Έρευνα ΥΠΑΝ για την καταγγελία για bullying εναντίον οκτάχρονου-«Το σχολείο δεν χειρίστηκε το περιστατικό»

Υπό διερεύνηση από το Υπουργείο Παιδείας, βρίσκεται η καταγγελία για bullying σε βάρος οκτάχρονου, ο οποίος τραυματίστηκε από τον θρυματισμό γυαλιού, στο οποίο χτύπησε, την ώρα που προσπαθούσε να προστατευθεί.

Σύμφωνα με την Ερνη Σισμάνη, Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό το οποίο τυγχάνει διερεύνησης τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες».

«Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό θέμα και θα πρέπει να τύχει του ανάλογου σοβαρού χειρισμού από όλους», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας δεν έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό προηγουμένως ούτε έχει γίνει αναφορά στην Υπηρεσία μας για εκφοβιστική συμπεριφορά από το Σχολείο. Το περιστατικό θα τύχει διερεύνησης από όλες τις Υπηρεσίες και είμαστε στη διάθεση τόσο της οικογένειας και του παιδιού, εάν το θέλουν για κάθε είδους υποστήριξη».

Είμαστε κατέληξε η κ. Σισμάνη «στη διάθεση και του σχολείου και ενδεχομένως των υπόλοιπων παιδιών που ήταν παρώντα στο περιστατικό, τα οποία πιθανόν να χρειάζονται υποστήριξη από ψυχολόγο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «για την καταγγελία του πατέρα στην Αστυνομία, ενημερώθηκε τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και το Δημοτικό Σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί».

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του οκτάχρονου, κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα στην Αστυνομία ότι ο γιος του, ο οποίος φοιτά σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, τραυματίστηκε στα χέρια από γυαλιά.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Χρυσοστόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «το Σάββατο 19 Οκτωβρίου πατέρας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιος του ηλικίας 8 ετών που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στα χέρια από γυαλιά. Ο πατέρας κατήγγειλε επίσης ότι η διεύθυνση του σχολείου δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε το περιστατικό».

Ο κ. Χρυσοστόμου πρόσθεσε ότι «ζητήθηκε από τον πατέρα όπως μεταφέρει εντός των επόμενων ημερών το παιδί στην Αστυνομία προκειμένου να δώσει οπτικογραφημένη κατάθεση, ούτως ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε, για να ξέρουμε και πως θα χειριστούμε το περιστατικό. Αναμένεται ότι το παιδί θα δώσει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα, δηλαδή τι έγινε και τους λόγους που οδήγησαν στον τραυματισμό του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τρίτη σύλληψη για κύκλωμα εμπορίας προσώπων και μαστροπείας-Καταζητούνται άλλοι δύο
Απορρίπτει τις αναφορές για περιστατικά bullying σε σχολεία της Αραδίππου η Σχολική Εφορία
Φοιτητές εγκατέλειψαν τις σπουδές λόγω ακρίβειας-Καταγγελίες για μαγειρεμένα στοιχεία από Κυβέρνηση
Συγκλονίζει ο πατέρας του Κυπριανού-«Όσο λειτουργώ υπάρχω, αν σταματήσω θα διαλυθώ κι εγώ και η παπαδιά μου»
Ενισχυμένο πλαίσιο συνεργασίας υιοθέτησαν Πρόεδρος και ΔΗΚΟ-Τα βρίσκουν στο κυβερνητικό έργο
Από αιμορραγικό σοκ επήλθε ο θάνατος της άτυχης 19χρονης Στυλιανής-Σήμερα η κηδεία
Εγκαινιάζει περιοδεία στην κυπριακή περιφέρεια ο Πρόεδρος-Ανταλλάζει απόψεις για ανάπτυξη των περιοχών
Έστειλε επιστολή στον ΓΓ ο Πρόεδρος μετά το δείπνο-Αναμένει τη διευρυμένη συνάντηση, δηλώνει ετοιμότητα
Παρομοίασε την απαγόρευση κινητών με τα εμβόλια κορωνοϊού ο Φειδίας-Ζητά συνάντηση με Πρόεδρο και υπουργό
Κοινή γραμμή ΠΙΣ και ΟΣΑΚ για την ευθανασία-«Πριν τη Νομοθετική ρύθμιση να προηγηθεί θεσμική διασφάλιση»