Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»

Συνεχίζονται τα... τραγελαφικά γεγονότα σε σχέση με την απόδραση του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, άλλως «Κομμωτής», ο οποίος ξέφυγε από τους αστυνομικούς και τους δεσμοφύλακες που ήταν απορροφημένοι στην σούβλα, καταφέρνοντας με αυτό το τρόπο να γελοιοποιήσει Κεντρικές Φυλακές και Αστυνομίας, με τον Πρόεδρο δικαιολογημένοι να μοιράζει ευθύνες και να καρατομεί τα δύο Τμήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο ισοβίτης παραδέχθηκε πως οργάνωσε το σχέδιο απόδρασης του μέσω κινητού που κατέχει παράνομα στο κελί του, αφού γνώριζε πως εγκρίθηκε το αίτημα του για άδεια αλλά και οι καλεσμένοι του στο πάρτι, από την Διεύθυνση των Φυλακών, η οποία του ενέκρινε και σε άλλες περιπτώσεις άδεια για να μεταβεί στην οικία του στην Πάφο.

Ο ισοβίτης, ανέφερε στους ανακριτές πως είχε καλέσει τον 26χρονο που τελεί υπό κράτηση για να τον παραλάβει και ο οποίος τον μετέφερε μέχρι τον Ύψωνα, επιβεβαιώνοντας στην ουσία την εκδοχή που έδωσε ο ύποπτος.

Ωστόσο, από εκεί και πέρα, ο ισοβίτης δεν ανέφερε στους ανακριτές τους χώρους που ήταν κρυμμένος αυτές τις τέσσερις ημέρες, ούτε με ποιο τρόπο διακινείτο, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε περίπου ποσό 150 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως προκύπτει, φαίνεται να είναι το κινητό με το οποίο είχε επικοινωνήσει όταν έφτασε στην οικία του στην Πάφο με τον 26χρονο, μέσω instagram, προκειμένου ο νεαρός να βρίσκεται στο σημείο όπου του είχε πει πως θα παραλάμβανε τον ξάδελφο του, χωρίς ο ύποπτος, όπως ισχυρίζεται, να γνώριζε πως επρόκειτο για τον «Κομμωτή».

Σημειώνεται πως ο ισοβίτης εντοπίστηκε με διαφορετικά ρούχα από αυτά που φορούσε στην οικία του, ωστόσο δεν είχε αλλάξει την εμφάνιση του, ενώ δεν φαίνεται να είχε συγκεκριμένο σχέδιο για το τι θα έκανε στη συνέχεια.

Ο ισοβίτης, το πρωί επέστρεψε στις Κεντρικές Φυλακές, αφού αποφασίστηκε να μην μεταφερθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. Ως εκ τούτου, με την επιστροφή του στις Φυλακές, πέρασε από έλεγχο, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε στην κατοχή του, κάτι το οποίο θεωρείτο δεδομένο, αφού προηγουμένως βρισκόταν στην Αστυνομία.

Ωστόσο, παρά τις έρευνες που ανέφερε η Αστυνομία και οι Φυλακές πως διενήργησαν στο κελί του, εντούτοις δεν είχε εντοπιστεί το κινητό που χρησιμοποιούσε για την οργάνωση της απόδρασης. Όπως προκύπτει από την εξέλιξη των γεγονότων, δεν φαίνεται να έγιναν οι λεγόμενες εξονυχιστικές έρευνες στις Φυλακές, αφού ο «Κομμωτής», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, κλήθηκε να συνεργαστεί και να παραδώσει το κινητό του.

Και αφού δεν εντοπίστηκε, ο ισοβίτης τους υπέδειξε πού ήταν κρυμμένο (σ.σ εκτός κελιού του) και μέλη του Τμήματος Φυλακών μετέβησαν στο συγκεκριμένο σημείο, όπου το εντόπισαν και το παρέλαβαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο

Σημειώνεται πως σε άλλες περιπτώσεις η Αστυνομία και οι Φυλακές διενεργούσαν έρευνες σε ολόκληρες πτέρυγες, στα πλαίσια αποτροπής εγκλημάτων, ωστόσο όπως διαφάνηκε, σε αυτή την περίπτωση, αν και στην εξίσωση υπήρχε απόδραση ισοβίτη, δεν φαίνεται να έγιναν ανάλογες έρευνες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να εντοπιστεί εκ των προτέρων το κινητό του ισοβίτη και όχι να τον καλούν να τους βοηθήσει και να το παραδώσει ο ίδιος.

Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να επιβεβαιωθούν από κρατούμενους ή δεσμοφύλακες, ακόμα και από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης των Φυλακών (σ.σ εκτός και αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα), ο ισοβίτης κλήθηκε στο γραφείο της ανώτερης λειτουργού, στο οποίο βρισκόταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας.

Γεγονός που σχολιάστηκε έντονα στις τάξεις των Κεντρικών και δημιούργησε ερωτήματα, αφού πρόκειται για δύο πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στις άδειες που δόθηκαν στον ισοβίτη, εξού και αναμένεται οι ενέργειες τους, πριν την απόδραση, να τεθούν υπό διερεύνηση στα πλαίσια της έρευνας που αναμένεται να αρχίσει.

Μετά την πάροδο μισής ώρας και αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ισοβίτη με τα δύο πιο πάνω πρόσωπα, μεταφέρθηκε στην πτέρυγα 4, όπου κλείστηκε υπό κατηγορία.

Σημειώνεται, πως από πολιτικής πλευράς, ο Πρόεδρος καρατόμησε τον αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών, ως πολιτική πράξη, δεδομένου των ευθυνών που του καταλογίζονται, ενώ σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέλη που είχαν εμπλοκή, συμπεριλαμβανομένου της ανώτερης λειτουργού και του υπεύθυνου ασφάλειας, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του νέου αναπληρωτή Διευθυντή για το τι θα πράξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν έκλεισε το κεφάλαιο ευθύνες στις Κεντρικές-Στο κάδρο ανώτερη λειτουργός και υπεύθυνος ασφάλειας για την άδεια

Δειτε Επισης

LIVE: Αναφορές για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα σύνορα και στη νότια Βηρυτό
Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε στις Αγγλισίδες
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Καθίζηση οδοστρώματος στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών λόγω διαρροής νερού
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Έκαναν πίσω για τη διαμαρτυρία οι δεσμοφύλακες-Θα έχουν συνάντηση με Χαρτσιώτη
Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»
Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και πήγε στην πρεσβεία της χώρας του να βγάλει χαρτιά