Ιρανός κατάσκοπος έδωσε τη θέση Νασράλα στο Ισραήλ-Νεκρό άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεσμπολάχ

Πληροφορίες σχετικά με τη θέση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, οι οποίες οδήγησαν στην «εξουδετέρωσή» του το απόγευμα της Παρασκευής, φέρεται να παρείχε στο Ισραήλ ένας Ιρανός κατάσκοπος, σύμφωνα με όσα ανέφερε η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» επικαλούμενη μια λιβανέζικη πηγή ασφαλείας.

Ο Νασράλα σκοτώθηκε στη διάρκεια ενός μαζικού ισραηλινού χτυπήματος που είχε στόχο το αρχηγείο διοίκησης της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η «Le Parisien» τονίζει ότι ο «Ιρανός κατάσκοπος», η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ήταν εκείνος που ενημέρωσε το Ισραήλ για την άφιξη του Νασράλα στο σημείο, πριν αυτός στοχοποιηθεί και ξεκινήσει η εκτέλεση του σχεδίου «New Order» από την αεροπορία των IDF.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Νασράλα έφτασε στο νότιο προάστιο της Βηρυτού με το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής διοικητής της δύναμης Quds των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος σκοτώθηκε στην ίδια επίθεση.

Η γαλλική εφημερίδα επιβεβαίωσε επίσης ότι στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Νασράλα και ο Νιλφορουσάν, συμμετείχαν 12 υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ περίμενε την έναρξη της συνάντησης του ηγέτη της Χεζμπολάχ με τους διοικητές της οργάνωσης, για να πραγματοποιήσει την επιδρομή.

«Το Ιράν μας εγκατέλειψε»

Στο μεταξύ, τις τραγικές εικόνες από τη γειτονιά που κατεδαφίστηκε την Παρασκευή στη Βηρυτό, μετέφερε μέσω ανάρτησης στο Twitter, ανταποκριτής του βελγικού μέσου VTM News.

Ο Robin Ramaekers αναφέρει πως πάνω από 100 άτομα μπορεί να είναι ακόμα εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια, στην περιοχή δεν υπάχουν διασώστες, ενώ η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει είναι πως «το Ιράν μας εγκατέλειψε».

«Σκοτώσαμε κι άλλο διοικητικό στέλεχος της Χεζμπολάχ»

Την ίδια ώρα, αλλο ένα διοικητικό στέλεχος της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσε ο ισραηλινός στρατός σε χθεσινοβραδινή επιχείρηση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι IDF, γνωστοποίησαν τη δολοφονία του διοικητή της μονάδας προληπτικής ασφάλειας της Χεζμπολάχ, Ναμπίλ Καούκ, ο οποίος ήταν επίσης μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF, ο Καούκ θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στην ηγεσία της Χεζμπολάχ και έχει προωθήσει σειρά τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον των πολιτών του Ισραήλ, μεταξύ άλλων και τις τελευταίες ημέρες. Στην ίδια ενημέρωση, γίνεται γνωστό πως ο Καούκ εντάχθηκε στην οργάνωση τη δεκαετία του 1980. Στο παρελθόν, διετέλεσε επικεφαλής για τη νότια περιφέρεια και αντιπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου.

Ο Καούκ εμφανιζόταν συχνά στα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, εκπροσωπώντας τη Χεζμπολάχ ενώπιον του σιιτικού πληθυσμού.

Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι από σημερινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε χωριό του βορειοανατολικού Λιβάνου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι, χωρίς να διευκρινίζει αν κάποιος από τους νεκρούς ήταν μέλος της Χεζμπολάχ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αγνοείται ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι-Ταξίδευε με ελικόπτερο στο Ιράν
Οκτώ νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου της πολεμικής αεροπορίας στην Κολομβία
Αυτός είναι ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ξάδερφος του Νασράλα και επικηρυγμένος τρομοκράτης από τις ΗΠΑ
Άνοιξε νέο μέτωπο το Ισραήλ-Εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επίθεση στο λιμάνι των Χούθι
Νέα επίθεση του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού-«Χτύπημα ακριβείας»
Ανασύρθηκε άθικτη η σορός του Νασράλα-Από αμβλύ τραύμα επήλθε ο θάνατός του
Ιρανός κατάσκοπος έδωσε τη θέση Νασράλα στο Ισραήλ-Νεκρό άλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεσμπολάχ
Θέλει ένταξη της Τουρκίας στο BRICS ο Κουρτουλμούς-«Θα είναι επωφελής για όλο τον κόσμο»
Σ. Λαβρόφ: Δεν μπορούν να μεταπωληθούν οι S-400 χωρίς συγκατάθεση κατασκευαστή
Τι είναι οι βόμβες «bunker buster» με τις οποίες σκοτώθηκε ο Νασράλα στη Βηρυτό