Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και πήγε στην πρεσβεία της χώρας του να βγάλει χαρτιά

Υπό κράτηση, μέχρι το Δικαστήριο να αποφασίσει την έκδοσή του στην Πορτογαλία, τελεί ο 42χρονος Πορτογάλος εκζητούμενος φυγόδικος, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, έξω από την Πρεσβεία της χώρας του.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε το ΚΥΠΕ από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη έξω από την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, 42χρονος υπήκοος Πορτογαλίας, που διέμενε στη Λεμεσό, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε από δικαστική αρχή της Πορτογαλίας, στις 27 Μαΐου 2024.

Η λειτουργός του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας διευκρίνισε ότι στο περιεχόμενο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αναφέρεται ότι ο εκζητούμενος, το 2012, στην Πορτογαλία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών και έξι μηνών για αδικήματα απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστείας και ηλεκτρονικής απάτης.

Ο εκζητούμενος αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης έξι ετών και πέντε μηνών αποφυλακίστηκε υπό όρους, οι οποίοι επέβαλλαν την παραμονή του στην Πορτογαλία για τα επερχόμενα τρία έτη, ωστόσο κατά παράβαση των όρων αποφυλάκισης τον Νοέμβριο του 2019 έφυγε από την Πορτογαλία και εγκαταστάθηκε στην Κύπρο.

Μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ο εκζητούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο όρισε να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του για ακρόαση την 17 Οκτωβρίου 2024. Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του μέχρι την ημερομηνία της ακρόασης του αιτήματος των πορτογαλικών αρχών να εκδοθεί στην Πορτογαλία, ως φυγόδικος προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Δειτε Επισης

LIVE: Αναφορές για ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα σύνορα και στη νότια Βηρυτό
Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε στις Αγγλισίδες
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Καθίζηση οδοστρώματος στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών λόγω διαρροής νερού
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Έκαναν πίσω για τη διαμαρτυρία οι δεσμοφύλακες-Θα έχουν συνάντηση με Χαρτσιώτη
Δεν έβρισκαν το κινητό του «Κομμωτή» στις Φυλακές και τελικά... τους το υπέδειξε ο ίδιος-Τον κάλεσαν σε «συνάντηση»
Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και πήγε στην πρεσβεία της χώρας του να βγάλει χαρτιά