Θετικά μεν μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια αλλά ζητά και άλλα ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Δεν έμειναν εντελώς ικανοποιημένοι οι καταναλωτές από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση σε σχέση με την ακρίβεια, αφού από τη λίστα των προϊόντων, στα οποία θα εφαρμοστεί ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, απουσιάζουν βασικά αγαθά, όπως το κρέας, ενώ δεν ανακοινώθηκαν μειώσεις σε ρεύμα και καύσιμα.

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, τόνισε πως επιλεγμένες κατηγορίες προϊόντων συμπεριλήφθηκαν στη λίστα, κάτι που από την μία είναι θετικό, ωστόσο, όπως ανέφερε, τα προϊόντα αυτά είναι λίγα και περίμεναν πολύ περισσότερα.

Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στα μέτρα και το ρεύμα, ενώ εξέφρασε την θέση πως από τη στιγμή που η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι ορισμένα μέτρα φτάνουν στο τέλος τους, θα έπρεπε εκ των προτέρων να λαμβάνει αποφάσεις ως αντιστάθμισμα.

«Εμείς, ως καταναλωτές, κάθε φορά αναμένουμε ότι την μέρα που γίνεται εξαγγελία για κατάργηση κάποιων μέτρων, υπάρχει πρόθεση η Κυβέρνηση θα εξαγγείλει και τα αντίμετρα. Γιατί αφήνει να λήξουν τα μέτρα και μετά να έρθει να δει τι θα κάνει;»

Ο κ. Δρουσιώτης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Κυβέρνηση «δίνει την εντύπωση πως αναμένει την κατάργηση των μέτρων κατά της ακρίβειας, ώστε να δει τι αντιδράσεις θα υπάρξουν και ανάλογα να αποφασίσει πως θα ενεργήσει, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό ως πρακτική. Από τη στιγμή που γίνεται κατάργηση μέτρων και υπάρχει πρόθεση να ληφθούν άλλου είδους μέτρα, σαν αντιστάθμισμα, αυτό θα πρέπει να γίνεται την ίδια μέρα».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών, έφερε ως παράδειγμα την κατάργηση των μέτρων για το ρεύμα αλλά και των επιδοτήσεων στα καύσιμα, ενώ επανέλαβε πως θα έπρεπε το κράτος να ήταν έτοιμο να εξαγγείλει αντίμετρα.

«Αυτό που θέλουμε εμείς είναι με αυτά τα μέτρα να βοηθηθούν οι καταναλωτές. Δυστυχώς δεν λαμβάνονται μέτρα για προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια. Ενώ συνέχεια κατηγορούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν λαμβάνουν μέτρα, εντούτοις δεν βλέπουμε κάποια ουσιαστική αντίδραση», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν θα αναμένουμε αυξήσεις σε άλλα προϊόντα, ο κ. Δρουσιώτης επισήμανε πως η μόνη πρόβλεψη για αυξήσεις στις τιμές είναι στα καύσιμα, διότι ήδη ξεκίνησαν από αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα των προϊόντων με μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ το κρέας, από την στιγμή που επανήλθε το 5% στις τιμές του.

«Το κρέας, όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι ένα προϊόν το οποίο χρειάζεται κάθε οικογένεια και δεν θα έπρεπε να μείνει εκτός της λίστας, εκτός αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα από πλευράς Κυβέρνησης», επισήμανε κάνοντας την ίδια ώρα λόγο για δυσμενή διάκριση εις βάρος των καταναλωτών.

Καταλήγοντας τόνισε πως το κρέας θα έπρεπε να ήταν σε αυτή τη λίστα, αφού «οι τιμές στα φρούτα και τα λαχανικά έχουν ξεπεράσει αυτές των κρεάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την ακρίβεια-Επιστρέφει το μηδενικό ΦΠΑ σε προϊόντα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το Βόρειο Σέλας ορατό από την Κύπρο- Καταγράφηκε από κάμερα
Παίρνει σάρκα και οστά η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου
Παρουσιάζεται σήμερα η πρόοδος του πρώτου Κυπριακού δορυφόρου-«Είναι απλά μια αρχή»
Αίθριος ο καιρός με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 31 βαθμούς-Έρχονται βροχές από την άλλη εβδομάδα
«Χειρόφρενο» για το Pame Express η έλλειψη οδηγών, προαναγγέλλει όμως και άλλα δρομολόγια το Υπουργείο
Θετικά μεν μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια αλλά ζητά και άλλα ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Επέκρινε συμπεριφορά ασφαλιστικών και τραπεζών η ΕΚΥΣΥ σε συνεδρία στη Βουλή
Κανονικά θερμοκρασιακά ο Οκτώβριος-Κάτω του 50% η βροχόπτωση
Παρουσίασε το Συνήγορο του Ασθενή ο Δαμιανός-Πυρ ομαδόν για έλλειψη διαβούλευσης
Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ