Υποψήφιος για την αντιπροεδρία της ΝΕΔΗΣΥ ο δικηγόρος Κυριάκος Σιλβέστρου

Ο Δικηγόρος Κυριάκος Σιλβέστρου, αναπληρωτής επαρχιακός γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας, υπέβαλε σήμερα την υποψηφιότητα του για την θέση ενός εκ των τριών αντιπροέδρων της ΝΕΔΗΣΥ. Ακολουθεί αυτούσια η εξαγγελία την οποία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Φίλες και φίλοι,

Μετά από πολλά χρόνια, και έχοντας διανύσει μια μακρά διαδρομή ενεργούς συμμετοχής και δράσης στη Νεολαία της παράταξης μας, αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητα μου για μια από τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων.

Σε αυτή την πορεία μου μέσα από τις τάξεις της Νεολαίας, διετέλεσα ενεργό στέλεχος της ΜΑΚΙ, της ΦΠΚ Πρωτοπορία, Βοηθός Οργανωτικός της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας και τώρα την υπηρετώ ως Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας.

Από τα πρώτα μου βήματα στις τάξεις της Νεολαίας μας, έχω μάθει να εργάζομαι σκληρά, να αξιοποιώ τη δύναμη της συλλογικότητας και να υπηρετώ με αφοσίωση τις δικαιωμένες αρχές, αξίες και ιδανικά της παράταξης μας που μοιραζόμαστε μαζί.

Έχοντας αποφασίσει να υπηρετήσω την Νεολαία μας από την θέση του Αντιπροέδρου, έχω θέσει ως στόχο μου να συμβάλω στην οικοδόμηση μιας ακόμη πιο ισχυρής Νεολαίας, πορευόμενος στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη ηγεσία, οι Επαρχιακές Γραμματείες και το σύνολο των στελεχών της ΝΕΔΗΣΥ, υπό την καθοδήγηση του άξιου απερχόμενου Προέδρου μας, Γιώργου Χατζηγεωργίου. Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα μέλη και τα στελέχη της ΝΕΔΗΣΥ Λάρνακας για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα επιτυχημένα χρόνια.

Φίλες και Φίλοι,

Προσδοκώ και φιλοδοξώ να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε μαζί με εσάς να οδηγήσουμε τη ΝΕΔΗΣΥ σε μια νέα εποχή, ανάπτυξης και κυριαρχίας. Μπροστά μας ορθώνεται η πρόκληση εφαρμογής και υιοθέτησης του νέου καταστατικού, που αλλάζει σημαντικές πτυχές της δομής και της λειτουργίας της οργάνωσης. Καλούμαστε ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, τα εργαλεία που παραλαμβάνουμε, όπως το Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελών, καθώς και άλλα εργαλεία που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε και να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει, ώστε να επεκτείνουμε τη βάση μας, να αυξήσουμε τις τοπικές επιτροπές σε όλη την Κύπρο και να εντάξουμε ακόμα περισσότερους νέους στις τάξεις της ΝΕΔΗΣΥ, κερδίζοντας με την δράση μας την εμπιστοσύνη και εκτίμηση τους.

Επιπλέον, ένας από τους βασικούς μας στόχους που επιβάλλεται να έχουμε είναι η παραγωγή πολιτικών και η ανάληψη πρωτοβουλιών που αφορούν στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για τους νέους και την αξιοπρεπή διαβίωση τους εντός του κοινωνικού συνόλου. Θα ήθελα να συμβάλω ώστε να επικεντρωθούμε στη στοχευμένη στήριξη των νέων οικογενειών, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ενημέρωση για ευρωπαϊκές ευκαιρίες χρηματοδότησης, στο ζήτημα της υπογεννητικότητας, στο ύψιστο ζήτημα του μεταναστευτικού όπως επίσης στις εξελίξεις γύρω από το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής μας επιβίωσης. Οφείλουμε ταυτόχρονα και αδιαπραγμάτευτα να τιμούμε και να υπερασπιζόμαστε, την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα, που αποτελεί το θεμελιώδες κληροδότημα για την διασφάλιση του μέλλοντος του Κυπριακού Ελληνισμού στην γη των πατέρων μας.

Σε μια εποχή που όλο και πιο πολλοί νέοι αμφισβητούν και αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς, οφείλουμε να βγούμε μπροστά, να πείσουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, και να τους καλέσουμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, στοχεύοντας στην επαναφορά της ηθικής στην πολιτική.

Για να πετύχουμε αυτό, οφείλουμε να βγούμε ακόμα πιο μπροστά, όχι μόνο με λόγια, αλλά με πράξεις, που να αποδεικνύουν ότι η πολιτική μπορεί να είναι ένα εργαλείο αλλαγής, ένα μέσο για να ακουστούν οι φωνές των νέων και να πραγματωθούν οι ιδέες τους. Πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια αυτή, η οποία αποτελεί και το μεγάλο κοινωνικό στοίχημα, ώστε όλο και περισσότερο νέοι να πιστέψουν στη δύναμη της συμμετοχής, στην δύναμη των νέων ανθρώπων.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας καλέσω και να σας παροτρύνω όπως συμμετάσχετε στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του σώματος των επαρχιακών εκλεκτόρων που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Οκτωβρίου 2024 και μαζί με όσους έχουν το δικαίωμα αυτόματης συμμετοχής και στους εκλέκτορες που θα προκύψουν, να προσέλθετε στην τελική εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου 2024 και να καθορίσετε με την συμμετοχής σας την πορεία της Νεολαίας μας στα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Ευελπιστώ ότι η υποψηφιότητα μου θα τύχει της θετικής αξιολόγησης σας και θα λάβει την στήριξη σας με την ψήφο σας, ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να υπηρετήσω την Νεολαία μας και από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Κυριάκος Σιλβέστρου»

νεδησυ

Δειτε Επισης

Συνάντηση Τατάρ με ηγέτες πολιτικών κομμάτων ενόψει Νέας Υόρκης
Παρίσταναν συνεργάτη εταιρείας και απέσπασαν πάνω από 31 χιλιάδες
Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα-Σε πορεία σύγκρουσης με την Τάμπα ο Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδούσαν στον Ορμπάν το Bella Ciao οι ευρωβουλευτές και η Μέτσολα τους είπε «δεν είμαστε στη Eurovision»
Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Κύπρος για πρώτη φορά-«Εξαιρετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας»
Για τα επιδόματα τα περισσότερα παράπονα στην Επ. Διοικήσεως-Ενδείξεις εκφοβισμού στις Φυλακές
Τις προκλήσεις από μεταναστευτικές ροές θα θέσει στο Συμβούλιο ΕΕ ο Ν. Ιωαννίδης
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ
Συνεχίζεται η κρίση στα κατεχόμενα-Θέλει να αποφύγει τις «εκλογές» ο Τατάρ
Τεράστια περηφάνια εκφράζει ο Πρόεδρος για το Νόμπελ του Ντέμη Χασάμπη