Δύο μήνες στο περίμενε για την έκθεση που ζήτησε η Μιχαηλίδου-Σιγή ασυρμάτου από Αστυνομία και ΥΚΕ

Δύο μήνες μετά την υπόθεση εμπλοκής ανηλίκων σε ληστεία που σημειώθηκε σε βάρος 64χρονου και οι οποίες διαφάνηκε στην πορεία ότι ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, με αποτέλεσμα να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του 64χρονου στο Δικαστήριο, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, αναμένει ακόμα την έκθεση γεγονότων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η κ. Μιχαηλίδου, λίγες μέρες αφότου ήρθε στο φως η υπόθεση και στην πορεία ξετυλίχτηκε το κουβάρι της, δείχνοντας ότι τα αδικήματα ήταν πολύ σοβαρότερα από μια απλή ληστεία, όπως είχε διαφημιστεί αρχικά από το ΤΑΕ Λεμεσού, ζήτησε έκθεση γεγονότων, αφού είχε αποκαλυφθεί ότι ένα από τα ανήλικα κορίτσια που εμπλέκονταν, είχε ραντεβού σε ξενοδοχείο, με τον 64χρονο.

Παρότι ο χρόνος για παράδοση της έκθεσης γεγονότων είναι οι 20 με 30 ημέρες, όπως υπέδειξε η ίδια πηγή, εντούτοις έχουν κλείσει σχεδόν δύο μήνες χωρίς ακόμη η Επίτροπος να παραλάβει οτιδήποτε, ωστόσο αναμένεται να γίνουν παραστάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ξεκαθαρίσει που βρίσκεται η διαδικασία.

Η Επίτροπος, αναμένει την έκθεση ώστε να μελετήσει ενδελεχώς τα στοιχεία που θα τεθούν ενώπιον της και στη συνέχεια εάν κρίνει ότι υπήρξαν χειρισμοί που ήταν λανθασμένοι, τότε, αναμένεται να καταθέσει τις εισηγήσεις της επί των εκθέσεων και να τις κοινοποιήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως είχε εξηγήσει σε δηλώσεις της η κ. Μιχαηλίδου, μετά την απόφαση να ζητήσει έκθεση γεγονότων, είναι πως οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι τουλάχιστον δύο. Η Αστυνομία, στην οποία είχε στείλει επιστολή, με την οποία ζητούσε διευκρινίσεις για το τι μέτρα έχουν ληφθεί, και τι διαδικασίες ακολουθήθηκαν.

Όπως είχε τονίσει, «αν υπάρχει μαρτυρία ή υποψία που διερευνάται και θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν οι ανήλικες για οποιοδήποτε σχετικό αδίκημα, θα πρέπει να ακολουθηθούν πρόνοιες του νόμου για τα παραβατικά παιδιά του 2021. Είναι αυστηρές οι διαδικασίες, θα πρέπει να δοθεί στήριξη σε αυτά τα παιδιά. Είναι ευάλωτα παιδιά και οτιδήποτε και αν συνέβη, έχουμε υποχρέωση να τους παρέχουμε μέτρα στήριξης, να ληφθούν μέτρα και η Αστυνομία να κάνει το καθήκον της για παροχή στήριξης στα παιδιά».

Επίσης, είχαν τεθεί ερωτήματα και στο Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας, όπως για παράδειγμα αν έχει ενημερωθεί, αν ήταν γνώστης της κατάστασης το γραφείο κι αν υπήρχε ιστορικό ή προηγούμενο περιστατικό που έδειχνε ανάγκη για περισσότερη προσοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά στην δικαστική πτυχή του θέματος, έχει ήδη καταχωρηθεί υπόθεση σε βάρος του 64χρονου, για σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων, στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, ενώ εναντίον τεσσάρων προσώπων, εκ των οποίων τα τρία ανήλικα, καταχωρήθηκε υπόθεση για τη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 64χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι το βράδυ της Τρίτης 19 Αυγούστου είχε συνάντηση σε δωμάτιο ξενοδοχείου, με 16χρονη.

Η συγκεκριμένη κοπέλα, φέρεται να πρότεινε στον 64χρονο να μεταβούν σε συγκεκριμένο σημείο για να συναντήσουν την 15χρονη που καταζητείτο μέχρι χθες, ώστε να πάνε για φαγητό. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο 64χρονος, στο σημείο της συνάντησης εμφανίστηκε τόσο η ανήλικη όσο και άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία επιτέθηκαν στον 64χρονο, του έκλεψαν το ποσό των €5,000 και ακολούθως, μπήκαν στο αυτοκίνητό του και έφυγαν.

Τελικά η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας 15χρονης, μίας 16χρονης, που ήταν το πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε στο ξενοδοχείο, ένας 17χρονος και η 18χρονη αδελφή της 16χρονης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Του επιτέθηκαν και τον ξυλοφόρτωσαν έξω από νυχτερινό κέντρο-Συνελήφθησαν επτά άτομα
Έσβησε στην άσφαλτο η 19χρονη Στυλιανή-Έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε κιγκλιδώματα
Ανακοίνωσε τους εμπειρογνώμονες για τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και Ελεγκτικής ο Γενικός Εισαγγελέας
Μπούκαρε σε αστυνομικό σταθμό μεθυσμένος και επιτέθηκε σε αστυφύλακα-Χειροπέδες σε 31χρονο
Κυκλοφορούσε με κουζινομάχαιρο και πέλεκυ-Συνελήφθη 49χρονος
Συνελήφθη ένας 17χρονος για τη συμπλοκή στις Φοινικούδες-Εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα
Άφησε το αυτοκίνητό του ξεκλείδωτο σε ανοιχτό χώρο και του έκλεψαν 5,500 ευρώ
Διέρρηξε οικία και τον αντιλήφθηκαν-Πήδηξε από το παράθυρο για να διαφύγει 42χρονος
Επανήλθαν τα συστήματα ελέγχου στα αεροδρόμια-«Αναγκαστική η αναβάθμιση λόγω των απειλών»
Στο φάκελο των ανεξιχνίαστων η υπόθεση με τα απειλητικά email σε σχολεία-Δεν εντοπίστηκε ο αποστολέας