Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο

Ήταν την περασμένη Τετάρτη, οπότε ο REPORTER έφερε στο φως την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του Αρχηγού Αστυνομίας, ότι χρησιμοποιούσε υπηρεσιακούς φακέλους, στους οποίους έβαζε το προσκλητήριο του γάμου συγγενικού του προσώπου και το απέστελλε σε συνάδελφους του, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι στην γαμήλια δεξίωση.

Αν και σε ουκ ολίγες περιπτώσεις επιχειρήσαμε να λάβουμε απαντήσεις από τον Στέλιο Παπαθεοδώρου για σοβαρά ζητήματα που προέκυπταν και απασχολούσαν έντονα την κοινή γνώμη, με τον Αρχηγό ωστόσο να βρίσκεται στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα, στην συγκεκριμένη περίπτωση - μιλώντας με αστυνομικούς όρους - παρουσιάστηκε αυτοβούλως.

Ο κ. Παπαθεοδώρου θέλησε να τοποθετηθεί επί του δημοσιεύματος και κατ' επέκταση για την καταγγελία που υποβλήθηκε σε βάρος, έχοντας βέβαια κάθε δικαίωμα να δώσει την δική του εκδοχή. Μια εκδοχή που προκάλεσε ακόμη περισσότερα ερωτήματα, αφού αφενός παραδέχθηκε και αφετέρου η τοποθέτηση του παρουσιάστηκε με τόσο απλό και λογικό τρόπο, κάνοντας τους λογικούς να πιστεύουν πως είναι παράλογοι.

Και αυτό διότι, ο Αρχηγός παραδέχθηκε πως έμενε στο γραφείο του, καθώς «τα απογεύματα ασχολείτο με την προετοιμασία του γάμου των παιδιών του, μεταξύ άλλων και την αποστολή προσκλητηρίων σε μέλη της Αστυνομίας». Με απλά λόγια, έμενε στο γραφείο του, ναι ο Αρχηγός Αστυνομίας ενός Σώματος Ασφαλείας, μιας Ευρωπαϊκής χώρας, όχι όμως για υπηρεσιακά ζητήματα ή επίλυση προβλημάτων - που δεν είναι και λίγα - αλλά γιατί είχε υποχρεώσεις ενόψει του γάμου.

Επίσης, παραδέχθηκε πως «μέλος του γραφείου παρέμενε στο γραφείο οικειοθελώς για να τον βοηθήσει. Δηλαδή συνάδελφος του, χωρίς κανένα όφελος αλλά επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο στις ανάγκες του προϊσταμένου του, έμεινε οικειοθελώς για να βοηθήσει με τα προσκλητήρια. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέλος, στην προσπάθεια του να βοηθήσει τον Αρχηγό, του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα, αφού χωρίς να έχει οδηγίες, χρησιμοποίησε εν αγνοία του - όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του ο Στέλιος Παπαθεοδώρου - υπηρεσιακούς φακέλους. Αποτέλεσμα, να εκθέσει τον Αρχηγό στα μάτια των συναδέλφων του, αφού δεν είχε σκεφτεί εκ των προτέρων πως τα προσκλητήρια θα έπρεπε να μπουν σε φάκελο! Ωστόσο, ο Αρχηγός όταν το αντιλήφθηκε, ζήτησε το τιμολόγιο και χωρίς δεύτερη σκέψη πλήρωσε, σύμφωνα πάντα με την επίσημη τοποθέτηση του, το ποσό τον €3.22!

Συμπερασματικά και με απλά λόγια, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει στην πλάτη του ουκ ολίγες αστοχίες κατά την θητεία του, αλλά ταυτόχρονα και πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την Αστυνομία αλλά και τους πολίτες, η εμπιστοσύνη των οποίων έναντι στο Σώμα Ασφαλείας βρίσκεται στα τάρταρα, επέλεξε από την μία να παραμένει στο Γραφείο του για να ασχολείται με την αποστολή προσκλητηρίων και από την άλλη, θεωρεί πως ουδέν μεμπτό γύρω από την ενέργεια του.

24 ώρες μετά...

Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την συγκεκριμένη είδηση, που η κοινή γνώμη, με βάση τα σχόλια στο διαδίκτυο, δεν την αντιμετώπισε με την λογική του Αρχηγού, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου βρέθηκε ξανά στο μάτι του κυκλώνα, έχοντας βέβαια παρέα αυτή την φορά, τον συνάδελφο του Χάρη Φιλιππίδη, που εκτελεί χρέη αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο λόγος του ξεσηκωμού αυτή την φορά, δεν ήταν τα προσκλητήρια αλλά η απόδραση του ισοβίτη Θεόδωρου Θεοφάνους, γνωστός ο «Κομμωτής», που στο μεταξύ, για χάρη της ιστορίας, δολοφόνησε την εγκυμονούσα σύντροφο του και το τρίχρονο παιδί της, το 2011. Επίσης, για χάρη και πάλι της ιστορίας, ήταν η πρώτη απόδραση ισοβίτη μετά την Αλ Καπόνε εποχή, το 2008, ενώ κατά την θητεία του Στέλιου Παπαθεοδώρου καταγράφηκαν 21 αποδράσεις προσώπων με την εμπλοκή της Αστυνομίας.

Κοινός παρονομαστής των δύο ιστοριών μας, είναι οι... καλεσμένοι. Από την μία ο Αρχηγός επικρίθηκε για τα προσκλητήρια σε υπηρεσιακούς φακέλους, από την άλλη ο αναπληρωτής Διευθυντής για την έγκριση των 23 καλεσμένων του ισοβίτη, που εγκρίθηκε με άδεια, ώστε να μεταβεί στην πατρική του οικία στην Πάφο για πάρτι.

Περιληπτικά, όπως μας ανέφερε εκ των ανακριτών που διερευνούν την απόδραση του ισοβίτη, ήταν ένα κλασικό, κυπριακό, οικογενειακό τραπέζι, με σούβλες και μπίρες. Όλοι έγιναν έναν, υπήρχε μια οικειότητα αφού ο ισοβίτης μεταφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις στην οικία του, και σε κάποια στιγμή ο πήγε να φέρει μπίρα από την αποθήκη, χωρίς βέβαια συνοδεία.

Και κάπου εκεί, ο ισοβίτης, «εν αγνοία» των αστυνομικών και των δεσμοφυλάκων, το έσκασε, καταχραζόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειξαν τα μέλη της Αστυνομίας και των Κεντρικών Φυλακών και επιδεικνύοντας ασέβεια στους καλεσμένους του.

Το τι ακολούθησε γνωστά. Ανθρωποκυνηγητό, φωτογραφίες στη δημοσιότητα, έρευνες επί ερευνών, ανακρίσεις κτλ. Εννοείται, ούτε λόγος για παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας και ως εκ τούτου, στην συγκεκριμένη περίπτωση το τιμολόγιο... παραμένει απλήρωτο και ο «Κομμωτής» με το... πιστολάκι, μέχρι στιγμής ασύλληπτος.

Και βλέποντας η κοινή γνώμη τις παραστάσεις που εκτυλίχθηκαν σε αυτές τις δύο ημέρες και με ποιο τρόπο, αντιλαμβάνεται το μεγάλο μας τσίρκο! Η περιοδεία ωστόσο ενός θίασου, σε κάποια στιγμή ολοκληρώνεται. Σε εμάς πότε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ιερόσυλοι έκλεψαν σκεύη από εκκλησία-Έκκληση ιερέα για επιστροφή τους
Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου
Συνέλαβαν νεαρό με κάνναβη-Υπό τριήμερη κράτηση
Εξαφανίστηκε από το χώρο διαμονής της η 17χρονη Petya
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Καταστράφηκε ολοσχερώς
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο-Αισθητός σε Λεμεσό και Πάφο
Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο
Προαναγγέλλονται αποφάσεις από το Προεδρικό, με την πλάτη στο τοίχο Φιλιππίδης-Παπαθεοδώρου
Διερευνώνται τα αίτια πυρκαγιάς στη Διερώνα-Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών
Νέα σύλληψη γυναίκας για σφετερισμό Ε/Κ περιουσιών στα κατεχόμενα