Γύρισαν την πλάτη στο Φειδία οι οργανωμένοι μαθητές-Δεν συμμετέχουν στην διαμαρτυρία για κινητά

Χωρίς να λάβει τη σύμφωνο γνώμη των οργανωμένων μαθητών φαίνεται ότι εξήγγειλε την διαμαρτυρία του στην πλατεία Ελευθερίας ο ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, καθώς η ΠΣΕΜ αποφάσισε ότι δεν θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Η νέα γραμματεία της ΠΣΕΜ, που καταρτίστηκε σε σώμα το απόγευμα της Δευτέρας, είχε θέσει ενώπιον της το θέμα της διαμαρτυρίας που εξήγγειλε ο Φειδίας Παναγιώτου, μετά την απόφαση της Βουλής να απαγορεύσει την χρήση των κινητών τηλεφώνων εντός των σχολικών μονάδων, ώστε να αποφασίσει κατά πόσο θα στηρίξει ή όχι αυτή την προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά για τη διαμαρτυρία που εξήγγειλε ο Φειδίας το ΥΠΑΝ-«Σε κίνδυνο το δικαίωμα μαθητών στη μάθηση»

Οι εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας αποφάσισαν όπως γυρίσουν την πλάτη στη συγκεκριμένη οργάνωση. Συγκεκριμένα, όπως διαμηνύει η ΠΣΕΜ, ουδέποτε προσέγγισε την ΠΣΕΜ ο οποιοσδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα, παρά το γεγονός ότι οι οργανωμένοι μαθητές, από πέρσι τον Μάιο είχε διαφωνήσει με την απαγόρευση, εξηγώντας τους λόγους τους.

Η ΠΣΕΜ τονίζει πως υπάρχει μία σειρά από πολλά και σοβαρά θέματα, όπως είναι η στολή, το κυνήγι της τρίχας, η τεράστια ύλη, τα διαλυμένα σχολεία και μεταξύ αυτών των θεμάτων είναι και τα κινητά. Οι οργανωμένοι μαθητές τονίζουν πως θα έχουν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας στις 11 Νοεμβρίου, κατά την οποία θα ζητήσουν απαντήσεις σε όλα αυτά τα θέματα και αναλόγως θα κινηθούν.

Αυτό που ξεκαθαρίζει η ΠΣΕΜ είναι ότι ως οργάνωση απέδειξε πως είναι μαθημένη στους αγώνες των μαθητών, αλλά θα περιμένουν πρώτα το διάλογο με την υπουργό και μετά θα καθορίσουν τα μέτρα που θα λάβουν.

Κάκισε και το Υπουργείο Παιδείας την εν λόγω κίνηση

Σημειώνεται πως πέραν από τους οργανωμένους μαθητές, την έντονη δυσαρέσκειά του για την κίνηση του ευρωβουλευτή να καλέσει τους μαθητές σε διαμαρτυρία, την ώρα που θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία τους.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) καταδικάζει την προτροπή για διενέργεια διαδήλωσης από μαθητές και μαθήτριες, με αφορμή την ψήφιση των Κανονισμών για περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. «Τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «οι εκπαιδευτικές πολιτικές διαμορφώνονται με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών/μαθητριών και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και αποδοτικού μαθησιακού περιβάλλοντος. Το ΥΠΑΝ διατηρεί ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβανομένων και των μαθητών/μαθητριών, τους/τις οποίους/οποίες καλεί να προσεγγίσουν το θέμα με ωριμότητα και υπευθυνότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλεί τους μαθητές σε διαδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας λόγω απαγόρευσης των κινητών ο Φειδίας

Υπενθυμίζεται πως σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ευρωβουλευτής είχε έντονο ύφος, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Βουλής, για απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Προς αυτό το σκοπό κάλεσε τους μαθητές διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας, η ώρα 1:00 το μεσημέρι. Πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές θα απέχουν από τα μαθήματά τους για να παρευρεθούν στη διαμαρτυρία.

Πάντως, η εν λόγω στάση του ευρωβουλευτή προκαλεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι ως εκλελεγμένος εκπρόσωπος της κοινωνίας θα έπρεπε να προβαίνει σε ενέργειες, που ναι μεν εκφράζουν τη διαφωνία τους στις αποφάσεις που δεν θεωρεί ορθές, ωστόσο δεν θα είναι εις βάρος των παιδιών, καθώς καλώντας τους σε αποχή από τα μαθήματα, ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα στα σχολεία τους.

Δειτε Επισης

Αποκαταστάθηκε μετά από αρκετές ώρες η λειτουργία του λογισμικού του ΓεΣΥ
Παρομοίασε την απαγόρευση κινητών με τα εμβόλια κορωνοϊού ο Φειδίας-Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία
Κοινή γραμμή ΠΙΣ και ΟΣΑΚ για την ευθανασία-«Πριν τη Νομοθετική ρύθμιση να προηγηθεί θεσμική διασφάλιση»
Προειδοποιεί με αδικαιολόγητες απουσίες όσους μεταβούν στη διαμαρτυρία Φειδία το ΥΠΑΝ (pic)
Κάλεσμα για λύσεις στο θέμα της Ισότητας Φύλων-«Προτεραιότητα της Κυβέρνησης»
Αρχίζει η αναβάθμιση στάσεων λεωφορείων-Πενταετές πλάνο ανακοίνωσαν τα Δημόσια Έργα
Δεν λειτουργεί η σελίδα του ΓΕΣΥ-Αναφορές σε τεχνικά ζητήματα από τον ΟΑΥ
Μήνυμα περιφερειακής σταθερότητας από Κύπρο και Αίγυπτο-Συμφωνία για πλαίσιο διμερούς συνεργασίας
Ξεκαθαρίζει για την Δ' Φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας ο ΕΟΑ-«Πλήρης διαφάνεια»
Γύρισαν την πλάτη στο Φειδία οι οργανωμένοι μαθητές-Δεν συμμετέχουν στην διαμαρτυρία για κινητά