Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία

Άρχισε η καταγραφή των ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου, το οποίο έγινε στόχος βανδάλων το Σαββατοκύριακο, με τη σχολική εφορία να έχει αρχίσει ήδη τις διαδικασίες για επιδιόρθωση των σπασμένων. Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα εκ των σχολείων που επιλεγήκαν από την Κυβέρνηση, για να φιλοξενήσει υπηκόους που θα φτάσουν από το Λίβανο, σε περίπτωση που κριθεί ανάγκη.

Το Υπουργείο Παιδείας, από την πρώτη στιγμή, άρχισε να καταγράφει δεδομένα, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, δεδομένου ότι η καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, έκανε λόγο για 60 παράθυρα σπασμένα, καθώς και ζημιές σε τοίχους, όπου έγραψαν συνθήματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βαφτούν ξανά οι τοίχοι του σχολείου, κάτι που είναι πολυέξοδο για την εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)

462234668_840009935013804_8879485891433950000_n

Σημειώνεται πως στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου έχουν τοποθετηθεί camp beds, ώστε σε περίπτωση που κριθεί ανάγκη, η μονάδα να είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Πάντως, αυτό που διαμηνύεται από πλευράς Υπουργείου είναι ότι αν η εικόνα αλλάξει προς το καλύτερο τις επόμενες ημέρες, αναφορικά με την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τα κρεβάτια θα μαζευτούν, για να μπορεί το σχολείο να κάνει χρήση της αίθουσας.

Με αφορμή το περιστατικό στο σχολείο, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας και αναφέρει πως «με αφορμή τους βανδαλισμούς που έγιναν στο Γυμνάσιο Κιτίου και τις αντιδράσεις που υπάρχουν για μετατροπή του σχολείου σε καταφύγια για υπηκόους ξένων χωρών που εγκαταλείπουν τον Λίβανο, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, για τα οποία ζητούμε απαντήσεις.

  1. Ποιος πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση;
  2. Ποιο ήταν το σκεπτικό που λήφθηκε αυτή η απόφαση;
  3. Προηγήθηκε αξιολόγηση του κινδύνου και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματα;

Οι γονείς πολύ σωστά αντιδρούν για τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς δεν γνωρίζουν ποιοι θα είναι ανάμεσα στα παιδιά τους. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε άμεσα την αναίρεση της απόφασης. Αναμένουμε τις απαντήσεις του Υπουργείου το συντομότερο δυνατό».

461511676_547144074355879_6120882497691230594_n

Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το πλάνο της Κυβέρνησης για το σχέδιο Εστία αφορά στη φιλοξενία μέχρι και 7,000 υπηκόων σε ένα βράδυ, ενώ έχει γίνει έρευνα για να εντοπιστούν οι κατάλληλοι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν. Ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους, περιλαμβάνονται ξενοδοχεία, ενώ η επίταξη των σχολείων είναι η τελευταία επιλογή κι αυτό μόνο σε περιπτώσεις που αυξηθούν οι αριθμοί των υπηκόων που χρειάζονται καταφύγιο.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι πως σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν τα σχολεία, θα είναι μόνο για λίγες ώρες, ενώ σημειώνεται πως δεν πρόκειται για αίθουσες όπου γίνεται η διδασκαλία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πάντως, αυτό που ξεκαθαρίζεται από πλευράς Κυβέρνησης είναι πως αυτή τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια από την Τουρκία, για να καρπωθεί την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για βοήθεια, μέσω διαβημάτων προς τις χώρες που χρησιμοποιούν το Εστία, ασκώντας πιέσεις, ώστε να αναδειχθεί στο ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος.

462097771_348776314914025_846799604560516573_n

Δειτε Επισης

Με τη συμμετοχή 250 ατόμων πορεία για την Παλαιστίνη στη Λευκωσία
Ενισχύεται η παροχή υπηρεσιών σε Τ/κ ασθενείς στο Ινστ. Νευρολογίας και Γενετικής
Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»
Προς απόρριψη της συλλογικής σύμβασης, λόγω συγκεκριμένου όρου, οδεύουν οι συντεχνίες γιατρών και νοσηλευτών
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Συνεχίζονται οι πτήσεις για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο από Βηρυτό