Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου

Η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται μεθοδικά και με στόχο την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, ανέφερε την Κυριακή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Α. Ηλία, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου και εγκαινίων Μουσείου του Συνδέσμου Ανταρτών ΕΟΚΑ 1955-59, στο Σαράντι.

Ο κ. Ηλία είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να διεκδικεί την επανέναρξη των διαβουλεύσεων για κατάληξη σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Μια λύση που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, δημιουργώντας ταυτόχρονα εκείνες τις προοπτικές που θα καταστήσουν την Κύπρο έναν τόπο ευημερίας και προόδου για τις επόμενες γενιές», ανέφερε.

«Με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, μακριά από ευχολόγια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση την ετοιμότητά του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη του διαλόγου ακόμα και σήμερα», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι στην πρόσφατη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Γενικού Γραμματέα για καθορισμό συνάντησης το συντομότερο, ώστε να επανεκκινήσει αμέσως η διαδικασία της διαβούλευσης, εντός φυσικά του συμφωνημένου πλαισίου λύσης.

Εν συνεχεία, ο κ. Ηλία σημείωσε ότι «η μέχρι τώρα αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς και η εμμονή σε αξιώσεις περί κυριαρχικής ισότητας, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν καλή τη πίστει στην προσπάθεια». Όπως είπε, οι διακηρύξεις για λύση δύο κρατών και η προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να εδραιώσει την παρούσα κατάσταση πραγμάτων επ’ ουδενί μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ούτε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε από τον διεθνή παράγοντα.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει σταθερή στα στέρεα επιχειρήματά της και εργάζεται μεθοδικά και με στόχευση μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η επανένωση του τόπου και του λαού σε μια χώρα όπου όλοι οι νόμιμοι πολίτες θα ζουν σε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Αυτό είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Ηλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου
Θέτει προαπαιτούμενα για τριμερή, προωθεί συνάντηση 4+1 ο Τατάρ-Ξεκόβει τη συζήτηση για ομοσπονδία
Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»
Αναστάλθηκαν πτήσεις τριών αεροπορικών από Κύπρο για Ισραήλ-Διαμαρτυρία στις Βάσεις κατά των επιθέσεων
Γ. Ομήρου: Είναι η ώρα για μια ολοκληρωμένη αναδιαμόρφωση στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό
Συνάντησε τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ ο Ερχιουρμάν
ΥΠΑΜ: Διεκδικούμε κοινά αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση Κυπριακού
Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους οι Βρετανικές Βάσεις-«Καμία πτήση της RAF δεν μετέφερε θανατηφόρο φορτίο στους Ισραηλινούς»
Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά
Επανέλαβε το αφήγημα Τατάρ η «προεδρία» του-Μιλά για συνάντηση και όχι για επίσημη διαπραγμάτευση