Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για έπαιζαν παράνομα τζόγο-Κατασχέθηκαν δώδεκα υπολογιστές

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Δασάκι Αχνας από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων για παράνομο τζόγο.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας των Βάσεων αναφέρεται ότι «μέλη της Δύναμης συνέλαβαν τον διαχειριστή του υποστατικού στοιχημάτων όπου διεξαγόταν παράνομη επιχείρηση διαδικτυακού τζόγου και έναν πελάτη. Παράλληλα τα μέλη της Αστυνομίας των Βάσεων προέβησαν σε πολλαπλές κατασχέσεις εξοπλισμού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή του αδικήματος».

Κατά τη διάρκεια έρευνας «στο χώρο κατασχέθηκαν ως τεκμήρια 12 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, παράνομα στοιχηματικά δελτία, ένας διακόπτης ρεύματος, μία συσκευή ψηφιακής καταγραφής και 650 ευρώ μετρητά. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι 7 από τους υπολογιστές χρησιμοποιήθηκαν για τη διεξαγωγή παράνομων διαδικτυακών «τυχερών παιχνιδιών» και πλέον διεξάγονται περαιτέρω δικανικές έρευνες από εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο επικεφαλής του ΤΑΕ των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, Υπαστυνόμος Φάνος Χριστοδούλου ανέφερε ότι «αν και τα παράνομα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια έχουν μειωθεί μετά από το άνοιγμα των καζίνο στο νησί, ένα μικρό πρόβλημα παραμένει. Στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, τείνουμε να βλέπουμε να παίζονται μικρότερα χρηματικά ποσά, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο αυτό δεν το καθιστά λιγότερο παράνομο».

Ανέφερε επίσης ότι «στο παρελθόν ο παράνομος τζόγος ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι έχουμε διανύσει πολύ δρόμο για να μειώσουμε αυτό το έγκλημα σε μεγάλο βαθμό, εξακολουθούμε να βλέπουμε περιπτώσεις όπως αυτή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε όταν το συμβεί».

Ο Υπαστυνόμος Χριστοδούλου σημείωσε ακόμα πως «η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας διαθέτει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που εργάζεται για αυτό και θα εξετάσει τα συστήματα υπολογιστών για παράνομες εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτούς και επιτρέπουν τη διεξαγωγή διαδικτυακού τζόγου. Έχουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτό το θέμα και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, οι συλληφθέντες θα διωχθούν ποινικά βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά τη σύλληψη τους, οι δύο άνδρες, ο ένας από το Φρέναρος και ο άλλος από το Δασάκι Άχνας, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού κατέβαλαν χρηματική εγγύηση ύψους χιλίων ευρώ έκαστος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο κελί για έξι ημέρες οι οχτώ που συνελήφθησαν για τρομοκρατία
Νέα απάτη σε βάρος της Αστυνομίας-Καλούν πολίτες μέσω WhatsApp για να αποσπάσουν χρήματα
Έσβησε ο 41χρονος Γιώργος Κοντεάτης, καταλείπει δύο παιδιά-Υπόθεση αφύσικου θανάτου διερευνά η Αστυνομία
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για έπαιζαν παράνομα τζόγο-Κατασχέθηκαν δώδεκα υπολογιστές
Γενικός Εισαγγελέας για παύση Οδυσσέα: Σεβαστά τα όσα ακούμε, αλλά θα πρέπει κάποιος να διαβάσει την απόφαση
Χτυπήθηκε την ώρα που αθλείτο ο άτυχος 31χρονος-Είχε κάνει χρήση κάνναβης ο οδηγός του οχήματος
Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ίρις 2024»-«Πρώτιστος στόχος η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας»
Αναβολή στη δίκη για το διπλό φονικό στη Λεμεσό-Υπολείπεται μαρτυρικό υλικό
Οκτώ συλλήψεις για τρομοκρατία-Πληροφορίες για χρηματοδότηση οργάνωσης στη Συρία
Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη οι δύο νεαροί για τους πυροβολισμούς σε γαμήλιο γλέντι