Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε ότι η οργάνωση έχει εισέλθει σε μια νέα φάση μάχης με το Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισε ως «μάχη χωρίς τέλος».

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας του επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ και εκτελούντος χρέη διοικητή της δύναμης Ραντουάν, Ιμπραχίμ Ακίλ ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στο νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ για τις απανωτές εκρήξεις την Τρίτη και την Τετάρτη σε βομβητές και ασυρμάτους που ανήκαν σε μέλη της, σκοτώνοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους -ανάμεσά τους δύο παιδιά- και τραυματίζοντας περίπου 3.000.

Οι επιθέσεις αποδόθηκαν ευρέως στο Ισραήλ, το οποίο δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την ευθύνη.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ κατάφερε στη Χεζμπολάχ μια σειρά πληγμάτων που δεν θα είχε ποτέ φανταστεί

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός κατάφερε στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου «μια σειρά πληγμάτων που δεν θα είχε ποτέ φανταστεί», έπειτα από μια νύχτα σφοδρών, διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών και ενός πλήγματος εναντίον της Βηρυτού την Παρασκευή.

«Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε καταφέρει στη Χεζμπολάχ μια σειρά πληγμάτων που δεν θα είχε ποτέ φανταστεί. Αν η Χεζμπολάχ δεν κατάλαβε το μήνυμα, σας το υπόσχομαι, θα το καταλάβει», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι στο βόρειο τμήμα θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους με κάθε ασφάλεια. Καμία χώρα δεν μπορεί να ανεχθεί να ανοίγουν πυρ εναντίον των κατοίκων της, εναντίον των πόλεών της και ούτε εμείς, το Κράτος του Ισραήλ, θα το ανεχθούμε», κατέληξε.

Μια στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ, λέει ο Λευκός Οίκος

Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς «το συμφέρον» του Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ένας εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Τζον Κίρμπι.

«Δεν πιστεύουμε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση αυτής της σύρραξης είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Αυτό λέμε απευθείας στους Ισραηλινούς ομολόγους μας» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για μια «διπλωματική» επίλυση της κρίσης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πλησιάζει τους σαράντα βαθμούς ο υδράργυρος-Αναμένονται βροχές την Κυριακή
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 43χρονος που καταζητείτο για υπόθεση ναρκωτικών και εντοπισμό 120 χιλιάδων ευρώ
Ασταμάτητη η δράση των εμπρηστών-Πυρπόλησαν δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα όχημα 70χρονου
Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον διορισμό συνεργάτη του Σολτς στη θέση του υφυπουργού Άμυνας
Δέσμευση Κιμ πως η Βόρεια Κορέα θα υποστηρίξει άνευ όρων τη Ρωσία στον πόλεμo με την Ουκρανία
Επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους και drones-Εκρήξεις σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας
Νεκρή γυναίκα και τρία παιδιά από πυρκαγιά σε πολυκατοίκα στην Τουρκία-Καρέ καρέ η επιχείρηση διασώσεων
Ανοίγει η αυλαία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις με τα Νέα Ελληνικά-Στη μάχη για μία θέση 5,000 υποψήφιοι
Κατακλυσμός από επισκέπτες στα ξενοδοχεία του νησιού ενόψει του τριημέρου-«Τιμές για όλα τα βαλάντια»
Μέχρι 7000 οι επωφελούντες από το σχέδιο διακοπών για χαμηλοσυνταξιούχων-Ζητά αύξηση του κονδυλίου η ΕΚΥΣΥ