Στην Κύπρο πράκτορες της Μοσάντ για τους αγώνες της Hapoel Kfar Saba-Δρακόντεια μέτρα στο Ελευθερία

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι Κυπριακές Αρχές το τελευταίο διήμερο, με αφορμή την παραμονή στην Κύπρο της ισραηλινής ομάδας Hapoel Kfar Saba, η οποία αναμετρήθηκε χθες βράδυ και θα αναμετρηθεί και απόψε, με την πρωταθλήτρια Κύπρου, Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, για το Challenge Cup στο άθλημα της πετοσφαίρισης γυναικών.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και του διαρκούς πολέμου που μαίνεται ανάμεσα σε Ισραήλ, Χαμάς, Λίβανο και Ιράν, οι δύο αγώνες έχουν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου και ως εκ τούτου η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφάλεια τόσο των αθλητών, όσο και των πολιτών που θα παρακολουθήσουν τις δύο αναμετρήσεις.

Μάλιστα, αποφασίστηκε οι δύο αγώνες να διεξαχθούν στην Κύπρο, για λόγους ασφαλείας, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από την επικρατούσα κατάσταση στο Ισραήλ, καθότι η έδρα της ισραηλινής ομάδας εφάπτεται με τη Δυτική Όχθη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του REPORTER, στο χώρο όπου διαμένει η ομάδα από το Ισραήλ λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από μέλη της Μοσάντ που συνόδευσαν την Hapoel στην Κύπρο, με στόχο να διασφαλίσουν και να εγγυηθούν πως όλα θα κυλήσουν ομαλά για τους αθλητές και τους προπονητές της ομάδας.

Μάλιστα, στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία, τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά, αφού τόσο χθες βράδυ, όσο και απόψε, διεξάγονται διπλοί έλεγχοι, ενώ οι Αρχές προβαίνουν και σε ενδελεχή σωματική έρευνα όσων παρακολουθούν τους αγώνες.

Επίσης, ο αγώνας, παρότι αφορά το άθλημα της πετοσφαίρισης, λόγω των ιδιάζουσων συνθηκών που επικρατούν, αντιμετωπίζεται από την Αστυνομία όπως οι αγώνες ποδοσφαίρου που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου, για αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου περιστατικού.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όσοι θεατές εισέρχονται στο γήπεδο, απαγορεύεται να μεταφέρουν αντικείμενα που δύναται να χρησιμοποιηθούν για άσκηση βίας, όπως ιστοί σε σημαίες. Επίσης, απαγορεύονται οι τσάντες, οι κόρνες, καθώς και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα που απαγορεύονται γενικότερα, όπως τα καπνογόνα, οι φωτοβολίδες, όπως και το νερό σε μπουκάλι.

Τρεις τουρκικές ομάδες φθάνουν εντός ενός μήνα

Πάντως, τα παιχνίδια υψηλού κινδύνου, θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού εντός ενός μήνα, δύο τουρκικές ομάδες θα φθάσουν στην Κύπρο, για τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες καλαθοσφαίρισης.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου, στο «Κίτιον», όταν η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Tofas Bursa, ενώ δεκατέσσερα βράδια αργότερα, η ίδια ομάδα θα φιλοξενηθεί από τον Κεραυνό, στην αίθουσα «Κώστας Παπαέλληνας», στο Στρόβολο.

Στις 6 Νοεμβρίου, η Ανόρθωση, θα φιλοξενήσει την Bursaspor, στο Κίτιον, στον τελευταίο χρονικά αγώνα που θα γίνει στην Κύπρο με τουρκικές ομάδες, για φέτος.

Η Αστυνομία, αναμένεται να λάβει τα ίδια αυστηρά μέτρα και σε αυτούς τους τρεις αγώνες. Πάντως, οι Αρχές έχουν μεγάλη εμπειρία από τέτοιους είδους παιχνίδια, αφού εδώ και δύο δεκαετίες, σε πολλές περιπτώσεις τουρκικές ομάδες βρέθηκαν στην χώρα μας για να αναμετρηθούν με κυπριακές και μάλιστα σε επίπεδο ποδοσφαίρου, όπου ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος απ’ ότι στα υπόλοιπα αθλήματα.

Αρμόδια πηγή, μιλώντας στον REPORTER, ξεκαθάρισε ότι οι τουρκικές ομάδες θα φτάσουν στην Κύπρο, είτε μέσω Λάρνακας, είτε μέσω Πάφου, αφού υπάρχουν αυστηρές οδηγίες από τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες επί του συγκεκριμένου θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 o «Milton»-Νεκροί, πλημμύρες και εκατομμύρια σπίτια στο σκοτάδι
ΒΙΝΤΕΟ: Υπερπτήσεις F-16 πάνω από τη Λάρνακα-Σε εξέλιξη η άσκηση «Ίρις 2024»
Έρευνες για το θάνατο του αιχμαλώτου πολέμου που απεβίωσε στο Νοσοκομείο-Συνελήφθη οδηγός οχήματος
ΒΙΝΤΕΟ: Ξήλωσε την οροφή σταδίου στο Σεν Πίτερσμπεργκ της Φλόριντα ο τυφώνας
Τον απόλυτο τρόμο βιώνουν εκατομμύρια κάτοικοι στην Φλόριντα-«Ήρθε προειδοποίηση για να βρούμε καταφύγιο»
Η πρώτη αντίδραση του Ντέμη Χασάμπη για τη βράβευσή του-Ο σχεδιαστής video games, που έλαβε Νόμπελ Χημείας
Τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους στην Ευρώπη κινδυνεύουν από κακή ψυχική υγεία
Οδηγός παρέσυρε εννιάχρονο αγοράκι-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο με κατάγματα και κάκωση κεφαλής
Αποκοπές δρόμων και μέτρα Αστυνομίας για τη σύνοδο MED-9 στην Πάφο
Θέλει να ξεμπλοκάρει τους δρόμους μετά από μικρά τροχαία η Βουλή-Σκέψεις για φιλικούς διακανονισμούς