Όπλα, σφαίρες και βεγγαλικά έκρυβε ο 32χρονος που συνελήφθη για βομβιστική επίθεση σε βάρος 78χρονου

Διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 32χρονου, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα, ως ύποπτος, για την έκρηξη βόμβας σε όχημα 78χρονου, τα ξημερώματα της 3ης Οκτωβρίου, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας για εμπλοκή στην υπόθεση της έκρηξης βόμβας, η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα και προχώρησε σε έρευνες στην οικία του 32χρονου, κατοίκου χωριού της δυτικής Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σύλληψη 32χρονου για βομβιστική επίθεση στη Λεμεσό-Προέκυψε μαρτυρία εναντίον του

Μέλη του ΤΑΕ και ΟΠΕ Λεμεσού, ερεύνησαν την οικία και αποθήκη του υπόπτου, όπου εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, δύο πιστόλια και δύο γεμιστήρες με 26 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες στρατιωτικού τυφεκίου, 62 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 59 φυσίγγια διαμετρήματος 9 χιλιοστών.  

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίστηκαν σε αποθήκη, που διατηρεί ο 32χρονος, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα κιβώτια, που περιείχαν αριθμό πυροτεχνημάτων και εκτοξευτήρων. Εντοπίστηκε επίσης και κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα, η οποία πιστεύεται ότι πρόκειται για την μοτοσικλέτα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες, που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα του 78χρονου.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 47χρονη για τη βόμβα στο όχημα 78χρονου-Την έκαψε μαρτυρία

@roadreportcy Bomb explosion at Germasogeia (near KEAN) 03/10/2024 - 02:42 #limassol #roadreportcy ♬ original sound - RoadReportCY

Υπενθυμίζεται ότι, στη σύλληψη μιας 47χρονης προχώρησε η Αστυνομία, ως ύποπτης για την έκρηξη βόμβας στο όχημα 78χρονου, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην περιοχή Αγίου Αθανασίου. Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο των εξετάσεων προέκυψε μαρτυρία εναντίον της 47χρονης, η οποία φέρεται να έχει οικονομικές διαφορές με τον παραπονούμενο. Συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση. Από την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, το όχημα του 78χρονου καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ η ζημιά υπολογίστηκε περί τις 5 χιλιάδες ευρώ.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτές οι χώρες που προμηθεύουν όπλα το Ισραήλ
Θλίψη στην Πάφο και στον ΑΠΟΠ για την καταστροφή του ιστορικού κτηρίου του
Χειροπέδες σε 21χρονο που πυρπόλησε όχημα 78χρονου στη Λεμεσό
Στις 85 οι εκσκαφές σε αναζήτηση αγνοουμένων το 2024-Σε αναζήτηση ομαδικού τάφου στα Πάναγρα
Το δρόμο της απέλασης παίρνουν οι Σύριοι που συνελήφθησαν για τρομοκρατία-Δεν καταχωρείται ποινική υπόθεση
Ανησυχητικές εκτιμήσεις από ΗΠΑ-Πριν τις αμερικανικές εκλογές η απάντηση Ισραήλ σε Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που χτύπησε ο σεισμός στην Τουρκία-Κόσμος έτρεχε να σωθεί
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα
Όπλα, σφαίρες και βεγγαλικά έκρυβε ο 32χρονος που συνελήφθη για βομβιστική επίθεση σε βάρος 78χρονου
Ενημερώνει την Τρίτη τους αρχηγούς για την τριμερή ο ΠτΔ-«Η προσήλωση παραμένει σταθερή»