Έφθασε στο αεροδρόμιο από τη Βηρυτό με ράβδο χρυσού μισού κιλού

Κινητά τηλέφωνα, ρολόι πολυτελείας, τσιγάρα ακόμα και ράβδος χρυσού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων στις αποσκευές επιβατών, το τριήμερο 27 – 29 Σεπτεμβρίου, στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «κατά την περίοδο 27 - 29 Σεπτεμβρίου, διενεργήθηκαν κατασχέσεις από το Τμήμα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στην ειδική αίθουσα άφιξης προσώπων με ιδιωτικά αεροσκάφη του αεροδρομίου Λάρνακας, προχώρησαν σε έλεγχο των αποσκευών προσώπου μεξικάνικης υπηκοότητας, που έφτασε από το Ντουμπάι στη Λάρνακα».

Κατά τον έλεγχο των αποσκευών του «εντοπίστηκαν 25 καινούργια κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας €37,500 και ένα ρολόι πολυτελείας αξίας 40 χιλιάδων ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στο Τελωνείο για την καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων. Στον επιβάτη επιβλήθηκε συνολική επιβάρυνση €17,698.25, η οποία συμπεριλαμβάνει τους αναλογούντες δασμούς και φόρους και το ποσό των €1,500 για τον εξώδικο συμβιβασμό του αδικήματος».

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου «λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο αεροδρόμιο Πάφου προχώρησαν σε έλεγχο των αποσκευών Τουρκοκύπριας επιβάτιδας με βρετανική υπηκοότητα, που θα αναχωρούσε για το Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν συνολικά 167 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία και 13 κιλά και 500 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα».

Η επιβάτιδα «συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή €13,840 για τον εξώδικο συμβιβασμό του αδικήματος».

Ακόμα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου «λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο Λιβανέζο επιβάτη που έφτασε από την Βηρυτό. Κατά τον έλεγχο των αποσκευών του εντοπίστηκε μία ράβδος χρυσού βάρους 500γρ. και υπολογιζόμενης αξίας 32 χιλιάδων ευρώ, η οποία δεν δηλώθηκε στο Τελωνείο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, «η ράβδος χρυσού κατασχέθηκε για περαιτέρω διερεύνηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

LIVE: Περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις διεξάγει το Ισραήλ στον Λίβανο
Κατασχέθηκαν 80 κιλά κάνναβη και χιλιάδες ευρώ-Χειροπέδες σε 28χρονο (pics)
Ποσότητα καπνικών προϊόντων κατασχέθηκε στις Αγγλισίδες
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Καθίζηση οδοστρώματος στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών λόγω διαρροής νερού
Προ των πυλών η επόμενη φάση του πολέμου-Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη κλιμάκωση
Πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης τον Οκτώβριο επιβεβαίωσαν τα Ηνωμένα Έθνη
Έκαναν πίσω για τη διαμαρτυρία οι δεσμοφύλακες-Θα έχουν συνάντηση με Χαρτσιώτη
Είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και πήγε στην πρεσβεία της χώρας του να βγάλει χαρτιά
Βρετανοί βουλευτές έκαναν δωρεάν ταξίδια στα κατεχόμενα και ακολούθως ερωτήματα υπέρ του ψευδοκράτους