ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη μετά από τέσσερις μέρες ανθρωποκυνηγητού ο «Κομμωτής»-Τον έκαψε πληροφορία πολίτη

Συνελήφθη τελικά μετά από τέσσερις ημέρες, ο ισοβίτης Θεόδωρος Θεοφάνους, γνωστός και ως «Κομμωτής», ο οποίος καταζητείται εδώ και τρεις μέρες, όταν απέδρασε από το πατρικό του σπίτι, όπου είχε μεταφερθεί για επίσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοφάνους εντοπίστηκε στην παραλιακή Λεμεσό, κατόπιν πληροφοριών που έλαβε η Αστυνομία από υπάλληλο περιπτέρου, στο οποίο μπήκε ο δραπέτης. Αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβε η Αστυνομία, μέλη της Δύναμης έσπευσαν στο σημείο και αφού έλεγξαν το κλειστό κύκλωμα διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τον δραπέτη.

Ακολούθως, πάνοπλα μέλη της Δύναμης, μεταξύ των οποίων και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να συλλάβουν τον δραπέτη, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.

Πάντως, οι Αρχές είχαν λάβει το πρωί πληροφορία ότι ο ισοβίτης βρισκόταν σε συγκεκριμένη περιοχή της Επαρχίας Λευκωσίας, ωστόσο από έρευνες που έγιναν δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε, ενώ νωρίς το απόγευμα λήφθηκε νέα πληροφορία ότι βρισκόταν στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, που αποδείχθηκε αληθής.

DOC.20240929.7352014.silipsiisofitikommoti

Η στιγμή της σύλληψης του «Κομμωτή»

Οι έρευνες των Αρχών εξάλλου, είχαν εστιαστεί στην συγκεκριμένη περιοχή, μετά τη μαρτυρία που έδωσε ο 26χρονος φίλος του, ο οποίος τον μετέφερε από τα Χολέτρια στην περιοχή του Ύψωνα, όπου και τον άφησε και έκτοτε δεν τον είδε ξανά.

Ο 26χρονος, που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, ήταν το πρόσωπο με το οποίο είχε επικοινωνήσει ο «Κομμωτής», για να μεταφέρει δήθεν ένα ξάδελφό του την περασμένη Πέμπτη. Τελικά, όταν μετέβη στα Χολέτρια και ανέμενε, είδε τον Θεοφάνους να μπαίνει στο αυτοκίνητό του κι από εκεί τον μετέφερε στην Λεμεσό.

Για την απόδραση του ισοβίτη, είχαν ενημερωθεί μέσω της δικοινοτικής ομάδας για το έγκλημα και οι κατοχικές Αρχές, ώστε σε περίπτωση που περνούσε στα κατεχόμενα, να του περάσουν χειροπέδες. Η ενημέρωση έγινε ουσιαστικά, διότι σύμφωνα με μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου από την Αστυνομία, υπήρχαν πληροφορίες πως θα διέφευγε στα κατεχόμενα για να ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, που αναγνώστηκε στον ίδιο όρκο από τον ανακριτή της υπόθεσης, άλλος πληροφοριοδότης είχε αναφέρει ότι ο Θεοφάνους θα διέμενε σε κρύπτη που δημιουργήθηκε στο σπίτι του, μέχρι να ησυχάσει η κατάσταση και στη συνέχεια θα διέφευγε από το σημείο.

Αυτές οι αντιφατικές μαρτυρίες, ήταν που οδήγησαν το Δικαστήριο να αφήσει ελεύθερο τον 68χρονο πατέρα του και τον 43χρονο Σύρο φίλο του, που συνελήφθησαν μετά την απόδραση του ισοβίτη. Μάλιστα, το Δικαστήριο στην απόφασή του, χαρακτήρισε τις μαρτυρίες της Αστυνομίας «απογυμνωμένες», λέγοντας περαιτέρω πως με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν από την πλευρά της, δεν δημιουργούν εύλογη υπόνοια σύνδεσης των υπόπτων με την απόδραση του ισοβίτη.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση είχε συλληφθεί αρχικά και ο πατέρας του 26χρονου φίλου του Θεοφάνους, στον οποίο ανήκε το όχημα που μετέφερε τον ισοβίτη, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατονόμασε τον γιο του ως το πρόσωπο που οδηγούσε το όχημα κατά τον ουσιώδη χρόνο.

Οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου την Δευτέρα ο «Κομμωτής»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου θα οδηγηθεί αύριο ο 42χρονος δραπέτης Δώρος Θεοφάνους ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στην παραλιακή περιοχή Αμαθούντας στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ο 42χρονος ο οποίος καταζητείτο μετά την απόδραση του από νόμιμη κράτηση την περασμένη Πέμπτη στην Πάφο, εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή διαφόρων τμημάτων της Αστυνομίας γύρω στις 17:25 στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.

«Ο 42χρονος συνελήφθη στη βάση δικαστικού εντάλματος. Σε έρευνα που του έγινε μετά τη σύλληψη του δεν εντοπίστηκε στην κατοχή του οτιδήποτε επιλήψιμο» πρόσθεσε.

Ο κ Ανδρέου ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή (της απόδρασης του) λειτούργησαν κέντρα χειρισμού καταστάσεων κρίσεως, τόσο στο Αρχηγείο Αστυνομίας όσο και στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού υπό το συντονισμό του Αρχηγού Αστυνομίας.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την απόδραση του μέχρι και σήμερα, η Αστυνομία προχώρησε σε διάφορες ενέργειες και οι εξετάσεις συνεχίζονταν αδιάλειπτα. Αξιολογήθηκαν δεκάδες πληροφορίες στη βάση των οποίων διενεργήθηκαν επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορους ανοιχτούς χώρους και υποστατικά προς εντοπισμό του 42χρονου» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή γίνονται εξετάσεις για να εξακριβωθούν οι συνθήκες απόδρασης του καθώς επίσης και οι κινήσεις αλλά και οι χώροι διαμονής του μετά την απόδραση του και κατά πόσο εμπλέκονται και άλλα άτομα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημείωσε ότι ο 42χρονος αναμένεται αύριο να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για να εξασφαλιστεί διάταγμα προσωποκράτησης του για συνέχιση των εξετάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Καρατόμησε Αρχηγό, Υπαρχηγό και Διεύθυνση Φυλακών ο Χριστοδουλίδης-Αναλαμβάνει ο Αρναούτης
Μαχαιρώματα μεταξύ νεαρών σε ανοιχτό χώρο-Τραυματίστηκε 19χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη μετά από τέσσερις μέρες ανθρωποκυνηγητού ο «Κομμωτής»-Τον έκαψε πληροφορία πολίτη
Από τη Λευκωσία στη Λεμεσό για τον «Κομμωτή» η Αστυνομία-Πληροφορία πως θεάθηκε στην παραλιακή
Όχημα βγήκε εκτός αυτοκινητοδρόμου και κατέληξε σε δέντρο-Δύο τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Εξαφανίστηκε νεαρός από την Αγία Νάπα-Πώς περιγράφεται (pic)
Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου