Η Χάρις αμφισβητεί την υγεία και την ηλικία του Τραμπ-«Αν έχει εξαντληθεί, είναι κατάλληλος να είναι πρόεδρος;»

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, αμφισβητεί όλο και περισσότερο την ικανότητα του αντιπάλου της για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, να κυβερνήσει, επικαλούμενη την ηλικία του και τα δυνητικά προβλήματα υγείας που αυτή συνεπάγεται.

«Βλέπω ότι η ομάδα του τουλάχιστον λέει ότι πάσχει από εξάντληση», δήλωσε η Χάρις, η οποία γίνεται 60 ετών την Κυριακή, στους δημοσιογράφους στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν την Παρασκευή.

Η Χάρις επικαλέστηκε ένα δημοσίευμα του Politico που ανέφερε ότι αρκετές προγραμματισμένες συνεντεύξεις του Τραμπ δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν επειδή ο 78χρονος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ήταν «εξαντλημένος». Εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ δήλωσε στο Politico ότι αυτό ήταν «απερίφραστα ψευδές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Διάσημες προσωπικότητες στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ

«Κοιτάξτε, το να είσαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ίσως μία από τις δυσκολότερες δουλειές στον κόσμο. Και έτσι πρέπει πραγματικά να αναρωτηθούμε, αν είναι εξαντλημένος στην προεκλογική εκστρατεία, είναι ικανός να κάνει τη δουλειά; Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ανοιχτό ερώτημα και χρειαζόμαστε μια απάντηση», δήλωσε η Χάρις, όπως αναφέρει το CBS.

Η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς για την προεδρία των ΗΠΑ είπε ότι η ηλικία είναι μια «εύλογη ερώτηση», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να μας ανησυχεί αν δεν μπορεί να αντέξει τις δυσκολίες της προεκλογικής εκστρατείας».

Ανησυχίες για την υγεία του Τραμπ - «Δεν είμαι κουρασμένος, είμαι ενθουσιασμένος», δηλώνει

Ο Τραμπ δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα πρόσφατα ιατρικά του αρχεία, υποστηρίζοντας την Παρασκευή ότι «τα έχετε όλα».

Η ομάδα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου έχει δηλώσει ότι είναι «σε τέλεια και άριστη υγεία» για να γίνει πρόεδρος.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Τραμπ μοιράστηκε μια επιστολή από τον οστεοπαθητικό γιατρό του, στην οποία αναφερόταν ότι είχε εξεταστεί τον Σεπτέμβριο του 2023 και ότι «η γενική του υγεία είναι εξαιρετική». Η επιστολή δεν περιλάμβανε λεπτομέρειες σχετικά με τις ζωτικές του ενδείξεις ή τα φάρμακά του.

«Έχω κάνει πέντε εξετάσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Τραμπ στο CBS News, καθώς έκανε προεκλογική εκστρατεία στο Μίσιγκαν.

Όταν ρωτούσαν επανειλημμένα για το αν έχει πράγματι δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ιατρικά του αρχεία, ο Τραμπ κάλεσε την Χάρις να κάνει ένα γνωστικό τεστ.

«Προφανώς, βρίσκομαι στη μέση ενός πολύ μεγάλου και αμφιλεγόμενου αγώνα», είπε. «Έχω δώσει τις εξετάσεις υγείας μου. Έχω κάνει επίσης δύο φορές γνωστικά τεστ και τα έχω περάσει με άριστα, δηλαδή με τέλεια βαθμολογία. Θέλω να τη δω να κάνει ένα γνωστικό τεστ γιατί δεν μπορεί, γιατί δεν γεννήθηκε έξυπνη».

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι «έχει περάσει 48 ημέρες τώρα χωρίς ξεκούραση», προσθέτοντας: «Δεν είμαι καν κουρασμένος, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος».

Εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο, ο Τραμπ θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που ανέλαβε ποτέ το Οβάλ Γραφείο.

Η Χάρις δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα επιστολή του γιατρού της, στην οποία αναφέρεται ότι είναι «άριστης υγείας» και ότι «διαθέτει τη σωματική και ψυχική ανθεκτικότητα» που απαιτείται για να υπηρετήσει ως πρόεδρος.

Σε πρόσφατη επιστολή τους, περισσότεροι από 230 γιατροί, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας, οι περισσότεροι από τους οποίους υποστηρίζουν την Χάρις, κάλεσαν τον Τραμπ να δώσει στη δημοσιότητα τα αρχεία της υγείας του, υποστηρίζοντας ότι «εμφανίζει ανησυχητικά χαρακτηριστικά γνωστικής έκπτωσης».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Σάλος με βίντεο που ανέβασε γνωστός fitness influencer-«Αυτό είναι παιδική κακοποίηση, όχι προπόνηση»
Η πρώτη φωτογραφία από το πλήγμα της Χεζμπολάχ στο σπίτι του Νετανιάχου-Ορατές οι ζημιές
Ισραηλινοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο που έπεσε με το όχημά του πάνω σε αστυνομικό τζιπ στη Δυτική Όχθη
Η Χάρις αμφισβητεί την υγεία και την ηλικία του Τραμπ-«Αν έχει εξαντληθεί, είναι κατάλληλος να είναι πρόεδρος;»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Άγκυρα
ΒΙΝΤΕΟ: Δύο ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον των νοτίων προάστιων της Βηρυτού
Διάσημες προσωπικότητες στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ
Νετανιάχου μετά την απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του-«Τίποτα δεν μας σταματά, συνεχίζουμε ως τη νίκη»
Με τον Σολτς συναντάται ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε προσφυγικό καταυλισμό στο κέντρο της Γάζας