Τελειώνει το περιθώριο για εκλογή νέου «προέδρου βουλής» στα κατεχόμενα-Διαβουλεύσεις Τατάρ

Η Πέμπτη είναι η τελευταία ημέρα, σύμφωνα με το «σύνταγμα» του ψευδοκράτους, για την εκλογή του νέου «προέδρου της βουλής» και η κρίση στα κατεχόμενα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Η διαδικασία ξεκινήσει τη Δευτέρα με έξι συνολικά αποτυχημένες ψηφοφορίες για 2 υποψηφίους που προέρχονταν από το ΚΕΕ, τον νυν «πρόεδρο» Ζορλού Τορέ και τον «βουλευτή» του ίδιου κόμματος, Κουτλού Εβρέν.

Ο Ζορλού Τορέ και ο Αλί Πιλί, ο γηραιότερος «βουλευτής» που και πάλι ανήκει στο ΚΕΕ, πέρασαν την νύχτα στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας που συνεχίζεται. Η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι χθες, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας τα παζάρια της ηγεσίας του ΚΕΕ συνεχίστηκαν με τον κ. Τορέ για να προσέλθει σήμερα στην ολομέλεια, να προεδρεύσει της «βουλής» και να προχωρήσουν στην εκλογή του νέου «προέδρου» του σώματος. Όμως, αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ αρχικά έγινε γνωστό πως Τορέ και Πιλί θα έπαιρναν εξιτήριο χθες το απόγευμα, τελικά και οι δύο παρέμειναν στο νοσοκομείο και μάλιστα ο κ. Τορέ θα κάνει και αγγειογραφία.

Σύμφωνα και πάλι με την Γενί Ντουζέν χθες, ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε πρώτα με τον «πρωθυπουργό» και πρόεδρο του ΚΕΕ, Ουνάλ Ουστέλ στο «προεδρικό» και στη συνέχεια κάλεσε και τον Κουτλού Εβρέν, ο οποίος τη Δευτέρα στις δύο ψηφοφορίες πήρε 22 αντί 26 ψήφους και δεν μπόρεσε να εκλεγεί. Τον Εβρέν υπέδειξε και πάλι υποψήφιο του ΚΕΕ ο κ. Ουστέλ προχθές το βράδυ.

Ο γγ του ΚΕΕ και «βουλευτής», Ογουζχάν Χασίπογλου δήλωσε ότι οι «βουλευτές» του κόμματος (και των άλλων δύο κομμάτων της «συγκυβέρνησης») θα βρίσκονται σήμερα το πρωί στην «βουλή», καθώς είναι η τελευταία μέρα και πρέπει να εκλέξουν «πρόεδρο».

Πρώην «γραμματέας της βουλής», ο Μεχμέτ Ονέρ Εκιντζί δήλωσε στην Γενί Ντουζέν ότι εάν οι 10 μέρες εκπνεύσουν χωρίς αποτέλεσμα, οι «εκλογές» θα τεθούν εν αμφιβόλω. «Αν γίνουν εκλογές αφού παρέλθει το 10ήμερο, ενώ θα έχει παραβιαστεί το σύνταγμα δηλαδή, θα επισκιαστεί η νομιμότητα της εκλογής αυτού που θα εκλεγεί» είπε.

Στο μεταξύ χθες αργά το απόγευμα η ηγεσία του ΚΚΔ υπό τον πρόεδρο, Ζεκί Τσελέρ, πήγε στα γραφεία του ΡΤΚ και συναντήθηκε με την ηγεσία της «εσωκομματικής» αντιπολίτευσης, εκφράζοντας πλήρη στήριξη στην πρόταση του ΡΤΚ για πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο στραμμένα τα μεσογειακά βλέμματα-Συνέρχονται οι MED9 στην παρουσία του Βασιλιά της Ιορδανίας
Επίθεση ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο για την ακρίβεια-«Θα μείνει για πάντα κυβερνητικός εκπρόσωπος του Αναστασιάδη»
Θα εγκαινιάσουν τη μονάδα αιμοκάθαρσης ΓΝΠ την Παρασκευή Φον ντερ Λάιεν και Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Πρώτη συνάντηση Γ. Εισαγγελέα και Γ. Ελεγκτή-«Ακόμη και αν υπάρξουν διαφωνίες, συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε συναντήσεις»
Σε διορισμούς για ΕΑΣ, ΚΥΠΕ και Κυπριακή Βιβιοθήκη προχώρησε ο Πρόεδρος
Επίτροπος Ισότητας: Ορόσημο η εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Στις 6 Νοεμβρίου η ακρόαση Καδή για τη θέση του Επιτρόπου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αλιείας
Αρχίζει την Παρασκευή η 11η Σύνοδος Κορυφής MED9 στην Πάφο
Πράσινο φως Επιτροπής Νομικών Ευρωκοινοβουλίου για ακροάσεις Επιτρόπων μεταξύ 4 και 12 Νοεμβρίου
Κάθετος ο Πρόεδρος για την τριμερή-«Δεν με ενδιαφέρει ούτε το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ούτε οι καταγγελίες»