Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση

Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥπΥ με συντεχνίες των δημοσίων ιατρών και νοσηλευτών, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην οποία κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση.

Πριν τη συνάντηση, οι πληροφορίες έκαναν λόγω για αρνητική στάση από πλευράς συντεχνιών και πρόθεση απόρριψής της συλλογικής σύμβασης λόγω του όρου που τέθηκε σε αυτή για αξιολόγηση των ιατρών και των νοσηλευτών από το 2026 και μετά.

Τα πράγματα φαίνεται να άλλαξαν, αφού μετά την πολύωρη συνάντηση των εμπλεκομένων, τελικά κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία της συλλογικής σύμβασης, η οποία αναμένεται να υπογραφή εντός των επόμενων ημερών.

Οι έξι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ κατά την μεταξύ τους συνάντηση, έθεσαν προς συζήτηση το προσχέδιο της πρότασης για τη συλλογική σύμβαση και κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Μάλιστα, σχετικά με τη συνάντηση που ζήτησαν με τον ΟΚΥπΥ για να ακούσουν τις απόψεις του, έθεσαν ως όρο να είναι παρόν και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΝΟ ανακοινώνουν ότι, κατά τη σημερινή συνάντηση επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν Συμφωνία και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζομένους του Οργανισμού, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς χαιρετίζουν τη σημερινή εξέλιξη, η οποία θα επιφέρει την εργασιακή ειρήνη, και θα διασφαλίσει την ασφάλεια και εξέλιξη των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άρχισε η καταγραφή ζημιών στο Γυμνάσιο Κιτίου-Το πλάνο της Κυβέρνησης για το Εστία
Πάνω από 1 εκ. επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων της Κύπρου το Σεπτέμβριο
Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά (pics)
Τα βρήκαν τελικά ΟΚΥΠΥ με συντεχνίες-Καταρχήν συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση
Καταγγελίες για την ασφάλιση ηλικιωμένων για οδήγηση ενώπιον της Βουλής-Παράπονα για μη παραχώρηση δανείων
Εμπρηστικός ο Τατάρ-«Μακροπρόθεσμος στόχος η κατεδάφιση και ανοικοδόμηση στο Βαρώσι»
Με ευχές, χαμηλές προσδοκίες και μία διαφωνία πάει στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με Τατάρ ο ΠτΔ
Αναζητούν δέκα άτομα για την επίθεση με ντελιβεράδες-Κουβαλούσαν και ρόπαλο οι δράστες (pics)
Στο κελί μέχρι τη δίκη ο συνεργός του Κομμωτή-Λήφθηκε υπόψη πως αποφυλακίστηκε με parole
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»