Στην παρουσία της Σακελλαροπούλου η παρέλαση της 1ης Οκτωβριου στη Λευκωσία

Πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη στην Λευκωσία, η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την 64η επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ της έναρξης της παρέλασης θα προηγηθεί η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τον χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πλαισιωμένοι από τον Υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Συγκεκριμένα, η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών και των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν ακόμα στρατιωτικό άγημα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων και πτητικά μέσα από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι, και θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία κοινού, αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτή την εβδομάδα κλειδώνει το πρόγραμμα ακροάσεων για τους υποψήφιους Επιτρόπους
Βρίσκει λάθος την άρση εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από ΗΠΑ το Τουρκικό ΥΠΕΞ-«Θα βλάψει τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή»
Ορατό το ενδεχόμενο για τριμερή τον Οκτώβριο-«Η δική μας βούληση είναι δεδομένη»
Ξεκάθαρος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος-«Οι ευθύνες που ήταν να αποδοθούν, αποδόθηκαν»
Στην παρουσία της Σακελλαροπούλου η παρέλαση της 1ης Οκτωβριου στη Λευκωσία
Αρχίζει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Τελικά γύρισε τον Παπαθεοδώρου ανάποδα ο Πρόεδρος-Τελείωσαν οι ευκαιρίες και καθάρισε τα αγκάθια
Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου
Θέτει προαπαιτούμενα για τριμερή, προωθεί συνάντηση 4+1 ο Τατάρ-Ξεκόβει τη συζήτηση για ομοσπονδία
Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»