Άκουσε τα παράπονα για την οδική ασφάλεια των ηλικιωμένων ο Δίπλαρος

Συνάντηση με θέμα την οδική ασφάλεια των ηλικιωμένων πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Ευθύμιο Δίπλαρο, συνοδευόμενο από μέλη της ηγεσίας και Βουλευτές του κόμματος, να υποδέχεται τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, την Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου και το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δίπλαρος δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση μαζί με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, την Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών της Παράταξης μας, αλλά και με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας. Ένα θέμα το οποίο αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι μας και θα πρέπει να επιδείξουμε την ανάλογη ευαισθησία, είναι το θέμα με τις ασφάλειες, την ιδιωτική ασφάλεια όσον αφορά την οδήγηση του αυτοκίνητού με τη συμπλήρωση μιας συγκεκριμένης ηλικίας και μετέπειτα. Έχουμε ακούσει τα παράπονα τα οποία μας εξέφρασαν οι ηλικιωμένοι μας, απολύτως δικαιολογημένα, και μαζί τον Σύνδεσμο και τον αγαπητό Αντρέα και με τους συνεργάτες του που έχουν επιδείξει ευαισθησία, έχουμε ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας και ως Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά και η Οργάνωση μας των Πρεσβυτέρων Πολιτών. Ακριβώς για να δούμε πώς φαινόμενα που παρατηρούνται την τελευταία στιγμή, ασφαλιστικές εταιρείες να διακόπτουν τα συμβόλαια των ηλικιωμένων μας με αποτέλεσμα αυτοί οι συνάνθρωποί μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες και οι γονείς μας να οδηγούν, να τα αντιμετωπίσουμε. Πως δηλαδή να επιδείξουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες περισσότερη ευαισθησία. Θέλω να χαιρετίσω την στάση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου. Έχουμε καταγράψει συγκεκριμένα προβλήματα, έχουμε βρει και εκτιμούμε ότι δρομολογήσαμε συγκεκριμένες λύσεις που θα μπουν επί τάπητος το επόμενο χρονικό διάστημα ούτως ώστε και η διακοπή των συμβολαίων να μην υπάρχει αλλά εκεί και όπου υπάρχει να μπορούν οι ηλικιωμένοι μας να ασφαλίζονται στην κοινοπραξία με συγκεκριμένους ευνοϊκούς όρους, ούτως ώστε να μη νιώθουν ότι κυρίως μετά από μια ηλικία ότι δεν αναγνωρίζεται ο αγώνας και η προσπάθειά τους ευρύτερα από την κοινωνία και το κράτος».

461992029_1041692857439557_1827696896130307941_n

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο κ. Ανδρέας Αναστασιάδης δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία ως Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου να εξηγήσουμε τα θέματα της Ασφάλισης. Πρόκειται για ένα πολύ τεχνικό θέμα το οποίο χρειάζεται χρόνο και να το κάνεις σε βάθος όπως είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε σήμερα. Εξηγήσαμε τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να διατηρήσει την ασφάλιση του. Αν θα πρέπει να δίνονται περισσότερες πληροφορίες, να κάνουμε πιο εύκολη αυτή τη διαδικασία, βεβαίως να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνταξιούχους. Όπως είπα και προηγουμένως στόχος μας είναι να φτάσουμε όλοι στην τρίτη ηλικία και να ζούμε με ένα αξιοπρεπή τρόπο και προς αυτή την κατεύθυνση θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διευκολύνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε».

Ο κ. Αντωνίου εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας σημείωσε τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού για αυτή τη συνάντηση, την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Έχουμε θέσει τους προβληματισμούς μας ως εκπρόσωποι των ηλικιωμένων. Θεωρούμε ότι με αυτό το κανάλι επικοινωνίας ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο και αυτό θα φανεί και στο επόμενο διάστημα. Καλούμε και τις ασφαλιστικές εταιρείες να επιδεικνύουν ιδιαίτερες ευαισθησίες στα θέματα ηλικιωμένων γιατί στο τέλος καταντούμε να τους εγκλωβίζουμε στα σπίτια τους ενώ έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν και θέλουμε και την ενεργοποίησή τους και καταλήγουν στα σπίτια εγκλωβισμένοι. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

462247937_582705077418917_5926620181270298655_n

Ο κ. Αντώνης Δημητριάδης εκ μέρους της ΟΠΡΕΠΟ δήλωσε τα εξής:

«Είναι κάτι το οποίο θέλαμε από καιρό να κάνουμε, ευτυχώς αρχίσαν τα πράγματα τώρα να μπαίνουν στη σωστή πορεία. Ένα πρώτιστο το οποίο ζητήσαμε είναι η ευαισθησία των ασφαλιστικών εταιρειών έναντι των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ανθρώπων οι οποίοι έχουν ανάγκη να οδηγούν τα αυτοκίνητα τους. Όχι γιατί θέλουν να κάνουν ταξίδια αλλά είναι κοινωνικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Για αυτό νομίζω ότι με μια ευαισθησία προς την τρίτη ηλικία θα βρούμε λύση ούτως ώστε να μην υπάρχει το πρόβλημα ότι δεν μπορούν να ασφαλιστούν οι ηλικιωμένοι».

Δειτε Επισης

Κοινή Διακήρυξη της Συνόδου των MED9-«Κρίσιμη η συνεισφορά της Τουρκίας στην επανέναρξη των συνομιλιών»
ΠτΔ σε MED9-«H ΕΕ οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη Μέση Ανατολή»
Εμπρηστικός ξανά ο Τατάρ-«Χρειάζονται 5 λεπτά για να φτάσουν στην Κύπρο τα τουρκικά F16 από τα Άδανα»
Ισχυρή στήριξη από Κίνα για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό
Αίτημα σε ΠτΔ από δύο υποψηφίους για ΕΔΑΔ για νέα διαδικασία-Ζητά έρευνα για διαρροή ο Κληρίδης
Τετραμερή συνάντηση Κύπρου-ΕΕ-Ιταλίας-Ιορδανίας με επίκεντρο τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές
Άκουσε τα παράπονα για την οδική ασφάλεια των ηλικιωμένων ο Δίπλαρος
Συντονισμός ομάδας Κυπριακού ενόψει Νέας Υόρκης-«Εποικοδομητικό και γόνιμο πνεύμα»
Συζήτησαν για πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης Πρόεδρος και Βασιλιάς της Ιορδανίας
Εξήρε την ανθρωπιστική βοήθεια της Κύπρου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Γάζα και Λίβανο