Ο Ισραηλινός στρατός διέταξε την εκκένωση 22 χωριών στον Λίβανο-«Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας»

Νέα προειδοποίηση προς τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου «να μην επιστρέψουν» στα σπίτια τους εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Παράλληλα, οι IDF διέταξαν τους κατοίκους 22 χωριών στον Νότιο Λίβανο να εκκενώσουν περιοχές βορείως του ποταμού Αουάλι.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να «στοχοθετούν τις θέσεις της Χεζμπολάχ μέσα ή κοντά στα χωριά σας», αναφέρεται σε μήνυμα στα αραβικά που ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιτσάι Αντράι.

«Για τη δική σας προστασία, μην επιστρέψετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Μην κατευθυνθείτε προς τα νότια, οποιοσδήποτε κατευθύνεται προς τα νότια διακινδυνεύει τη ζωή του», προστίθεται στο μήνυμα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού.

Οι αρχές του Λιβάνου κατέγραψαν 57 αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, τα περισσότερα εκ των οποίων κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, στα νότια προάστια της Βηρυτού και στην κοιλάδα Μπεκάα (ανατολικά).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, πριν από έναν χρόνο, σε ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτωθεί 2.229 άνθρωποι και 10.380 είναι οι τραυματίες.

Λόγω των εχθροπραξιών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των μαχητών της Χεζμπολάχ, περίπου 187.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια σε άλλες περιοχές του Λιβάνου, ενώ άλλοι 430.000 εκτοπισμένοι πέρασαν τα σύνορα προς τη Συρία.

Πυραύλους από τη Χεζμπολάχ κοντά στη Χάιφα

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυραύλους σε ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το φιλοϊρανικό κίνημα διευκρίνισε ότι βομβάρδισε με «ομοβροντία πυραύλων βάση που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χάιφα, στοχοθετώντας εργοστάσιο εκρηκτικών υλών».

Χθες η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι εξαπέλυσε επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) κατά αεροπορικής βάσης στη Χάιφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Γερμανοτουρκικές διαπραγματεύσεις ενόψει της επίσκεψης Σολτς στην Τουρκία
Επίθεση με δεκάδες ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ
Δεκαεννέα νεκροί από ολονύχτιους βομβαρδισμούς στη Γάζα
Ερντογάν: Συζητάμε με Ελλάδα με βάση την ολιστική προσέγγισή μας στο Αιγαίο
Περικοπή του 10% του προσωπικού παγκοσμίως από την Boeing
Η καθυστέρηση της απάντησης του Ισραήλ προκαλεί κρίση στο Ιράν-Πυρετός επαφών με τις χώρες του Κόλπου
Πρωτοπόροι και στο μακιγιάζ οι Κινέζοι-Είχαν «βιομηχανία» καλλυντικών πριν από 1.000 χρόνια
Το Κίεβο κατέρριψε 24 ρωσικά drones και η Μόσχα 47 ουκρανικά
Ο τυφώνας Μίλτον απειλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες-Καλούνται να πληρώσουν από $50 έως $100 δισεκατομμύρια
Ο Τραμπ προηγείται της Κάμαλα Χάρις στην καταλληλότητα διαχείρισης των πολέμων-Tα αποτελέσματα δημοσκόπησης