Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας

Αν έπρεπε να δοθούν τα εύσημα σε κάποιον για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής», αυτός θα ήταν ο πολίτης, που χάρη στην παρατηρητικότητα του, αντιλήφθηκε τον δραπέτη στα στενά του παραλιακού μετώπου στη Λεμεσό, καλώντας αμέσως την Αστυνομία. Μια Αστυνομία που μαζί με τις Κεντρικές Φυλακές βγαίνουν οι μεγάλοι ηττημένοι, αφού μετατράπηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο περίγελος της κοινής γνώμης, η οποία δεν μπορεί να τους χειροκροτήσει για την μεγάλη επιτυχία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης του «Κομμωτή» στην παραλιακή περιοχή Λεμεσού

Και αυτό διότι, επιτυχία θα ήταν εάν εξαρχής έκαναν σωστά τη δουλειά τους, δηλαδή να αξιολογούσαν τον κίνδυνο και να μην μετέφεραν τον ισοβίτη σε πάρτι λες και επρόκειτο για ανήλικο που τον συνοδεύεις σε παιδότοπο για να παίξει με τους συμμαθητές του, ενώ θα έπρεπε να είχαν όντως την φύλαξη του και να μην ήταν απορροφημένοι στις σούβλες και στις μπύρες.

Τέσσερις μέρες μετά την απόδραση του και εν αναμονή της επιστροφής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος καλείται να λάβει αποφάσεις, σε διαφορετική περίπτωση δείχνει να συμβιβάζεται με την ανικανότητα και την ανεπάρκεια που επιδείχθηκε από τα δύο Τμήματα, ο «Κομμωτής» συνελήφθη και πλέον είναι αντιμέτωπος με νέα ποινικά αδικήματα.

Ωστόσο, θα έλεγε κανείς πως οι συνέπειες των πράξεων του, έρχονται σε δεύτερη μοίρα, δεδομένου πως έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία της εγκυμονούσας συζύγου και σε άλλα 35 χρόνια για τον φόνο της τρίχρονης κόρης της (διαδοχικές ποινές). Συνεπώς, η οποιαδήποτε ποινή και αν του επιβληθεί για την απόδραση, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο.

Βλέποντας τα πράγματα σφαιρικά, ο «Κομμωτής» έπαιξε τα ρέστα του, αφού στην ουσία, δεδομένης και της ποινής που του επιβλήθηκε, δεν είχε να χάσει οτιδήποτε. Το σχέδιο του μπήκε σε τροχιά υλοποίησης, εκμεταλλευόμενος ότι ικανοποιούνταν τα θελήματα του από την Διεύθυνση των Φυλακών, η οποία του ενέκρινε σε διάφορες περιπτώσεις άδεια για να μεταφερθεί στο σπίτι του. Μάλιστα, ενέκρινε την παρουσία 23 καλεσμένων, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση ως απόλυτα φυσιολογική. Και όπως διαπιστώθηκε με αφορμή την απόδραση του, είχε στην κατοχή του κινητό, επικοινώνησε με τον συνεργό του ενώ βρισκόταν - δήθεν - υπό φρούρηση και είχε την ευκαιρία, με τις διαδοχικές μεταφορές του, να οργανώσει το σχέδιο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προαναγγέλλονται αποφάσεις από το Προεδρικό, με την πλάτη στο τοίχο Φιλιππίδης-Παπαθεοδώρου

Σε όλη αυτή την ανεπάρκεια των Κεντρικών, ήρθε να συνδράμει και η Αστυνομία, το δήθεν Σώμα Ασφαλείας που γίνεται εύκολα αντιληπτό, πως μέλημα της είναι η διατήρηση της ασφάλειας και της τάξης. Αντί αυτού, επίσης από πλευράς Αστυνομίας δεν αξιολογήθηκε ο κίνδυνος και ως εκ τούτου αντιμετωπίστηκε η μεταφορά ενός ισοβίτη σε πάρτι, ωσάν να πρόκειται κάτι φυσιολογικό.

Αφού λοιπόν ο ισοβίτης εκμεταλλεύτηκε την ανικανότητα των δύο Τμημάτων, τα οποία χωρίς υπερβολή κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου, ξέφυγε από δεκατέσσερα μάτια, τα οποία κατά τον ουσιώδη χρόνο είχαν εστιάσει στην σούβλα και τις μπίρες.

Πιο προσεκτικός από αυτούς που έπρεπε να ήταν κατά την μεταφορά του, αποδείχθηκε πολίτης, χάρη στον οποίο έγινε κατορθωτή η σύλληψη του ισοβίτη και δόθηκε ένα τέλος στο ανθρωποκυνηγητό τεσσάρων ημερών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πολίτης δεν είναι ούτε αστυνομικός, ούτε δεσμοφύλακας, ούτε είχε ως αποστολή την διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

Μπορεί το κεφάλαιο εντοπισμού του «Κομμωτή» να έκλεισε, ωστόσο ουδείς μπορεί να νιώθει περηφάνια ή να περιμένει πως θα δεχθεί συγχαρητήρια. Ειδικά αυτοί που ήταν οι «ηθικοί αυτουργοί» για την γελοιοποίηση ολόκληρου του συστήματος. Ο εντοπισμός του, δεν ανατρέπει την αποτυχία αλλά ούτε ανακάμπτει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Ούτε οι πολίτες μπορούν να νιώθουν εμπιστοσύνη πως στο επόμενο πάρτι δεν θα διαφύγει άλλος ισοβίτης.

Από όλη αυτή την ιστορία, αυτό που μένει στην κοινή γνώμη είναι η ανεπάρκεια, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις κρίνεται πιο επικίνδυνη από ένα ισοβίτη. Γιατί αν δεν τίθετο θέμα ανεπάρκειας και ανικανότητας, τότε δεν θα συζητούσαμε σήμερα για κανένα ισοβίτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών σε ανοιχτό χώρο-Τραυματίστηκε 19χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη μετά από τέσσερις μέρες ανθρωποκυνηγητού ο «Κομμωτής»-Τον έκαψε πληροφορία πολίτη
Από τη Λευκωσία στη Λεμεσό για τον «Κομμωτή» η Αστυνομία-Πληροφορία πως θεάθηκε στην παραλιακή
Όχημα βγήκε εκτός αυτοκινητοδρόμου και κατέληξε σε δέντρο-Δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Εξαφανίστηκε νεαρός από την Αγία Νάπα-Πώς περιγράφεται (pic)
Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου