Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης με... 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής

Σε μία κίνηση - τρολάρισμα προς τους αμφισβητίες του προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ε του κόμματος: Μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τον ΣΥΡΙΖΑ με 87 υπογραφές μελών της Κ.Ε, αλλά και μία δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά από την πρόταση μομφής εναντίον του.

Υπενθυμίζεται ότι «87» ήταν τα μέλη της ΚΕ που αμφισβήτησαν τον Στέφανο Κασσελάκη και οδήγησαν στην ψηφοφορία που προκάλεσε την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή» δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

Και συνέχισε: «Μία συγκυριακή πλειοψηφια του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου, που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι στο συνέδριο δεν θα χωράνε όλοι. Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τηλεφωνικές ψήφους, φτάσαμε στο συνέδριο με zoom, που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς, για να βάλουν σιγαστήρα στη φωνή του ελληνικού λαού. Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο για να γεννηθεί, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή. Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του Στέφανου Κασσελάκη. 87, όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν, και το πόθεν έσχες του, και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»

Δείτε τις δηλώσεις Τζάκρη:

Η απάντηση της Γεροβασίλη

Απάντηση στην τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη έδωσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ανέβηκε αμέσως μετά την παρέμβαση της κυρίας Τζάκρη, στο βήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Σχολιάζοντας τα όσα είπε η κυρία Τζάκρη, «δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων» σχολίασε η κυρία Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας πως «οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος». «Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα» συνέχισε η Όλγα Γεροβασίλη, καταλήγοντας πως «ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών».

Μύλος και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ - Πάνε για συνέδριο με... zoom

Τα αίματα στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουν ανάψει εκ νέου, καθώς αντίθετοι στην μετάθεση του Έκτακτου Συνεδρίου κατά μία εβδομάδα εμφανίζονται οι «Kasselistas». Μάλιστα, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποστηρίκτρια του Στέφανου Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη διαφώνησε ανοιχτά στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία προκλήθηκε για να εισηγηθεί την μεταφορά του Συνεδρίου, στις 8-10 Νοεμβρίου.

Σημειωτέον ότι το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 1-3 Νοεμβρίου, ωστόσο, ελλείψει διαθέσιμης αίθουσας χωρητικότητας περίπου 5.000 ατόμων, προκρίθηκε η λύση της μεταφοράς της διοργάνωσης για μία εβδομάδα μετά. Επιπλέον, η δυστοκία να εξευρεθεί αίθουσα μεγάλης χωρητικότητας, ώθησε τα κορυφαία στελέχη στο να προσανατολιστούν σε υβριδικό συνέδριο, δηλαδή με ταυτόχρονη παρουσία συνέδρων και διά ζώσης και μέσω zoom.

Ως πιθανότερη λύση προκρίνεται η διοργάνωση να λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο Περιστερίου, το οποίο φαντάζει διαθέσιμο, χωρητικότητας περίπου 2.500 ατόμων, όταν το σώμα των συνέδρων υπολογίζεται στις 5.000. Μια υβριδική διαδικασία, ωστόσο, θα περιόριζε ταυτόχρονα και την παρουσία υποστηρικτών των υποψήφιων Προέδρων λόγω και της έλλειψης χώρου, με νωπές και τις μνήμες από το προηγούμενο Συνέδριο, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατόπιν αυτών, αντιδράσεις καταγράφονται τα τελευταία λεπτά από πλευράς των «Κασσελίστας», με το βουλευτή Κιλκίς, Πέτρο Παππά να ενίσταται για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, λόγω και της διοργάνωσης Μαραθώνιου, την ίδια ημέρα.

«Φοβερή οργάνωση έχουν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πάντως.Μόλις σήμερα το πρωί(!) διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για το προγραμματισμένο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και το μεταθέτουν για της 8-10 Νοεμβρίου! Στο μεταξύ στις 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας! Όλη η πόλη θα είναι κλειστή και οι μετακινήσεις θα είναι αδύνατες! Η οργανωτική δεινότητά τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Δεν μας θέλουν στο Συνέδριο» σχολίασε στην πλατφόρμα Χ και ο γνωστός λογαριασμός που υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, Πεν Νταλαούρα, προσθέτοντας: «Έκτακτη Πολιτική Γραμματεια τώρα για αναβολή του συνεδρίου κατά 1 εβδομάδα (δήθεν δεν βρίσκουν χώρο), με πρόταση να είναι υβριδικό (για να αποφύγουν τις αντιδράσεις των μελών).»

Με ειρωνεία αντιμετώπισε και ο Νίκος Καρανίκας τη μετάθεση του συνεδρίου.

karanikas_anartisi_fb

Στελέχη, πάντως, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη δεν καλοβλέπουν και τη μετάθεση της ημερομηνίας εκλογής συνέδρων, με νέα καταληκτική ημερομηνία αυτή της 25ης Οκτωβρίου, όταν οι εγγραφές έληγαν στις 11 του μηνός, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αλλαγή θα επηρεάσει και την εκλογή των συνέδρων, που θα πραγματοποιηθεί πλέον στις 2-3 Νοεμβρίου.

Ένταση στην Κεντρική Επιτροπή

Διαφωνίες από την αρχή καταγράφηκαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς με την έναρξη της διαδικασίας προτάθηκε να δοθεί ο λόγος στους υποψήφιους Προέδρους, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του οργάνου.

Ωστόσο, ακολούθησε ένταση, καθώς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη διαμαρτυρήθηκαν, με δεδομένο ότι ο κ. Κασσελάκης απουσιάζει από την συνεδρίαση.

Αντίθετα, παρόντες στη συνεδρίαση είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Οι Κασσελίστας αποχώρησαν από την συνεδρίαση μέχρις ότου να μιλήσουν οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι την ομιλία τους και μετά θα επιστρέψουν διαφωνώντας για το γεγονός ότι δεν έχουν ανακηρυχθεί επίσημα υποψήφιοι.

Η ομιλία Παππά

«Η χώρα αντιμετωπίζει τρεις μεγάλες προκλήσεις: Δημογραφική κρίση, κλιματική κρίση, οικονομική κρίση. Η δεξιά πολιτεύεται με αυτές και φτιάχνει συμμαχίες με τα μεγάλα συμφέροντα. Μόνο η προοδευτική παράταξη μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Και προϋποθέσεις είναι: 1. Το ανάχωμα στον ιστορικό αναθεωρητισμό Μητσοτάκη. 2. Η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι προοδευτικές αριστερές συνεργασίες» ανέφερε, κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Βαγγέλη Αντώναρου, ο κ. Παππάς παρατήρησε με νόημα πως «στις γραμμές μας δεν έχουν θέση απόψεις που σχετικοποιούν την έννοια της χούντας» και επισήμανε πως «απέναντι στο σχέδιο της διαπλοκής υπάρχει το σχέδιο απόφασης που θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο».

Ως προς τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος, «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία» υπογράμμισε ο κ. Παππάς και δήλωσε βέβαιος ότι «οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν». «Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό», πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

BINTEO: Πολύ σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Εκκωφαντικές εκρήξεις
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη-Τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε 13χρονη στην Ευκαρπία
Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στο Αγρίνιο
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης με... 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής
Θρήνος για τον Ιωνά Καρούση-Κηδεία στην Ιερουσαλήμ, επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ – Θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στις φωτιές στην Ηλεία