Πράσινο Υπουργικού για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης

Τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός είπε πως το Κέντρο θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ποιότητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

«Το Εθνικό Κέντρο Κλινικής Τεκμηρίωσης έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της υγείας, διασφαλίζοντας ότι τα κλινικά πρωτόκολλα και οι κατευθυντήριες οδηγίες, που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας μας είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες και δεδομένα της Κύπρου», είπε.

Πρόσθεσε πως το Κέντρο θα διαδραματίσει ένα κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός συστήματος υγείας, που βασίζεται σε τεκμηριωμένες πρακτικές με σκοπό να παρέχονται τα καλύτερα δυνατά κλινικά αποτελέσματα για όλους τους ασθενείς.

Σημείωσε πως θα παρέχει εκπαίδευση στους επαγγελματίες υγείας και θα παρακολουθεί την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, διασφαλίζοντας ότι οι διαδικασίες τηρούνται στο ακέραιο. «Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Κέντρου είναι ότι θα λειτουργεί ως ανεξάρτητο Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και αυτό θα του επιτρέψει να λειτουργεί ευέλικτα και ανταποκρινόμενο γρήγορα στις αλλαγές και τις ανάγκες του συστήματος υγείας, ενώ θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο σε μεταγενέστερο στάδιο. Είπε πως κατά το μεταβατικό στάδιο, το Κέντρο θα υποστηρίζεται από πόρους του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κ. Δαμιανός τόνισε πως αυτή η πρωτοβουλία δεν αφορά μόνο στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και στην ενίσχυση του αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας του πληθυσμού απέναντι στο Σύστημα Υγείας. «Το Εθνικό Κέντρο Κλινικής Τεκμηρίωσης αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον της υγείας στη χώρα μας και είμαι βέβαιος ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης
Επεκτείνεται στα γυμνάσια ο θεσμός των επιτηρητών ασφαλείας με απόφαση Υπουργικού
Αυξάνονται οι παροχές προς ηλικιωμένους για φροντίδα Στέγης και ιδρυματική φροντίδα