Πέρασαν 72 ώρες, αλλά παραμένει άφαντος ο «Κομμωτής»-Σφίγγει ο κλοιός για την Αστυνομία

Για τρίτο εικοσιτετράωρο παραμένει άφαντος ο ισοβίτης Θεόδωρος Θεοφάνους, γνωστός ως «Κομμωτής», ο οποίος δραπέτευσε κάτω από τη μύτη μελών της ΜΜΑΔ και δεσμοφυλάκων, που τον είχαν μεταφέρει στο πατρικό του σπίτι στα Χολετριά της Πάφου, για καθιερωμένη επίσκεψη, που είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Κατάταξης.

Μια έγκριση, που περιλάμβανε λίστα, στην οποία βρίσκονταν 23 άτομα, τα οποία θα παρευρίσκονταν στο πατρικό του ισοβίτη, όπου στήθηκε γλέντι με σούβλες και μπύρες. Ο ισοβίτης εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες που δημιουργήθηκαν για να δραπετεύσει και να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο του χωριού, όπου τον παρέλαβε 26χρονος φίλος του, τον οποίο είχε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο 26χρονος, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, και παραδέχθηκε, όπως ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης, ότι μετέβη στα Χολετριά κατόπιν τηλεφωνήματος που δέχθηκε από τον «Κομμωτή», για να παραλάβει έναν ξάδελφό του ισοβίτη, όπως του ζήτησε ο «Κομμωτής». Εκεί είδε τον Θεοφάνους, ο οποίος επιβιβάστηκε στο όχημα και του είπε, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, «φύε φύε», όπως και έπραξε. Στη συνέχεια, τον μετέφερε στη Λεμεσό και τον άφησε στην περιοχή του Ύψωνα, χωρίς να γνωρίζει ποιο ήταν το σχέδιό του και ποια ήταν η πορεία που θα ακολουθούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατάδικος αλλά έξω υπό όρους ο 26χρονος που βοήθησε «Κομμωτή»-Μιλούσαν μέσω Instagram, παραδέχθηκε αλλά...

Το βράδυ της Παρασκευής, η Αστυνομία έφθασε κοντά στη σύλληψη του «Κομμωτή», όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του REPORTER, αφού υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία που έδειχναν πως ο ισοβίτης βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο και ως εκ τούτου, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και στήθηκε επιχείρηση για σύλληψη του, η οποία μάλιστα θεωρείτο θέμα ωρών.

Εντούτοις, παρά τα δεδομένα και την μεγάλη κινητοποίηση, με την συνδρομή πάνοπλων μελών της Αστυνομίας, ο ισοβίτης άφησε με... άδεια χέρια τους αστυνομικούς, αφού κατάφερε να ξεφύγει από το σημείο, για το οποίο επαναλαμβάνεται υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολονύχτια επιχείρηση στη Λεμεσό για τον ισοβίτη-Ήταν κοντά η Αστυνομία αλλά συνεχίζει να ξεφεύγει ο Κομμωτής

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και το Σάββατο, σε μια προσπάθεια να φθάσουν ξανά κοντά στον Θεοφάνους, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ πλέον έχει κλείσει 72 ώρες ως καταζητούμενος, με τις Αρχές να δίνουν πλέον μάχη με τον χρόνο, ο οποίος πιέζει ασφυκτικά.

Αυτή η πίεση, έγκειται και στο γεγονός πως οι ευθύνες, τόσο της Αστυνομίας, όσο και του Τμήματος Φυλακών είναι τεράστιες, δεδομένων των στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας, γύρω από την υπόθεση και της στάσεις που τηρήθηκε τόσο από τα τρία μέλη της Αστυνομίας, όσο και από τα τέσσερα μέλη των Κεντρικών που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι έχουν ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σημειώνεται ότι ούτε ο Αρχηγός Αστυνομίας, αλλά ούτε και ο αναπληρωτής διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, οι οποίοι προέρχονται και οι δύο από την Αστυνομία δεν έχουν αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την απόδραση, αφού πέραν της σύσκεψης που έγινε υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μάριο Χαρτσιώτη, την περασμένη Παρασκευή και την λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο, δεν προέκυψε οποιαδήποτε άλλη επίσημη τοποθέτηση είτε από την Αστυνομία, είτε από το Τμήμα Φυλακών.

Πάντως, το κλίμα για τους δύο επικεφαλής είναι ιδιαίτερα βαρύ, όπως αναφέρουν Κυβερνητικές πηγές και δεν αποκλείεται με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη από τη Νέα Υόρκη, να προκύψουν εξελίξεις.

Στο μεταξύ, για την υπόθεση είχε συλληφθεί επίσης ο 68χρονος πατέρας του Θεοφάνους και ένας 43χρονος Σύρος φίλος του, οι οποίοι αρνήθηκαν εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα, οι δικηγόροι που τους εκπροσωπούσαν, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου και Χλόη Κωνσταντίνου, έφεραν ένσταση στην κράτησή τους και στάθηκαν στις αντικρουόμενες πληροφορίες της Αστυνομίας. Και αυτό διότι, από την μια πληροφοριοδότης, τον οποίο οι Αρχές έκριναν αξιόπιστο, έκανε λόγω για σχέδιο διαφυγής μέσω κατεχομένων με προορισμό την Κολομβία και από την άλλη, άλλος πληροφοριοδότης, που επίσης χαρακτηρίστηκε αξιόπιστος, ανέφερε πως κατασκευάστηκε κρύπτη στην οικία του, όπου θα κρυβόταν για ένα δύο μέρες, χωρίς όμως αυτή να εντοπιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτεθειμένη ξανά η Αστυνομία, «απογυμνωμένη μαρτυρία» για πατέρα και φίλο-Αφέθηκαν ελεύθεροι, παραδέχθηκε ο 26χρονος

Σημειώνεται πως ο Σύρος, παρουσίασε άλλοθι και παρέπεμψε στις διακινήσεις του κατά τον ουσιώδη χρόνο, ενώ η δικηγόρος του, κ. Κωνσταντίνου, υπέδειξε πως δεν υπάρχει μαρτυρία πως που σχετίζεται με τον ισοβίτη. Από την άλλη, ο κ. Αλεξάνδρου, τόνισε στο Δικαστήριο πως η Αστυνομία επικαλείται την κρύπτη, χωρίς όμως να εντοπιστεί από τις έρευνες, ενώ έκανε λόγω για αλλότρια κίνητρα πίσω από την σύλληψη του πατέρα του «Κομμωτή».

Το Δικαστήριο στην απόφαση του, χαρακτήρισε τις μαρτυρίες της Αστυνομίας «απογυμνωμένες», λέγοντας περαιτέρω πως με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν από την πλευρά της, δεν δημιουργούν εύλογη υπόνοια σύνδεσης των υπόπτων με την απόδραση του ισοβίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενήμερες οι κατοχικές αρχές για τον «Κομμωτή» μέσω δικοινοτικής-Έρευνες το πρωί σε περιοχή της Λευκωσίας
Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου
Συνέλαβαν νεαρό με κάνναβη-Υπό τριήμερη κράτηση
Πέρασαν 72 ώρες, αλλά παραμένει άφαντος ο «Κομμωτής»-Σφίγγει ο κλοιός για την Αστυνομία
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Αισθητός σε Λεμεσό και Πάφο
Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο
Προαναγγέλλονται αποφάσεις από το Προεδρικό, με την πλάτη στο τοίχο Φιλιππίδης-Παπαθεοδώρου
Διερευνώνται τα αίτια πυρκαγιάς στη Διερώνα-Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών