Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά

Με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά, είχε στο κτίριο των ΗΕ ο «υπεξ» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, με τον οποίο συζήτησε για «τις δραστηριότητες και τις επιχειρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερτουγρούλογλου παρευρέθηκε και μίλησε στην ετήσια συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 79ης ΓΣ των ΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπεξ» στα κατεχόμενα, ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ΓΓ του ΟΙΣ, Hastain Brahim Taha για την υποστήριξη και τη συνεργασία και επέστησε την προσοχή στους συνεχιζόμενους πολέμους και στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολλά μέρη του μουσουλμανικού κόσμου. Δήλωσε ότι «οι Παλαιστίνιοι αδερφοί μας βιώνουν σήμερα παρόμοιο πόνο που βίωσαν οι Τουρκοκύπριοι στην Κύπρο μεταξύ 1963-74 και ως εκ τούτου τα συναισθήματα των μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη τα αισθανόμαστε ολόψυχα και στην 'τδβκ'».

Για το Κυπριακό επανέλαβε τις θέσεις της τ/κ πλευρας για λύση δύο κρατών κι ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για την ομιλία του στην ΓΣ του ΟΗΕ και τη στήριξη προς τους Τ/κ.

Στο μεταξύ, ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνες Ονάρ είχε συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Γαλλίας στην Νέα Υόρκη, Jay Dharmadhikari, τον Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Günter Sautter, τον Μίροσλαβ Γέντζια, Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ και τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου, James Kariuki.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»
Αναστάλθηκαν πτήσεις τριών αεροπορικών από Κύπρο για Ισραήλ-Διαμαρτυρία στις Βάσεις κατά των επιθέσεων
Γ. Ομήρου: Είναι η ώρα για μια ολοκληρωμένη αναδιαμόρφωση στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό
Συνάντησε τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ ο Ερχιουρμάν
ΥΠΑΜ: Διεκδικούμε κοινά αποδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση Κυπριακού
Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους οι Βρετανικές Βάσεις-«Καμία πτήση της RAF δεν μετέφερε θανατηφόρο φορτίο στους Ισραηλινούς»
Επαφές Ερτουγρούλογλου στη Νέα Υόρκη-Συναντήθηκε με Λακρουά
Επανέλαβε το αφήγημα Τατάρ η «προεδρία» του-Μιλά για συνάντηση και όχι για επίσημη διαπραγμάτευση
Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Μόνο από την τουρκική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα