Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ

Συνάντηση με την Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου (ΟΠΡΕΠΟ) είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Δίπλαρος με επίκεντρο το δικαίωμα των ατόμων τρίτης ηλικίας στις μετακινήσεις τους. Μετά τη συνάντηση ο κ. Δίπλαρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το δικαίωμα των ατόμων τρίτης ηλικίας να οδηγούν και να μετακινούνται ελεύθερα είναι θεμελιώδες και είναι ανεπίτρεπτο να τους εξωθούμε στην απομόνωση. Οι ασφαλιστικές εταιρίες συχνά δεν τους ασφαλίζουν ή τους ζητούν δυσανάλογα υψηλά ασφάλιστρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

«Οι πρεσβύτεροί μας έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην κοινωνία και οφείλουμε τουλάχιστον ως πολιτεία να προστατεύσουμε την αξιοπρέπειά τους. Και αυτό θα πράξουμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός. Σε συνεργασία τόσο με την ΟΠΡΕΠΟ όσο και τον ασφαλιστικό κλάδο. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους να διασφαλίσουμε προσιτές λύσεις ασφάλισης για τους ηλικιωμένους μας, εφόσον πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και κριτήρια. Προς αυτό τον σκοπό έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών και θα έχουμε συνάντηση εντός των επόμενων ημερών», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΠΡΕΠΟ κ. Αντώνης Δημητριάδης δήλωσε πως «εκπροσωπώντας τους πρεσβύτερους μας θέλω να υπογραμμίσω ότι το δικαίωμα των ηλικιωμένων να οδηγούν και να μετακινούνται με ασφάλεια αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής τους γι' αυτό και μας απασχολεί ιδιαίτερα».

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι οι Βουλευτές μας έχουν αναγνωρίσει τις ανησυχίες μας και την ανάγκη για δίκαιη αντιμετώπιση των ατόμων της τρίτης ηλικίας και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων που θα επιτρέψουν στους ηλικιωμένους να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, χωρίς περιττές οικονομικές επιβαρύνσεις», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Ανεπίτρεπτη θεωρεί την απομόνωση ατόμων τρίτης ηλικίας ο ΔΗΣΥ
Πρόγευση για την Φλόριντα οι βροχές και οι ανεμοστρόβιλοι-Η πορεία του Μίλτον
Η Κύπρος το μεγαλύτερο μερίδιο χρήσης βενζίνης κίνησης στην ΕΕ
Παρίσταναν συνεργάτη εταιρείας και απέσπασαν πάνω από 31 χιλιάδες
Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα-Σε πορεία σύγκρουσης με την Τάμπα ο Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδούσαν στον Ορμπάν το Bella Ciao οι ευρωβουλευτές και η Μέτσολα τους είπε «δεν είμαστε στη Eurovision»
Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Κύπρος για πρώτη φορά-«Εξαιρετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας»
Για τα επιδόματα τα περισσότερα παράπονα στην Επ. Διοικήσεως-Ενδείξεις εκφοβισμού στις Φυλακές
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Στους επτά οι ανήλικοι συλληφθέντες για διαρρήξεις και κλοπές στη Λευκωσία