Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα

Την παρέμβαση του κράτους για άσκηση έφεσης στην απόφαση του Εκλογοδικείου να ακυρώσει την εκλογή του στη θέση του κοινοτάρχη Άλασσας, επειδή δεν είναι μόνιμος κάτοικος, ζητά ο Σάββας Σάββα, ο οποίος θεωρεί άδικη την απόφαση, η οποία δημιουργεί προηγούμενο για πολλούς άλλους που δεν έχουν μόνιμη κατοικία την κοινότητα όπου εκλέγηκαν.

Ο Σάββας Σάββα παραχώρησε την Παρασκευή διάσκεψη Τύπου, μετά την προχθεσινή απόφαση του Εκλογοδικείου, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση μετά από καταγγελία του ανθυποψηφίου του, ενώ ήδη προγραμματίζεται, από συγχωριανούς του, εκδήλωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Κυριακή (11:00) στο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, παρά την κοινότητα.

Υπενθυμίζοντας ότι διετέλεσε κοινοτάρχης την περίοδο 2002 – 2010, ο κ.Σάββα είπε πως, μετά την αφυπηρέτηση του από εκπαιδευτικός, αποδέχθηκε πρόσκληση των συγχωριανών του να είναι και πάλι υποψήφιος κοινοτάρχης, εξασφαλίζοντας τελικά το 54,55% των ψήφων.

Ανέφερε ακόμη ότι, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση στην υποβολή της υποψηφιότητας του και παρά την κατάθεση των δράσεων και προσφοράς του στην κοινότητα, ως πρώην κοινοτάρχης αλλά και ως απλός πολίτης, το δικαστήριο βασίστηκε στο γεγονός ότι η μόνιμη κατοικία του είναι στο Δήμο Λεμεσού.

«Το κράτος έχει καθήκον να εφεσιβάλει την απόφαση και να προστατεύσει και να σεβαστεί τους ψηφοφόρους, γιατί δεν μπορούμε να αγνοούμε αυτούς τους ανθρώπους που ψήφισαν έναν υποψήφιο που ενέκρινε ο Έφορος Εκλογών», είπε και σημείωσε ότι ο ίδιος θα συζητήσει με τους νομικούς του συμβούλους για το κατά πόσο θα προχωρήσει σε έφεση.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι μεγάλο ποσοστό κοινοταρχών και μελών κοινοτικών συμβουλίων δεν διαμένουν μόνιμα στις κοινότητες που εκλέγονται και η απόφαση αυτή πρέπει να προβληματίσει τη Βουλή, την οποία κάλεσε να προχωρήσει σε αλλαγές στη νομοθεσία, «γιατί τώρα μπορεί να έχουμε πολυάριθμες ενστάσεις».

«Αν κοιμάται ή δεν κοιμάται στο χωριό του κάποιος δεν έχει σημασία, αλλά το τι προσφέρει στο χωριό του», ανέφερε ο κ.Σάββα.

Μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου, χρέη Προέδρου της κοινότητας εκτελεί η Αντιπρόεδρος, εν αναμονή αποφάσεων για το χειρισμό της υπόθεσης από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με τη σειρά του αναμένει γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η έκπληξη Φον ντερ Λάιεν στον ΠτΔ, οι θερμοί εναγκαλισμοί και το παραστράτημα Χριστοδουλίδη
Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Συντονισμός ομάδας Κυπριακού ενόψει Νέας Υόρκης-«Εποικοδομητικό και γόνιμο πνεύμα»