Καρατόμησε Αρχηγό, Υπαρχηγό και Διεύθυνση Φυλακών ο Χριστοδουλίδης-Αναλαμβάνει ο Αρναούτης

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη του ισοβίτη, Θεόδωρου Θεοφάνους, γνωστού και ως «Κομμωτή», αλλά παράλληλα και της άφιξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη Νέα Υόρκη, αφού ο Νίκος Χριστοδουλίδης καρατόμησε τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και τον Υπαρχηγό Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου, ενώ την ίδια ώρα έδωσε οδηγίες στον υπουργό Δικαιοσύνης για να τερματίσει το διορισμό του αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, Χάρη Φιλιππίδη, λόγω της απόδρασης του ισοβίτη, Θεόδωρου Θεοφάνους.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αποφάσισε τον διορισμό του Θεμιστού Αρναούτη στη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας, αλλά και του Πανίκου Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης. Παράλληλα, έδωσε οδηγίες στον υπουργό Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη, να προχωρήσει με ύσταση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για διορισμό του κυρίου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στην θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Κεντρικών Φυλακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφίχθηκε στην Κύπρο απόψε από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Όπως αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης στην ανακοίνωσή του, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε όπως παύσει τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου καθώς επίσης έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες για τερματισμό του διορισμού του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών».

Σημειώνει ακόμα πως «επιπρόσθετα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποφάσισε τον διορισμό του κυρίου Θεμιστού Αρναούτη στη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας και του κυρίου Πανίκου Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας. Την ίδια ώρα σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα προχωρήσει με σύσταση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για διορισμό του κυρίου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στην θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Κεντρικών Φυλακών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Καρατόμησε Αρχηγό, Υπαρχηγό και Διεύθυνση Φυλακών ο Χριστοδουλίδης-Αναλαμβάνει ο Αρναούτης
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών σε ανοιχτό χώρο-Τραυματίστηκε 19χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη μετά από τέσσερις μέρες ανθρωποκυνηγητού ο «Κομμωτής»-Τον έκαψε πληροφορία πολίτη
Από τη Λευκωσία στη Λεμεσό για τον «Κομμωτή» η Αστυνομία-Πληροφορία πως θεάθηκε στην παραλιακή
Όχημα βγήκε εκτός αυτοκινητοδρόμου και κατέληξε σε δέντρο-Δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Εξαφανίστηκε νεαρός από την Αγία Νάπα-Πώς περιγράφεται (pic)
Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους