Συγκλονίζει ο πατέρας του Κυπριανού-«Όσο λειτουργώ υπάρχω, αν σταματήσω θα διαλυθώ κι εγώ και η παπαδιά μου»

Για άλλη μια φορά, τα λόγια του πάτερ Χριστόδουλου Παπαϊωάννου, πατέρα του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που σκοτώθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι γροθιά στο στομάχι και ένα μάθημα για όλους μας.

Σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 Ελλάδος, έδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμη της πίστης του στον Θεό, ενώ τόνισε ότι μια αδικία δεν θα αλλάξει εάν δικαιωθούν από τα Δικαστήρια, αλλά από τον Θεό.

Ο πάτερ Χριστόδουλος, τόνισε πως «αν ήξερα όλες αυτές τις ελλείψεις θα του έλεγα παιδί μου μην σκεφτείς να μπεις μέσα σε τρένο. Πριν λίγες μέρες που ήρθα στην Ελλάδα, σκέφτηκα να κάνω αυτή τη διαδρομή που έκανε ο Κυπριανός, από την Αθήνα στη Λάρισα. Δείλιασα και είπα να ενοικιάσω αυτοκίνητο».

Τόνισε επίσης πως «το ποιος έχει ευθύνη, δεν είναι εύκολο να διαφανεί. Με ενδιαφέρει η ψυχή του Κυπριανού. Ένας ενάρετος άνθρωπος του εμφανίστηκε ο Κυπριανός και του είπε ότι είναι ευχαριστημένος για τις λειτουργίες που κάνουν για μένα».

Υπέδειξε εξάλλου πως «αυτά είναι της πίστης μας, δεν είναι φαντασίες. Όσο λειτουργώ υπάρχω. Αν σταματήσω και το δω ανθρώπινο θα διαλυθώ κι εγώ και η παπαδιά μου και τα παιδιά μου και οι άλλοι που βιώσαν αυτό τον πόνο».

Σημείωσε εξάλλου πως είπε και στους άλλους γονείς «ότι μπορεί να κάνουμε δικαίωσης ανθρώπινης, αλλά δεν ωφελείται η ψυχή. Όταν αδικήσε στη γη, η ψυχή παίρνει μισθό από το Θεό, επειδή όταν ο άνθρωπος αδικεί, έρχεται ο Θεός και δικαιώνει».

Εξέφρασε εξάλλου την άποψη ότι «κάποια από τα λεφτά που μαζεύτηκαν στη συναυλία κάποια να πάνε σε ελεημοσύνες για τις ψυχές των παιδιών».

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας, όταν επιβατική αμαξοστοιχία της εταιρείας Hellenic Train συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία της ίδιας εταιρείας.

Η σφοδρή σύγκρουση, ο εκτροχιασμός, η ανάφλεξη των συρμών και η επακόλουθη έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο μηχανοδηγών. Οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 85. Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει συμβεί στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε ακόμη δύο νεαρούς για τα επεισόδια στις Φοινικούδες-Εκκρεμούν άλλα τρία εντάλματα
Θέλουν πάση θυσία τους δύο βαρυσήμαντους για τον Ανδρονίκου-Οι ομολογίες, η στάση της ΚΑ και η υπόθεση Αλέξη
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με όχημα
Συνελήφθη 30χρονος ένα χρόνο μετά τα επεισόδια στη Λεμεσό
Κλειδώθηκε στο όχημά του σε έξαλλη κατάσταση και κλήθηκε η Πυροσβεστική για να τον βγάλει
Πιάστηκε στα πράσα εντός οικίας να κλέβει 51χρονος και ακινητοποιήθηκε από πολίτη
Ξεκαθαρίζει ο ΟΚΥπΥ-«Καμία συγκάλυψη στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας από γιατρό»
Νέα απάτη με τηλεφωνήματα μέσω WhatsApp-Παριστάνουν λειτουργούς διαδικτυακού τραπεζικού ιδρύματος
Τρίτη σύλληψη για κύκλωμα εμπορίας προσώπων και μαστροπείας-Καταζητούνται άλλοι δύο
Απορρίπτει τις αναφορές για περιστατικά bullying σε σχολεία της Αραδίππου η Σχολική Εφορία