Στις 8 Νοεμβρίου ο Φιντάν στην Αθήνα

Στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Αθήνα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πηγές του Υπουργείο. Την επίσκεψη είχε ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τη Σερβία, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ημερομηνία.

Τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν εντός εισαγωγικών τη σχετική δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι «ο Υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν θα μεταβεί στην Ελλάδα και θα έχει συνομιλίες για τα θέματα αυτά. Θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα στη βάση της ολιστικής μας προσέγγισης για το Αιγαίο».

Αντίθετα, στην ιστοσελίδα του τουρκικού καναλιού NTVαναφέρεται ότι «οι διπλωματικές πηγές που ενημέρωσαν για τα σχέδια της συνάντησης ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για να συζητήσουν την υφαλοκρηπίδα και τα όρια της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διευκρινίζει ο Στιούαρτ για την επόμενη διευρυμένη-«Δεν μπορεί να είναι επανάληψη της Γενεύης, δεν μιλάμε ακόμα για λύση»
Anadolu: Δεν αντικατοπτρίζει την άποψη της Τουρκίας ο χάρτης ΘΧΣ-«Ξεκίνησε μελέτες το ψευδοκράτος»
Για τεχνάσματα κατηγορεί Οδυσσέα το Προεδρικό-«Από το 2022 η έγκριση, από την προεκλογική η φωτογραφία»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Tο ζευγάρι των Ελλήνων από την Ελβετία που απανθρακώθηκε στην Εγνατία-Μόλις είχαν φτάσει για τις διακοπές του Πάσχα
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ
Αυτούς επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη νέα Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία
«Μονομερείς ενέργειες» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Ελλάδας
Έπιασαν… κοτοπουλάκι στο Τμήμα Τελωνείων-Φωτογραφίες από τις ποσότητες κρέατος που κατασχέθηκαν
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την προέλευση του νερού στη Γη-Δεν προήλθε από αστεροειδείς