Το δρόμο της απέλασης παίρνουν οι Σύριοι που συνελήφθησαν για τρομοκρατία-Δεν καταχωρείται ποινική υπόθεση

Ανατροπή δεδομένων για τους οκτώ που συνελήφθησαν για τρομοκρατία, καθώς δεν αναμένεται η Αστυνομία να προχωρήσει με ποινική υπόθεση σε βάρος τους και ως εκ τούτου δόθηκε σκυτάλη στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, η οποία προχωρεί με τις διαδικασίες απέλασης τους.

Το διάταγμα κράτησης των συλληφθέντων εκπνέει τα μεσάνυκτα και ως εκ τούτου σήμερα οι ύποπτοί είτε θα παρουσιάζονταν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, είτε η υπόθεση θα καταχωρείτο για παραπομπή τους σε δίκη. Ωστόσο, αντί αυτού την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Ασύλου και μετανάστευσης, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για απέλαση τους.

Η απέλαση τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς πρόκειται για Σύρους, οι οποίοι χρήζουν διεθνούς προστασίας, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα τους. Κάτι που ενδεχομένως να φέρει νέα νομικά θέματα, αφού ενδέχεται οι δικηγόροι τους να επιχειρήσουν να βάλουν φρένο με προσφυγές για ακύρωση τους.

Για την ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν να εκδώσουν τα διατάγματα για απέλαση των Σύριων, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

Υπενθυμίζεται πως, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των οκτώ προσώπων, έπειτα από την εξασφάλιση πληροφοριών ότι τα πρόσωπα φαίνεται να εξασφάλισαν χρήματα και χρηματοδοτούσαν συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση που βρίσκεται σε τρίτη χώρα.

Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία ότι τα πρόσωπα αυτά θα προχωρούσαν σε οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια. «Τα αδικήματα αφορούν τη χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης σε τρίτη χώρα», ήταν η αναφορά του Εκπροσώπου Τύπου της Δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Εναντίον των επίσημων διαπραγματεύσεων ο Τατάρ-«Απέχει από την αλήθεια η επιμονή στα ψηφίσματα»
Αυτές οι χώρες που προμηθεύουν όπλα το Ισραήλ
Θλίψη στην Πάφο και στον ΑΠΟΠ για την καταστροφή του ιστορικού κτηρίου του
Χειροπέδες σε 21χρονο που πυρπόλησε όχημα 78χρονου στη Λεμεσό
Στις 85 οι εκσκαφές σε αναζήτηση αγνοουμένων το 2024-Σε αναζήτηση ομαδικού τάφου στα Πάναγρα
Το δρόμο της απέλασης παίρνουν οι Σύριοι που συνελήφθησαν για τρομοκρατία-Δεν καταχωρείται ποινική υπόθεση
Ανησυχητικές εκτιμήσεις από ΗΠΑ-Πριν τις αμερικανικές εκλογές η απάντηση Ισραήλ σε Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που χτύπησε ο σεισμός στην Τουρκία-Κόσμος έτρεχε να σωθεί
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα
Όπλα, σφαίρες και βεγγαλικά έκρυβε ο 32χρονος που συνελήφθη για βομβιστική επίθεση σε βάρος 78χρονου