχολείο δεν χειρίστηκε το περιστατικό»

Εξήγησε πως «3-4 παιδιά είχαν μπει σε αίθουσα στον πρώτο όροφο του σχολείου για να παίξουν και το 8χρονο αγοράκι που θέλησε να εισέλθει κτύπησε το χέρι του στην πόρτα με αποτέλεσμα να σπάσει το γυαλί, να κτυπήσει και να τρέχει αίμα. Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός προσέτρεξαν οι δάσκαλοι, πήραν το παιδάκι το οποίο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και αφού έγινε συρραφή, μετέβη στο σπίτι του», σημείωσε.

Επίσκεψης της ΠΟΕΔ στο σχολείο

Από πλευράς το γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους ανέφερε πως μέλη της συντεχνίας επισκέφθηκαν το σχολείο όπου έγινε το περιστατικό με αυτοτραυματισμό μαθητή «στον οποίο ευχόμαστε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν υγιής στο σχολείο του».

Όπως ανέφερε, ενημερώθηκαν πλήρως για το περιστατικό και τις συνθήκες που έγινε και εξέφρασαν τη στήριξή τους στο προσωπικό και τη διεύθυνση του σχολείου «για τις άδικες επιθέσεις που δέχονται για τη διαχείριση του περιστατικού».

Παράλληλα, ο κ. Χαραλάμπους τόνισε πως «σε καμία περίπτωση τα γεγονότα όπως παρουσιάζονται από μερίδα του τύπου χωρίς καμία τεκμηρίωση και ενημέρωση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Δυστυχώς, συνέχισε «κάποιοι θεωρούν περιστατικά που συμβαίνουν σε σχολεία ως ευκαιρία για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Την ίδια ώρα καταδίκασε τα απαράδεκτα, όπως τα χαρακτήρισε, «ανώνυμα δημοσιεύματα τα οποία προσβάλλουν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι ενήργησαν άμεσα και περιόρισαν τον κίνδυνο που διέτρεξε ο μικρός μαθητής».

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «όλοι αυτοί που βιάζονται να καταδικάσουν εκπαιδευτικούς και δημόσιο σχολείο, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, ας κάνουν λίγη υπομονή να ολοκληρωθεί τουλάχιστον η αστυνομική έρευνα και η έρευνα από πλευράς ΥΠΑΝ».

Νωρίτερα η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρνη Σισμάνη σε δηλώσεις της τόνισε πως «πρόκειται για ένα πολύ λεπτό θέμα και θα πρέπει να τύχει του ανάλογου σοβαρού χειρισμού από όλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε ακόμη δύο νεαρούς για τα επεισόδια στις Φοινικούδες-Εκκρεμούν άλλα τρία εντάλματα
Θέλουν πάση θυσία τους δύο βαρυσήμαντους για τον Ανδρονίκου-Οι ομολογίες, η στάση της ΚΑ και η υπόθεση Αλέξη
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με όχημα
Συνελήφθη 30χρονος ένα χρόνο μετά τα επεισόδια στη Λεμεσό
Κλειδώθηκε στο όχημά του σε έξαλλη κατάσταση και κλήθηκε η Πυροσβεστική για να τον βγάλει
Πιάστηκε στα πράσα εντός οικίας να κλέβει 51χρονος και ακινητοποιήθηκε από πολίτη
Ξεκαθαρίζει ο ΟΚΥπΥ-«Καμία συγκάλυψη στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας από γιατρό»
Νέα απάτη με τηλεφωνήματα μέσω WhatsApp-Παριστάνουν λειτουργούς διαδικτυακού τραπεζικού ιδρύματος
Τρίτη σύλληψη για κύκλωμα εμπορίας προσώπων και μαστροπείας-Καταζητούνται άλλοι δύο
Απορρίπτει τις αναφορές για περιστατικά bullying σε σχολεία της Αραδίππου η Σχολική Εφορία