Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Γιαννάκη, δείχνει μολυσμένη διαδικασία-Σημαία το αίτημα Εισαγγελέα για παύση Οδυσσέα

Νέα προδικαστική ένσταση, στην σκιά της απόφασης του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για παύση του Γενικού Ελεγκτή, έθεσε η υπεράσπιση του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε σχέση με τον πτυχίο του, ωστόσο από την 9η Ιουνίου 2022, οπότε του απαγγέλθηκαν οκτώ κατηγορίες, ακόμη δεν έχει αρχίσει επί της ουσίας η δίκη.

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος του τέως Επιτρόπου, Γιάννης Πολυχρόνης, έθεσε ένσταση με αφορμή τα όσα καταγράφει στην απόφαση του το Συμβούλιο που αποφάσισε για την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σε σχέση με τον χειρισμό που έγινε για τα πλαστά πτυχία του Γιαννάκη, ζητώντας στην ουσία να διεξαχθεί δίκη εντός δίκης, αφού εξέφρασε τη θέση πως παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του πελάτη του.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως στο Δικαστήριο πως αναμένεται να υπάρξει τροποποίηση του κατηγορητηρίου, στο οποίο θα προστεθεί ακόμη μια κατηγορία, που αφορά κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για συστατική επιστολή, η οποία από έρευνες, προέκυψε πως αυτή δεν υπογράφηκε από τρίτο πρόσωπο, αλλά συντάχθηκε και υπογράφηκε από τον ίδιο τον Γιαννάκη.

Ακολούθως, με την κατάθεση συγκεκριμένου τεκμηρίου από την Κατηγορούσα Αρχή, που ήταν ένας ψηφιακός δίσκος, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, έφερε ένσταση, ζητώντας δίκη εντός δίκη, αφού όπως ανέφερε, η διαδικασία είναι μολυσμένη, παραπέμποντας στους χειρισμούς του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος του υπέβαλε ερωτήσεις και συνεπώς του έλαβε «ανακριτική κατάθεση», παραβιάζοντας τα δικαιώματα του. Το εν λόγω θέμα, τέθηκε και ενώπιον του Συμβουλίου που εξέτασε το αίτημα για παύση του Οδυσσέα και ήταν ένα από τα κεφάλαια που έθιξε η πλευρά του Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολυχρόνης, στα πλαίσια της εξέτασης της καταγγελίας για πλαστά πτυχία, ο τέως Γενικός Ελεγκτής προέβη σε «ανάκριση, καταπατώντας τα δικαιώματα του πελάτη του», ενώ πρόσθεσε πως πριν διερευνηθεί η καταγγελία από την Αστυνομία, παραβιάστηκαν τα συνταγματικά του δικαιώματα από τον τέως Γενικό Ελεγκτή.

«Η υπόθεση διερευνήθηκε από τον Ελεγκτή, ο οποίος χωρίς να είναι ανακριτής αλλά χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τις εξουσίες ανέκρινε το κατηγορούμενο, χωρίς να του δώσει κανένα μα κανένα νομικό δικαίωμα υπόπτου και είναι θέση μας ότι πρέπει να διεξαχθεί δική εντός δικής», ανέφερε ο κ. Πολυχρόνης.

Μάλιστα, προς ενίσχυση της θέσης του, επικαλέστηκε τα όσα ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας ενώπιον του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για την παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ενώ σε ό,τι αφορά τον σκληρό δίσκο που κατατέθηκε ως τεκμήριο, ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Επιτρόπου, ανέφερε πως λήφθηκε κατά παράβαση του Νόμου,.

Από πλευράς της η Κατηγορούσα Αρχή, ζήτησε χρόνο ώστε να απαντήσει επί της ένστασης, λέγοντας ωστόσο πως ο ψηφιακός δίσκος παραλήφθηκε από την Αστυνομία και δεν αφορά το συγκεκριμένο τεκμήριο για το οποίο ο κ. Πολυχρόνης υποβάλει ένσταση περί μολυσμένης διαδικασίας, λόγω των χειρισμών του πρώην Γενικού Ελεγκτή.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία ώστε να απαντήσει η Κατηγορούσα Αρχή και στη συνέχεια να εκδώσει απόφαση. Σε περίπτωση που εγκριθεί, τότε αναστέλλεται η δίκη, σε διαφορετική περίπτωση αρχίζει κανονικά.

Υπενθυμίζεται επίσης πως, ο τέως Επίτροπος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμέτωπος με τα αδικήματα πλαστογραφίας σε σχέση με το απολυτήριο λυκείου του, αλλά και το πτυχίο του από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Η υπόθεση πλαστογραφίας αποκαλύφθηκε στις 26 Μαΐου 2021 από τον Γενικό Ελεγκτή, ωστόσο καταχωρήθηκε στο Δικαστήριο ένα χρόνο μετά, αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας. Αρχικά, ο κ. Γιαννάκη αντιμετώπιζε δεκαοκτώ κατηγορίες, ωστόσο από το κατηγορητήριο η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να αφαιρέσει τις κατηγορίες που αφορούσαν τα χρήματα που λάμβανε από στον Οργανισμό Νεολαίας, αφού κρίθηκε πως επρόκειτο για δεδουλευμένα του κατηγορούμενου. Ως εκ τούτου, στις 9 Ιουνίου 2022 του απαγγέλθηκαν οκτώ κατηγορίες, τέσσερις για πλαστογραφία και άλλες τέσσερις για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, στις οποίες ο κατηγορούμενος απάντησε μη παραδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο ο Γιαννάκη για την απόρριψη του αιτήματος για αναστολή της δίκης

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 21χρονο που πυρπόλησε όχημα 78χρονου στη Λεμεσό
Το δρόμο της απέλασης παίρνουν οι Σύριοι που συνελήφθησαν για τρομοκρατία-Δεν καταχωρείται ποινική υπόθεση
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα
Όπλα, σφαίρες και βεγγαλικά έκρυβε ο 32χρονος που συνελήφθη για βομβιστική επίθεση σε βάρος 78χρονου
Καταζητείται ο 37χρονος Χαράλαμπος για την καταδίωξη στη Λεμεσό-Κουβαλούσε 11,5 κιλά ναρκωτικά (pics)
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για απειλές και επίθεση (pics)
Σύλληψη 32χρονου για βομβιστική επίθεση στη Λεμεσό-Προέκυψε μαρτυρία εναντίον του
Ψάχνουν τα μέτρα για τις άδειες καταδίκων και καλύτερη επικοινωνία Αστυνομίας-Φυλακών, πιθανές αλλαγές στο Νόμο
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Γιαννάκη, δείχνει μολυσμένη διαδικασία-Σημαία το αίτημα Εισαγγελέα για παύση Οδυσσέα
Επεισοδιακή καταδίωξη στη Λεμεσό-Ξεφορτώθηκε ποσότητα ναρκωτικών και έγινε καπνός