Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου

Στις ενέργειες, στις οποίες προχωρά η Κυβέρνηση για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση «Ροζ Φιγούρες» που διοργάνωσε η Europa Donna, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το ΓΕΣΥ «ήρθε να καλύψει πολλές ανάγκες που δεν ήταν δεδομένες πριν λίγα χρόνια. Από κει και πέρα, κάθε χρόνο πρέπει να πετυχαίνουμε ακόμα ένα μεγάλο στόχο. Ακούγοντας σήμερα τις παρεμβάσεις, το μεγάλο θέμα που απασχολεί είναι τα εργασιακά, έχουν απόλυτο δίκιο, και είναι για αυτό τον λόγο που ξεκινούμε μέχρι το τέλος του χρόνου, τα αρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με τη Europa Donna, να προχωρήσουμε με νομοσχέδιο, έτσι ώστε να επιλυθεί και το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή είναι η μια διάσταση.

462097774_1447988969226987_4972750007611759470_n

Η δεύτερη διάσταση αφορά την πρόληψη. Ο καρκίνος είναι ιάσιμος και η πρόληψη καθοριστική. Για αυτό τον λόγο ξεκινούμε με τρία νέα ανιχνευτικά προγράμματα, δύο για άνδρες και ένα για γυναίκες, ακριβώς, για να προχωρήσουμε να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του αυτή την πρόκληση.

Το τρίτο, είναι το Ινστιτούτο Καρκίνου που έχουμε υποσχεθεί που θα ασχολείται και με την έρευνα, η οποία θα βοηθά στην αντιμετώπιση τέτοιου είδους προκλήσεων».

461863719_1012335693907176_7699637778432052368_n

Σε τέτοιες εκδηλώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

«Σε τέτοιες εκδηλώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έχουμε την ευλογία στη χώρα μας, εδώ και λίγα χρόνια, να έχουμε ένα Γενικό Σύστημα Υγείας, το οποίο ήρθε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που υπήρχαν και να προσφέρει πολλές υπηρεσίες που δεν ήταν δεδομένες λίγα χρόνια νωρίτερα. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό», ανέφερε σε χαιρετισμό στην 20η «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

461872215_524826406963352_4675242526631907391_n

Όπως επισήμανε «Κάθε χρόνο, σε αυτή την εκδήλωση, θα πρέπει να θέτουμε ένα μεγάλο στόχο τον οποίο να πετυχαίνουμε. Και θυμάμαι πέρυσι πετύχαμε τον στόχο για το δικαίωμα στην ασφάλιση. Άρα, σήμερα, αντιλαμβάνομαι από όσα άκουσα, η μεγάλη πρόκληση αφορά τα εργασιακά. Άρα, προχωρούμε πριν το τέλος του χρόνου, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Υγείας, το Υφυπουργείο Πρόνοιας, μαζί με τη Europa Donna και τη νομοθετική εξουσία, που βρίσκεται σήμερα μαζί μας, να επιλύσουμε και αυτό το μεγάλο θέμα».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «όταν μιλάμε για καρκίνο θεωρώ ότι το σημαντικότερο είναι η πρόληψη. Είναι για αυτό τον λόγο που ξεκινάμε να προσθέσουμε στα ανιχνευτικά προγράμματα που προσφέρει το κράτος, ακόμη τρία ανιχνευτικά προγράμματα για θέματα καρκίνου και για τις γυναίκες και για τους άνδρες μέχρι να πετύχουμε – και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε – ο καρκίνος, ναι, να είναι ιάσιμος». 

Δειτε Επισης

Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες