Υφ. Νατυιλίας: Καθήκον μας να επανενώσουμε την πατρίδα μας

Είναι καθήκον μας προς τον Δημήτρη Χαραλάπους και όλους τους άλλους που έδωσαν τη ζωή τους, να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να διασφαλίσουμε το μέλλον της και το μέλλον των πολιτών της, δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, μιλώντας στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, Δημήτρης Χαραλάμπους, που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Λιμνάτι.

Στον επιμνημόσυνο λόγο της που εκφώνησε εκ μέρους του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, η κ. Χατζημανώλη ανέφερε ότι «είναι θυσίες σαν του Δημήτρη που σχημάτισαν το μέλλον της Κύπρου μας. Είναι με την ηρωική στάση του ιδίου και πολλών άλλων που μπορούμε σήμερα εμείς να υπάρχουμε με το κεφάλι ψηλά και να γιορτάζουμε την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Και λόγω αυτού, πρόσθεσε «είναι καθήκον μας προς τον Δημήτρη και όλους τους άλλους που έδωσαν τη ζωή τους, να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να διασφαλίσουμε το μέλλον της και το μέλλον των πολιτών της».

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας συνέχισε λέγοντας ότι «εκ της αναλήψεως της Προεδρίας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η προώθηση της λύσης του Κυπριακού ήταν και παραμένει βασική προτεραιότητα του, γεγονός που αντικατοπτρίζεται από όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για επανέναρξη των συνομιλιών».

Ο ίδιος, είπε, «έχει επανειλημμένως εκφράσει την ετοιμότητα του να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επαναρχίσει τις συνομιλίες από το σημείο που σταμάτησαν στο Crans-Montana».

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να καταβάλλει όλες τις προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού», ανέφερε.

Και βεβαίως, πρόσθεσε η κ. Χατζημανώλη, «τώρα είναι απολύτως έτοιμος για την πολύ σημαντική συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας στη Νέα Υόρκη με έναν και μοναδικό στόχο: να δημιουργηθούν οι συνθήκες, έτσι ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος, πάντα στο συμφωνημένο πλαίσιο και επιτέλους να οδηγηθούμε στην απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας».

«Αυτή είναι η στιγμή να κοιτάξουμε προς το μέλλον. Για τον Μιλτιάδη και την Ηρούλα, και για όλα τα παιδιά που ζουν σε μια μοιρασμένη πατρίδα. Για όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας μας που περιμένουν και για όλους του ήρωες που θυσιάστηκαν. Είναι γι’ αυτούς που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση και προσήλωση στην προσπάθεια που καταβάλλουμε. Και είναι γι’ αυτούς που θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενίσχυση και θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξηγεί την «εθνική πολιτική» στο δείπνο στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ-Θα καλέσει την ε/κ πλευρά σε συνεργασία
ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακή η νέα δοκιμαστική πτήση του γιγαντιαίου Starship του Έλον Μασκ
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Μπάμπη-Τι έδειξε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του
Νέα αποκάλυψη για το κτύπημα Χαμάς σε Ισραήλ-Σχεδίαζε επίθεση που θα θύμιζε 11η Σεπτεμβρίου
Π. Παυλόπουλος: Η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό είναι αποδεκτή εφόσον είναι βιώσιμη και δίκαιη
Υπ. Μεταφορών: Επιδιώκουμε δίκαιη, βιώσιμη, στη βάση του διεθνούς δικαίου λύση
Υφ. Νατυιλίας: Καθήκον μας να επανενώσουμε την πατρίδα μας
Έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις ο Πρόεδρος-«Μεταβαίνω στη Νέα Υόρκη με ρεαλισμό»
Εγκύκλιος Ησαΐα μετά την απόφαση του Συνοδικού-«Δεν υφίσταται αδελφότητα της Μονής Αββακούμ»
Ν. Χριστοδουλίδης: Να φέρουμε τον κόσμο μας πίσω στις ορεινές περιοχές