Νέα στοιχεία για την υπόθεση Μενέντεζ-Το γράμμα που παρουσίασαν για να αποκαλύψουν την κακοποίηση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πολυσυζητημένη υπόθεση των αδερφών Μενέντεζ, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε επανεξέταση της ποινής τους.

Η υπόθεση που είχε συνταράξει τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 απέκτησε παγκόσμια φήμη το τελευταίο διάστημα λόγω της σειράς του Netflix. Μάλιστα προ ημερών είχε γίνει γνωστό πως η υπόθεση επανεξετάζεται λόγω νέων στοιχείων τα οποία δήλωσε η πλευρά των αδελφών πως φέρνουν στις δικαστικές αρχές.

Τις τελευταίες ώρες δε, γίνεται γνωστό πως το βασικό στοιχείο είναι ένα γράμμα το οποίο φέρεται να έχει γράψει ο Έρικ Μενέντεζ σε ξάδελφό το στο οποίο αποκαλύπτει τη χρόνια κακοποίηση που βίωνε από τον πατέρα του. Η επιστολή, που γράφτηκε οκτώ μήνες πριν από τη δολοφονία των γονιών τους, κατά την οικογένεια των αδελφών θέτει υπό αμφισβήτηση την ετυμηγορία για ισόβια που επεβλήθη στα αδέλφια.

menendez-gramma-1

Στην επιστολή, ο Έρικ Μενέντεζ περιγράφει τα ψυχολογικά και σωματικά τραύματα που βίωνε λόγω της κακοποίησης από τον πατέρα του. «Προσπαθώ να αποφεύγω τον μπαμπά. Είναι χειρότερο για μένα τώρα», έγραψε. «Δεν ξέρω πότε θα ξανασυμβεί και με τρελαίνει» φέρεται να λέει ο Έρικ Μενέντεζ.

Τα αδέρφια Μενέντεζ, Λάιλ και Έρικ, καταδικάστηκαν το 1996 για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, το 1989. Παρότι δεν αρνήθηκαν ποτέ ότι σκότωσαν τους γονείς τους, ισχυρίστηκαν ότι το έκαναν σε αυτοάμυνα, λόγω χρόνιων σεξουαλικών και σωματικών κακοποιήσεων από τον πατέρα τους. Ωστόσο, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η κακοποίηση δεν συνέβη ποτέ και κατά τη διάρκεια της δεύτερης δίκης τους, πολλά από τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την κακοποίηση αποκλείστηκαν.

goneoktonies-1

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Κλιφ Γκάρντνερ, ισχυρίζεται ότι αν η επιστολή αυτή είχε παρουσιαστεί στη δίκη του 1996, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. «Με τα σημερινά δεδομένα και την κατανόηση της επίδρασης της κακοποίησης στα παιδιά, πιστεύουμε ότι η αναθεώρηση της ποινής είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Γκάρντνερ στο CNN. Οι αδερφοί Μενέντεζ έχουν εκτίσει πάνω από 30 χρόνια φυλάκισης και οι υποστηρικτές τους θεωρούν ότι αυτός ο χρόνος είναι αρκετός.

Η οικογένεια Μενέντεζ έχει εκφράσει την ελπίδα ότι ο Εισαγγελέας εξετάζει την πιθανότητα αλλαγής της ποινής, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην άμεση αποφυλάκισή τους. Αν η υπόθεση οδηγηθεί ξανά σε δίκη και οι αδερφοί κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία αντί για φόνο, θα μπορούσαν να αποφυλακιστούν άμεσα, καθώς έχουν εκτίσει τη μέγιστη ποινή για αυτή την κατηγορία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Δεν υπάρχει καμία επίθεση κατά των συνόρων μας»-Η απάντηση Τουρκίας για το επεισόδιο με Συρία
Έρχεται η «εποχή της ηλεκτρικής ενέργειας»-Οι εκτιμήσεις της ΔΟΕ
Αυτές οι χώρες που προμηθεύουν όπλα το Ισραήλ
Οργή στο Ισραήλ για τον Μακρόν-«Βοηθά τους εχθρούς μας εν καιρώ πολέμου»
Στους 140 οι νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου στη βόρεια Νιγηρία
Συστήθηκε η νέα Διακομματική Επιτροπή για την Κύπρο από Βρετανούς βουλευτές
Έξι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Ναμπατίγια, ο ΟΗΕ ζητά προστασία αμάχων
Δέκα μέλη της Χεζμπολάχ έχουν αιχμαλωτιστεί και ανακρίνονται από τις IDF-Εντοπίστηκαν νέα τούνελ
Νέα στοιχεία για την υπόθεση Μενέντεζ-Το γράμμα που παρουσίασαν για να αποκαλύψουν την κακοποίηση
Ανησυχητικές εκτιμήσεις από ΗΠΑ-Πριν τις αμερικανικές εκλογές η απάντηση Ισραήλ σε Ιράν