Βίντεο με καταγγελίες Φειδία και Τορναρίτη αξιολογεί η Αστυνομία-Αναφορές σε απειλές για φόνευση και βόμβα

Υπό το μικροσκόπιο της Αστυνομίας τίθενται τα όσα διαμείφθηκαν ανάμεσα στον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου και τον Χριστόφορο Τορναρίτη σε ζωντανή μετάδοση, το βράδυ της Τρίτης, στην πλατφόρμα Tik Tok και αφορούσαν αναφορές στην Αστυνομία, που φαίνεται να έγιναν από συνεργάτη του πρώτου, σε βάρος του δεύτερου, οι οποίες διερευνώνται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αστυνομία έχει ενώπιον της δύο διαφορετικά αποσπάσματα από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία παρουσιάζονται οι επίμαχες αναφορές των δύο προσώπων και οι οποίες θα αξιολογηθούν, ενώ στη συνέχεια δεν αποκλείεται να κληθούν και οι δύο για κατάθεση.

Η πρώτη αναφορά που μελετούν οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, αφορά συνεργάτη του Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος, φέρεται να κατήγγειλε τον κ. Τορναρίτη στην Αστυνομία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο επίμαχο σημείο ο ίδιος ο Χριστόφορος Τορναρίτης, «έχουμε τον Λουκάνικο που τον βάζει να πηγαίνει στις Αστυνομίες, ότι εν να τον σκοτώσω τζαι πράματα». Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν οι απειλές ήταν προς τον Φειδία Παναγιώτου ή προς τον συνεργάτη του. Πάντως, ο ευρωβουλευτής δεν τοποθετήθηκε επί του συγκεκριμένου, αφού ούτε το επιβεβαίωσε, ούτε το διέψευσε.

Σε άλλο σημείο, το οποίο επίσης αξιολογείται, ο κ. Τορναρίτης αναφέρει ότι, «πήγες στην Αστυνομία και είπες είμαι απένταρος», με τον Φειδία Παναγιώτου να απαντά «είναι ψευδές, είναι ψευδές, αυτό είναι ψέματα».

Στην τρίτη και τελευταία αναφορά, ο Φειδίας Παναγιώτου κατηγορείται από τον συνομιλητή του ότι «έστελλε μου μηνύματα, άτε ρε να κάμουμε κόμμα, να μεν σου βάλω πόμπα. Να σας τα δείξω». Τότε ο ευρωβουλευτής απάντησε «είναι αλήθεια ότι στις αρχές ελάλουν του να κάμουμε κόμμα».

Όλα τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αστυνομία αναφέρει αρμοδίως πως στις Αρχές έγινε αναφορά και όχι καταγγελία, χωρίς να διευκρινίζεται εάν έγινε από τον Φειδία Παναγιώτου ή τον συνεργάτη του, θα μελετηθούν από το ΤΑΕ Αρχηγείου και στη συνέχεια θα αποφασιστεί κατά πόσον προκύπτουν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα.

Σημειώνεται πάντως ότι προκαλούνται ερωτήματα για το πως ο κ. Τορναρίτης γνώριζε για την αναφορά του Ευρωβουλευτή ή συνεργάτη του στην Αστυνομία. Σε περίπτωση που γινόταν καταγγελία στην Αστυνομία, ενδεχομένως ο κ. Τορναρίτης θα μπορούσε να κληθεί για κατάθεση και πιθανότατα να ενημερωνόταν για τα όσα του καταλογίζονται, ωστόσο στην προκειμένη που πρόκειται για αναφορά, είναι άγνωστο το πως, αλλά και ποιος τον ενημέρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φειδίας Παναγιώτου, όντας ευρωβουλευτής, κατέχει ασυλία η οποία για να αρθεί, σε περίπτωση που εντοπίζονται οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα, πρέπει να ακολουθηθεί διαδικασία στα ευρωπαϊκά όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο δύτης μετά από ατύχημα στο «Ζηνοβία»-Παρουσίασε συμπτώματα νόσου των δυτών
Δυσκίνητη η δικαστική εξουσία στην Κύπρο-Πάνω από τέσσερα χρόνια για εκδίκαση ενός διαζυγίου
Συγγενικά πρόσωπα του 78χρονου ο στόχος των εμπρηστών στη Λεμεσό-Δέχθηκαν απειλές
Χειροπέδες σε δεύτερο πρόσωπο για τον εμπρησμό οχήματος 78χρονου στη Λεμεσό
Νεκρή βρέθηκε 54χρονη στο Πεντάκωμο-Εντοπίστηκε από συγγενικό της πρόσωπο
Βίντεο με καταγγελίες Φειδία και Τορναρίτη αξιολογεί η Αστυνομία-Αναφορές σε απειλές για φόνευση και βόμβα
Κατέθεσε ο Μαρνερίδης στη δίκη για το θάνατο Γιαννιού-«Μετά από αυτό το κτύπημα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει»
Θλίψη στην Πάφο και στον ΑΠΟΠ για την καταστροφή του ιστορικού κτηρίου του
Χειροπέδες σε 21χρονο που πυρπόλησε όχημα 78χρονου στη Λεμεσό
Το δρόμο της απέλασης παίρνουν οι Σύριοι που συνελήφθησαν για τρομοκρατία-Δεν καταχωρείται ποινική υπόθεση