Ζητά στήριξη των νοσηλευτών ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας η ΠΑΣΥΝΟ

Σε στήριξη του έργου των νοσηλευτών ψυχικής υγείας από πλευράς Πολιτείας, εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας καλεί η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2024, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι «ήρθε η ώρα να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας».

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της συντεχνίας ήλθε η ώρα να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, ν’ αναβαθμιστεί ο χώρος εργασίας τους και να επανδρωθούν οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας με το κατάλληλο προσωπικό.

Η συντεχνία συνεχίζει στο μήνυμά της, λέγοντας ότι «τώρα πρέπει το κράτος και η Πολιτεία να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την εξαγγελία και ανέγερση της δεύτερης φάσης του Νέου Νοσοκομείου Αθαλάσσας, ώστε όλοι οι νοσηλευόμενοι να επωφεληθούν από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Στο δελτίο Τύπου η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καλεί όλους όσοι βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας, καθώς πλέον η κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει σε διάφορες φάσεις της ζωής της μια ψυχική ασθένεια. «Αυτό που έχει σημασία είναι να ενημερώνονται έγκαιρα και κατάλληλα για τους τρόπους αντιμετώπισής τους και να προχωρούν στις κατάλληλες παρεμβάσεις με τη στήριξη των ειδικών», υποδεικνύει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Παράλληλα, η συντεχνία εξαίρει τον ρόλο των νοσηλευτών/τριών ψυχικής υγείας για την πορεία της υγείας του ασθενούς και για την ψυχική του ευημερία, επισημαίνοντας ότι «το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ο σημαντικότερος πυλώνας για στήριξη του συστήματος υγείας και  για την πρόληψη των ασθενειών καθώς και για τη φροντίδα των ασθενών».

«Το νοσηλευτικό προσωπικό Ψυχικής Υγείας αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα στήριξης των δομών και καίριο παράγοντα στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη των ασθενειών και τη φροντίδα των ασθενών. Ωστόσο, για να στηριχθεί ένα σύστημα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, το προσωπικό θα πρέπει να έχει ευκαιρίες για επιμόρφωση για τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας», σημειώνει η συντεχνία.

Τέλος, σχολιάζοντας το μήνυμα της Ημέρας η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επισημαίνει πως «κάθε εργαζόμενος/η, όπου κι αν απασχολείται δικαιούται ένα εργασιακό περιβάλλον που να προάγει την ψυχική υγεία και να μην είναι τοξικό ή επιβλαβές για τον άνθρωπο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους στην Ευρώπη κινδυνεύουν από κακή ψυχική υγεία

Δειτε Επισης

Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ
Πλησιάζει τον στόχο του 50-50 ο Πρόεδρος σε δημόσια αξιώματα-«Ψηλά στις προτεραιότητες η ισότητα των φύλων»
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις στο Λίβανο μέσω Κύπρου-Φθάνουν δώδεκα πτήσεις από το Ισραήλ
Σε τροχιά υλοποίησης η Ψηφιακή Ταυτότητα-«Η νομοθεσία μας είναι έτοιμη»
Γενικός Εισαγγελέας για παύση Οδυσσέα: Σεβαστά τα όσα ακούμε, αλλά θα πρέπει κάποιος να διαβάσει την απόφαση
Χτυπήθηκε την ώρα που αθλείτο ο άτυχος 31χρονος-Είχε κάνει χρήση κάνναβης ο οδηγός του οχήματος
Κάθετος ο Πρόεδρος για την τριμερή-«Δεν με ενδιαφέρει ούτε το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ούτε οι καταγγελίες»
Προαναγγέλλει νέα μέτρα για την ακρίβεια ο Πρόεδρος-Βλέπει Κεραυνό και παίρνουν αποφάσεις
Οκτώ συλλήψεις για τρομοκρατία-Πληροφορίες για χρηματοδότηση οργάνωσης στη Συρία
Πάνω από τριάντα χιλιάδες παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κύπρο