Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ

Να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση "της λανθασμένης απόφασης για εγκατάσταση του εναλλακτικού προγράμματος φοίτησης για τα παιδιά με ακραία παραβατική συμπεριφορά εντός του Παγκυπρίου Γυμνασίου" καλεί την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία την καλεί επίσης να συζητήσει άλλες προτάσεις που της προτάθηκαν για τον χώρο λειτουργίας του εναλλακτικού προγράμματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια του ΥΠΑΝ να ξεκινήσει κατασκευαστικά έργα στο χώρο χωρίς να ενημερώσει ακόμα και το ίδιο το Παγκύπριο Γυμνάσιο, καταδικάζει, όπως αναφέρει «κάθε προσπάθεια εκφοβιστικών και απειλητικών συμπεριφορών προς τη Διεύθυνση και τον Καθηγητικό Σύλλογο του Παγκυπρίου Γυμνασίου από οποιοδήποτε αξιωματούχο του ΥΠΑΝ προέρχονται».

Περαιτέρω η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι εισηγήθηκε και υποστήριξε με θέρμη και τεκμηριωμένα τη δημιουργία ενός εναλλακτικού προγράμματος φοίτησης για τα παιδιά με ακραία παραβατική συμπεριφορά στην οποία έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις, να είναι εκτός σχολικής μονάδας και να δημιουργηθούν εναλλακτικά προγράμματα και σε άλλες πόλεις, έτσι ώστε να διαφανούν καλύτερα τα όποια αποτελέσματα.

Προσθέτει ότι εδώ και μήνες, μετά τον Οκτώβριο του 2023 που λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για λειτουργία Εναλλακτικού Προγράμματος, έχει ζητήσει επανειλημμένως από το ΥΠΑΝ να της αποσταλεί η πρόταση του για το περιεχόμενο, τη δομή και τη λειτουργία του Εναλλακτικού Προγράμματος, αλλά δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση. «Μια συμπεριφορά εντελώς ακατανόητη και απαράδεκτη», αναφέρει.

«Εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο το ΥΠΑΝ είχε τα χρονικά περιθώρια να προετοιμάσει και να εφαρμόσει το Εναλλακτικό Πρόγραμμα με την κοινή συναίνεση όλων», προσθέτει.

Η ΟΕΛΜΕΚ χαρακτηρίζει  την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει το εναλλακτικό πρόγραμμα σε χώρο εντός του Παγκυπρίου Γυμνασίου «αψυχολόγητη, αντιπαιδαγωγική που σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί τους παιδαγωγικούς στόχους του προγράμματος» προσθέτοντας ότι η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ επισκέφθηκε και είδε επιτόπου τον χώρο και διαπίστωσε ότι είναι εντελώς ακατάλληλος και δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί.

Συμπληρώνει ότι είναι «τραγική και η απόφαση του ΥΠΑΝ να ανεγείρει τοίχος για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο».

Δειτε Επισης

Αξιοποίηση συνεργειών για ανταγωνιστικό αμπελοοινικό τομέα ζήτησε η υπουργός Γεωργίας
Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών
Έχουν δικαίωμα στην εργασία άτομα με ψυχικές διαταραχές-Στιγματισμένα και στην Κύπρο
Παραμένει ταμπού η κατάθλιψη στην Κύπρο-Οι τρόποι αντιμετώπισης και η αύξηση των περιστατικών
Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ
Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»