Άλλες δύο πτήσεις φθάνουν από τον Λίβανο στη Λάρνακα-Αναμένεται άφιξη 500 Αυστραλών υπηκόων

Άλλες δύο πτήσεις από τον Λίβανο με Αυστραλούς υπηκόους που αναχωρούν από την περιοχή λόγω των περιφερειακών εξελίξεων αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, στην Λάρνακα. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται η άφιξη περίπου 500 ατόμων τα οποία θα αναχωρήσουν αργότερα με ναυλωμένες πτήσεις απευθείας προς την Αυστραλία.

Οι περισσότεροι παραμένουν μόνο για ένα βράδυ σε κρατικές εγκαταστάσεις, στη βάση των προνοιών του Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ, και αναχωρούν έπειτα για Αυστραλία.

Όπως δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, ως τώρα 1.550 πολίτες κυρίως από τρίτες χώρες αναχώρησαν από τον Λίβανο μέσω Κύπρου, από τις 27 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησαν οι υποβοηθούμενες αναχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, από τους 1.550 οι 1.069 ήταν Αυστραλοί πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως, η Αυστραλία πραγματοποίησε έξι πτήσεις. Η πλειοψηφία όσων έχουν αφιχθεί έχουν αναχωρήσει για τις χώρες καταγωγής τους. Η φιλοξενία όσων αναμένουν αναχώρηση γίνεται σε κρατικές εγκαταστάσεις στην βάση των προνοιών του Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ.

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 76 Κύπριοι πολίτες και 26 μέλη των οικογενειών τους, 33 πολίτες της Ελλάδος και μικρότεροι αριθμοί από άλλες 19 χώρες.

Άλλη χώρα με πτητικό πρόγραμμα ήταν η Σλοβακία που πραγματοποίησε 4 πτήσεις με μικρό στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνοντας συνολικά 98 άτομα, Σλοβάκους και άλλες 10 χώρες. Σημειώνεται, ότι η Πορτογαλία ήταν η πρώτη χώρα που πραγματοποίησε πτήση με 44 άτομα. Παράλληλα, υπάρχει αυξημένη εμπορική κίνηση στους λιμένες. Οι πλειοψηφία τους είναι Ευρωπαίοι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Τις επιπτώσεις κατασκευής έργου κοντά στον Πεδιαίο συζήτησε η Επ. Περιβάλλοντος
Συστάσεις Υπουργείου Υγείας για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Άναψε πράσινο το Υπουργικό για τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ
Αντισταθμιστικά μέτρα για επηρεαζόμενους από τα έργα στη Τσερίου-Θα διαρκέσουν 104 εβδομάδες
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων για Ν.Λοϊζίδη ζητά Κλαδικό Συμβούλιο «Ισότητας»
Ποιος είναι ο Ντέμης Χασάμπης, που τιμήθηκε με Νόμπελ Χημείας-Ιδιοφυΐα από μικρός
Επιχορήγηση 100.000 e-IDs ενέκρινε το Υπουργικό-«Αποτελεί τη μοναδική ασφαλή ταυτότητα του κάθε πολίτη στον διαδικτυακό κόσμο»
Έγκριση από Υπουργικό νομοσχεδίου για τις αμοιβές υπηρεσιών εκτός ΓεΣΥ
Σε τρεις επιστήμονες Νόμπελ Χημείας το 2024-Ανάμεσά τους ο Κύπριος Ντέμης Χασάμπης
Για στοχοποίηση κρατικών υπαλλήλων μιλά η ΠΑΣΥΔΥ και ζητά σεβασμό συμφωνιών